Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
815
0

Подвійна перемога «Круга» у Тернополі

Черкаський «Круг» продовжує свою переможну ходу у жіночий волейбольній Суперлізі

«Галичанка» – «Круг» - 0:3 (22:25,20:25,29:31), 1:3 (25:22,24:26,11:25,18:25).
                
«Галичанка»: Туркула(к), Зварич, Косило, Шкурлатовська, Лонюк, Чернецька, Танащук(л), на заміну виходили Щур, Пацюркевич.

«Круг»: Богмацер(к), Козлова, Трушкіна, Марченко, Захожа, Боженова, Коляда(л), на заміну виходили Сидоренко, Датій.
           
Цими вихідними  у Тернополі гостював черкаський «Круг» – чемпіон України останніх трьох сезонів. Це викликало великий ажіотаж серед місцевих шанувальників волейболу, які повністю заповнили невеликий спортзал Тернопільського національного економічного університету. Мабуть, більшість з них сподівалась на те, що місцеві волейболістки зможуть дати бій іменитому супернику та конкуренту у турнірній таблиці - перед звітним туром тернополянки відставали від суперниць на дві перемоги.
    
До матчів команди підійшли у різному стані: «Круг» на початку року підсилила досвідчена Наталія Боженова, яка вже повністю адаптувалась в команді. Тернополянки ж не дорахувались основної пасуючої Татяни Мандражєєвої, яка захворіла вітрянкою. Буквально перед матчем ще декілька гравців одужали від цієї хвороби.
    
Початок першого матчу був за тернолянками 3:1, проте черкащанки швидко оговтались і на першу технічну перерву пішли за рахунку 6:8 на свою користь. Друга технічна перерва зафіксувала рахунок 12:16, після неї галичанки почали поступово наздоганяти суперниць, переважно зусиллями Анни Зварич. За рахунку 19:19 тренер  гостей Сергій Голотов бере перерву, яка одразу ж  дає результат: Марина Марченко забиває 2 м’яча поспіль. Кінцівка партії пройшла під контролем волейболісток «Круга», і як підсумок 22:25 у першій партії.
   
Друга партія знову ж таки розпочалась з атак «Галичанки» та ударів Трушкіної та Захожої в аут. Перша перерва у партії зафіксувала рахунок 8:5, надалі черкащанки не лише наздогнали тернополянок, а і вийшли вперед завдяки злагодженому блоку та впевненій грі Баженової та Марченко. 

В ці хвилини стала помітною різниця між пасуючими команди: тоді як Богмацер раз за разом розривала тернопільський блок, Шкурлатовська пасувала просто у 4-ту зону, де прагнули щось вдіяти на сітці Зварич та Косило. 20:25 - закономірний підсумок партії.
    
Третя ж партія виявилась самою напруженою у матчі. Спочатку ініціативою заволоділи волейболістки  «Круга», які своїми блискавичними атаками у виконанні Козлової та Трушкіної впевнено нарощували свою перевагу - 9:14. Саме за цього рахунку дві потужні атаки з 4-ї зони вдаються Наді Косило, і психологічна перевага уже у тернополянок.

На другу технічну перерву команди йдуть за рахунку 15:16. Далі знову ж таки Козлова з Трушкіною збільшують відрив «Круга» 15:19. Тернополянки роблять ривок 5:1 і наздоганяють суперниць, на що «Круг» відповідає своїм ривком і рахунок вже 20:23. «Галичанка» ж зрівнює рахунок 23:23, і починається гра на нервах глядачів та тренерів. У цій перестрілці головними дійовими особами виступили Анна Зварич та Тетяна Козлова, які нападали як другим, так і першим темпами. Переможцем у цій дуелі, як і у матчі, стала черкащанка.
     
В неділю глядачів помітно поменшало, мабуть, гра «Галичанки» напередодні не надавала їм оптимізму. На початку матчу склалось враження, що черкащанки на майданчику ще досипають: подачі, як і удари, в сітку та аут, прийом по стінах! За рахунку 16:10 Анастасія Датій міняє Юлію Богмацер і починає поступово розрухувати команду. Їй в цьому допомагає Сергій Голотов, який своїми вказівками перекрикував фан-клуб «Галичанки». І як результат, рахунок вже 24:22! Проте все ж таки ця партія залишилась за тернополянками – постаралась Надя Косило.
   
У другій партії усе було навпаки, черкащанки остаточно проснувшись впевнено вели гру. Наприкінці партії перевага досягала 6 очок 16:22, проте Косило двома ударами в другу зону та  Туркула діагональним ударом з другої зони скорочують відставання до двох очок. Гості проводять заміну, замість Наталі Баженової, яка доволі невпевнено почувалась на майданчику, з’явилась Олена Сидоренко, але це не приносить результату, і ось вже галичанка завдяки удару Зварич та двом помилкам Козлової робить рахунок рівним 23:23. За рахунку 24:25 просту помилку на прийомі робить Надя Косило, і як підсумок 1:1 по партіях.
    
По третій партії, чесно кажучи, навіть нема що написати, це була гра однієї команди. І ім’я  цієї команди «Круг». Рахунок 11:25, гадаю, впевнено це засвідчує.

У четвертій партії команди йшли очко в очко. І тривало це до рахунку 14:14. Далі «Круг» поступово почав відриватись у рахунку, «Галичанці» не допомогли навіть Чернецька і Туркула, у яких нарешті почав виходити «зліт». 18:25 у партії та 1:3 у матчі - ось такий підсумок цього двобою.
    
Кращими гравцями у «Круга» була визнана Марина Марченко, я б також відзначив Ірину Трушкіну та Тетяну Козлову, а у «Галичанки» – Анна Зварич, похвали ще заслуговує Надя Косило, інші ж відіграли нижче своїх можливостей.
    
Що ж, «Круг» продовжує свою переможну ходу чемпіонатом України, а «Галичанці» у наступному турі грати в Одесі зі своїми прямими конкурентами за друге місце, там, гадаю, і вирішиться остаточна доля другого місця в регулярному чемпіонаті.
   
І ще декілька слів про суддівство. Такого непрофесійного суддівства головним суддею, як у другому матчі, чесно кажучи, давно не доводилось бачити, якщо взагалі я колись таке бачив: безліч помилок як в одну сторону, так і у другу. Сподіваюсь, у Федерації волейболу приймуть певні рішення і судді такої кваліфікацію не будуть допускатись до обслуговування матчів суперліги.

Олександр ПАЛІЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Назван инициатор «травм» Ракицкого перед спаррингами сборной Украины
Футбол | 28 марта 2024, 09:32 4
Назван инициатор «травм» Ракицкого перед спаррингами сборной Украины

Журналист Виктор Вацко вспомнил кейс из карьеры защитника «Шахтера»

В финале Лиги чемпионов встретятся Ястшембски Вегель и Трентино
Волейбол | 22 марта 2024, 11:17 0
В финале Лиги чемпионов встретятся Ястшембски Вегель и Трентино

Обе команды играли в решающих матах трех предыдущих сезонов, но проиграли польской «Заксе»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.