Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
1719
0

Галичанка з 1-го місця вийшла до фінального етапу чемпіонату України

На другому етапі відбудеться ще три тури

Галичанка з 1-го місця вийшла до фінального етапу чемпіонату України
Дев’ятнадцять  перемог у двадцяти іграх – львівські гандболістки гідно завершили перший етап чемпіонату України серед жінок.  І з першого місця турнірної таблиці вийшли до наступного  етапу, на якому безпосередньо розігруватимуться медалі. Їх суперниками стали ужгородські «Карпати». Незабаром розпочнеться завзята боротьба! Залишилось дочекатися, хто ж стане третьою командою медальної групи «А».
 
30-31 березня  львівська «Галичанка» приймала на домашньому майданчику київський «Спартак». Команди зіграли дві гри в межах десятого туру чемпіонату України жіночої гандбольної Суперліги сезону 2017/2018 рр.
 
«Галичанки» без проблем здолали столичних гостей з рахунками 28:17 (18:9) та 34:19 (21:9) у першому та другому матчах відповідно.
 
Найбільшою кількістю результативних ударів за сумою двох ігор у львів’янок відзначилися Наталія Стрюкова (13 голів), Ілона Гайкова (11 голів) та  Анастасія Баранович (10 голів ).
 
В межах 10-го туру також свої матчі зіграли тернопільський  «Економунівер» та ужгородські «Карпати». «Карпати» на виїзді двічі перемогли тернополянок з рахунками 32:22 та 32:20.
 
Отож, після 10-ти турів  одноосібним лідером у турнірній таблиці є «Галичанка», в активі якої 38 очок. На другому місці – «Карпати» – 29 очок. Ці команди переходять до групи «А» на  наступному етапі чемпіонату України. Нагадаємо, що  ігри десятого туру завершують перший етап чемпіонату.  Надалі команди будуть поділені на дві групи. У тріо «Б» потраплять команди, які посіли 4-6 місця після першого етапу. У групі «А» опиниться перша трійка, яка й розіграє медалі національної першості.
 
Хто складе компанію «Галичанці» й «Карпатам» у групі «А», визначиться вже незабаром у протистоянні херсонської  «Дніпрянки» та миколаївського «Реалу». Ігри цих команд перенесено на  6-7 квітня. Початок ігор: 6 квітня – о 17 годині; 7 квітня – о 12 годині. За попередньою інформацією, ігри транслюватимуть наживо. Очікується дуже цікаве протистояння. Адже «Дніпрянку» та «Реал» в турнірній таблиці розділяє лише одне очко: у херсонок – 20 очок , у миколаївок – 19. І лише котрась  з цих команд пройде в групу А, ті ж, кому не поталанило, потраплять до групи «Б».
 
На другому етапі відбудеться ще три тури – з 11 по 13. Всі очки, зароблені командами на першому етапі, зберігаються. Відповідно до нововведення цього сезону, якщо після завершення 26 ігор  різниця в очках між командами, що зайняли 1-е та 2-е місця, становить 7 очок та менше, то для визначення чемпіона України між цими двома командами проводиться серія ігор до двох перемог за системою «плей-офф».
 
Наталія ВАСЬО
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка
Футбол | 18 апреля 2024, 22:54 6
Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка

Мартинес достал арбитра своими выходками, но выиграл серию пенальти

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 07:15 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.