Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
1475
0

IAAF запустить світовий рейтинг атлетів

Система стане кваліфікаційним механізмом для відбору на великі міжнародні змагання

IAAF запустить світовий рейтинг атлетів
iaaf.org
Хто є найкращим 200-метровиком сьогодення у світі? Все досить просто – Раміль Гулієв! Він же виграв чемпіонат світу в Лондоні в серпні минулого року!
 
Але зачекайте! Аж 10 людей показали швидший від нього час за минулий рік. Один з них – Андре де Грассе з Канади, який виграв срібло в Ріо-2016, фінішувавши одразу за легендарним Усейном Болтом. Щоправда, травма не дозволила йому виступити на ЧС у Лондоні. То може все ж канадець тоді найкращий?
 
А як щодо південноафриканської зірки Вейда ван Нікерка, який має у своєму активі 2 з 4 найшвидших результатів у 2017-му? Чи Йохан Блейк, який володіє другим найкращим показником усіх часів?
 
Найкраще тут
З квітня місяця Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) вирішила впорядкувати ці питання і почне рахувати очки спортсменів у кожному виді, щоб допомогти вболівальникам орієнтуватися в фаворитах і аутсайдерах турнірів.
 
Що ж це таке? Нова світова рейтингова система – схожа до тієї, яка вже прижилася в тенісі чи гольфі. Вона покликана створити перелік найкращих спортсменів у кожній дисципліні. Тож, легка атлетика вирішила піти схожим шляхом – як в тенісі завдяки системі нарахування балів визначають найкращих тенісистів планети, так ІААФ збирається оцінювати своїх зірок. Звісно, це не покладе край усім дискусіям – хто кращий, однак це серйозний крок у пошуках об’єктивної відповіді.
 
Керівництво IAAF заявило про створення офіційного світового рейтингу спортсменів ще в листопаді минулого року. Система стане кваліфікаційним механізмом для відбору на великі міжнародні змагання, а також допоможе вболівальникам, журналістам та спонсорам зрозуміти, кого варто вважати зірками в кожній дисципліні. Рейтинг буде базуватися на очках, які легкоатлети здобуватимуть на великих змаганнях, включаючи результати чемпіонатів світу та Олімпійських Ігор, за останні 12 місяців.
 
Зазначається, що очки будуть рахуватися вже з наступного місяця. Чемпіонат світу-2019 в Досі стане першим великим змаганням, на яке можливо буде потрапити завдяки високій позиції в новому рейтингу від IAAF.
 
І якщо для ІААФ ця система є новою, її основа вже активно функціонує близько десяти років. Організація ще восени 2017-го придбала систему, яка раніше використовувалася для створення раніше незалежних та дуже детальних рейтингів – All-Athletics.com.
 
Додамо, що IAAF вже публікувала подібні рейтинги для вболівальників в період з 2000-го до 2006-го року, але врешті організація відмовилась від цієї практики.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Довбик популяризирует украинский. Жирона допустила смешную ошибку
Футбол | 28 марта 2024, 23:05 2
ВИДЕО. Довбик популяризирует украинский. Жирона допустила смешную ошибку

Артем принял участие в видео с отличной идеей от пресс-службы «красно-белых»

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.