Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2262
0

КІНДІЙ: «Ковальчик – номер один в Україні»

Інтерв"ю з власником команди «ТВД» (Львів) Мироном КІНДІЄМ

КІНДІЙ: «Ковальчик – номер один в Україні»

Минулого вікенду розпочалися матчі другого кола чемпіонату України. Попри нічию, львівський «ТВД» зберіг третю позицію в лізі, хоча й ще більше відпустив від себе «Шахтар» і «Енергію».

– Як можна оцінити виступ команди в першому колі? – поцікавилися ми у капітана та власника команди Мирона КІНДІЯ.
– Справа в тому, що влітку, коли я ще був президентом клубу, я ставив завдання, як мінімум, бути третіми. Але згодом ситуація змінилася, президентом став молодий, амбітний Віталій Кіндій, котрий поставив нове завдання – перше місце. Зважаючи на це, команда у першому колі завдання не виконала.

Як ви помітили, наш колектив може зібратися на матчі із сильними суперниками з першої «шістки» і безалаберно віддати два чи три очки командам, які знаходяться нижче шостого місця. Це головна проблема нашого колективу, з якою бореться і президент, і головний тренер команди Роман Ковальчик, і новий тренер, якого запросив Віталій Миронович – Микола Давиденко (тренер воротарів, помічник головного коуча). Ми сподіваємося, що ця людина, за плечима якої велика футзальна школа (він був чемпіоном України, володарем Кубка України) допоможе нашому тренерському корпусу, який очолює Роман Ковальчик.

Перше коло я, як капітан команди, вважаю повинно було закінчитися для нас на більш мажорній ноті. Адже віддали три очки «Контингенту», по два очки – «Урагану», «Шахтарю», «Марріону». Навіть не враховую матч проти «Енергії», в якому ми грали першим номером. Але професіоналізм гравців «Енергії» є вищим, що й далося взнаки.

Тому втрати вищезгаданих очок не дозволили нам впритул наблизитися до лідерів, щоби різниця між першою і третьою командами була два чи три очки. Прикро, бо на даний момент (після нічиєї в Сумах) склалася така ситуація, що «ТВД» практично втратив шанси поборотися за чемпіонське звання. Залишилися лише теоретичні шанси...

Керівництво клубу замінило деяких персонажів з адміністрації нашої команди. У нас зараз є новий начальник команди – Андрій Мандюк. У нас є новий адміністратор Леонід Маковський, який залишився тренером і став ще й оператором команди.

Натомість, ми подякували за плідну співпрацю Андрію Гаванчаку і Тарасу Фоку, які доклали чималих зусиль аби команда на сьогоднішній день перебувала на третьому місці. Але в молодого керівництва є свої певні плани, будь-який президент чи керівник фірми хоче працювати зі своєю командою, яку він знає, якій він довіряє. Тому я, як власник команди, не заперечував усім новим планам, ідеям, які впроваджує наш президент клубу Віталій Кіндій.     

– Чи не означає поява нового фахівця Миколи Давиденка те, що вже від сьогодні підшуковується заміна Роману Ковальчику?
– Категорично – ні. Це позиція моя, як власника команди. І я відповідаю за позицію президента клубу. Сьогодні Роман Ковальчик на наш погляд, можливо суб’єктивний, є найкращим тренером України. Від добра добра не шукають. А коли Роман Ковальчик стане чемпіоном України чи виграє Кубок України, то він набереться ще більшої впевненості. Решта, тактичної, технічної грамотності, фізичної підготовки гравців у нього вдосталь.

На мою думку, це людина номер один в Україні. Я солідарний з головним тренером збірної України Геннадієм Лисенчуком, котрий не раз наголошував, що йому потрібен такий помічник як Роман Ковальчик, який є другим тренером збірної України.

Роман ЦЮНЯК, Sport.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин поставил Реалу ультиматум. Андрей продлит контракт при одном условии
Футбол | 09 мая 2024, 18:45 24
Лунин поставил Реалу ультиматум. Андрей продлит контракт при одном условии

Украинец хочет сыграть в финале Лиги чемпионов

Космос в Леверкузене. Байер отыгрался с 0:2 и вышел в финал Лиги Европы
Футбол | 10 мая 2024, 00:03 39
Космос в Леверкузене. Байер отыгрался с 0:2 и вышел в финал Лиги Европы

«Рома» не сумела удержать победу и прервать невероятную серию немецкой команды

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.