Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Олимпийские игры
| Обновлено 23 февраля 2018, 22:14
9561
1

Пхьончхан-2018. Дайджест 15 дня

Українські біатлоністи завершили ОІ, черговий допінг у росіян, Німеччина переграла Канаду

| Обновлено 23 февраля 2018, 22:14
9561
1
Пхьончхан-2018. Дайджест 15 дня
Getty Images

Україна

Великих надій на чоловічу естафету у українських вболівальників не було, але хотілося б побачите високе місце від наших біатлоністів. Так було лише до закінчення першого етапу. Артем Прима пройшов ідеально свій етап, без промахів і при досить хорошій швидкості він передав естафету Сергію Семенову третім. Сергій не зумів підтримати темп Артема і при поганій як швидкості, так і стрільбі відкинув нас на 10 місце. Володимир Семаков і Дмитро Підручний – теж виступили невдало, по одному штрафному колу і підсумкове дев’яте місце.

Перемогу здобули неймовірні шведи, які всіх здивували тут в Пхьончані. Срібло у Норвегії, бронза – у Німеччини.

1. Швеція (0+7) 1: 15: 16.5

2. Норвегія (1+12) + 55,5

3. Німеччина (3+10) +2:07.1

9. Україна (2+9) +5:00.8

Результати дня

15-річна представниця ОАР Аліна Загітова - стала олімпійською чемпіонкою в жіночому одиночному фігурному катанні з результатом 239,57 балів. Другою стала її співвітчизниця Євгенія Мєдвєдєва. Вона програла переможниці лише 1,31 бал. Третє місце з результатом 231,02 бали посіла канадська фігуристка Кейтлін Осмонд. 

1. Аліна Загитова (ОАР) - 239,57

2. Євгенія Медведєва (ОАР) - 238,26

3. Кейтлін Осмонд (Канада) - 231,02

Канадська фрістайлістка Келсі Серва виборола золоту нагороду в дисципліні скі-крос. Срібним призером стала її співвітчизниця - Брітані Фелан. Бронзу здобула швейцарка - Фані Сміт.

1. Келсі Серва (Канада)

2. Бретань Фелла (Канада)

3. Фанні Сміт (Швейцарія)

Голландський ковзаняр Кьєлд Найс здобув перемогу на дистанції 1000 метрів, вигравши "золото" з результатом 1 хвилина 07,95 секунди. Срібним призером став олімпійський чемпіон на 500-метрівці норвежець Гавард Лорентс (відставання від лідера 0,04 секунди), "бронза" - у Таї Юн Кім з Корея (0,27).

1. Кьєлд Найс (Нідерланди) - 1.07,95

2. Гавард Лорентс (Норвегія) - 0,04

3. Таї Юн Кім (Південна Корея) - 0,27

В матчі за бронзу чоловічого турніру з керлінгу Канада програла Швейцарії.

Швейцарія - Канада - 7:5

Сьогодні відбулося два півфінальних матча чоловічого хокейного турніру. ОАР прогнозовано переграли збірну Чехії, закинувши три шайби у ворота суперники. При цьому російські хокеїсти не пропустили.

В другому матчі дня Німеччина несподівано переграла Канаду. Німецькі хокеїсти після перемоги над Швецією вирішили піднести ще одну несподіванку і відправити канадців лише в боротьбу за бронзу. На черзі ОАР?

Чехія - Росія - 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Канада - Німеччина - 3:4 (0:1, 1:3, 2:0)

Цікаві факти

Швеція вперше в своїй історії виграла золото в естафеті на Олімпійських іграх, раніше найкращим результатом шведів була бронза в 1968 році в Греноблі і 1992 році в Альбервілі.

Норвегія завоювала 37 медаль на ОІ-2018. На рахунку норвежців 13 золотих, 14 срібних і 10 бронзових медалей. Збірна Норвегії повторила рекорд збірної США, яка в Ванкувері-2010 також завоювала 37 медалей (9-15-13). Попереду ще дві лижні гонки, де норвежці дуже сильні і можуть побити цей рекорд.

Норвезький біатлоніст Еміль Хегле Свендсен сьогодні завоював срібло. На рахунку Свендсена зараз 8 олімпійських медалей (4 золота, 3 срібла та бронза). За кількістю нагород на Олімпіадах він зрівнявся з німцями Свеном Фішером (4-2-2) і Рікко Гроссом (4-3-1). Більше олімпійських медалей тільки у його співвітчизника Уле Ейнара Бьорндалена (13 - 8-4-1).

90 років після дебюту в чоловічому олімпійському хокеї Німеччина вперше в своїй історії зіграє в півфіналі.

Аліна Загітова (ОАР), 15 років - 281 день, є наймолодшою Олімпійською чемпіонкою у жіночому катанні після Тари Ліпінські (15-255) у 1998 році.

Ще один російський спортсмен здав позитивний допінг-тест

Російська бобслеїстка Надія Сергєєва здала позитивну допінг-пробу в Пхьончхані. Проба була здана кілька днів тому. Факт наявності забороненого препарату в тесті Сергєєвої підтвердив президент Федерації бобслею Росії Олександр Зубков. Сергєєва разом з Анастасією Кочержовою зайняла 12-е місце в змаганнях двійок в Пхьончхані.

У допінг-пробі російської бобслеїстки був виявлений заборонений препарат триметазидин, який застосовується для профілактики нападів стенокардії, а також при шумі у вухах, запаморочення, викликаних порушеннями мозкового кровообігу. У спорті він збільшує витривалість.

Клебо не має мотивації для ще одної гонки

Триразовий олімпійський чемпіон Пхьончхана-2018 норвезький лижник Йоханнес Клебо не братиме участі в останній гонці зимових Ігор. Скандинав, який переміг на двох дистанціях лижного спринту, заявив, що після своїх успіхів не має мотивації на перемогу в марафоні на 50 км.

"Йоханнес сказав, що з нього вже вистачить. Клебо повністю задоволений результатами, які показав на Олімпіаді, у нього немає мотивації на марафон", - заявив тренер збірної Норвегії Тор-Арне Хетланд.

Варто відзначити, що Клебо не був серед фаворитів гонки.

«Зрада» чи провокація?

В півфінальному матчі хокейного турніру ОАР  - Чехія чоловік з українським прапором вболівав за російських хокеїстів.

Один з російських журналістів виклав в соцмережі фото, на якому, як він стверджує, український вболівальник з прапором рідної країни прийшов, аби повболівати за збірну ОАР. Підтвердити інформацію про те, що це дійсно український громадянин, наразі не вдалося.

Медальний залік

Віктор ЯРЕМУС

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Куртуа рассказал, когда вернется в строй и высказался о Лунине
Футбол | 23 апреля 2024, 20:17 0
Куртуа рассказал, когда вернется в строй и высказался о Лунине

Бельгиец рассказал, что никуда не торопится

Соболенко рассказала, почему больше любит смотреть мужской теннис
Теннис | 24 апреля 2024, 07:20 2
Соболенко рассказала, почему больше любит смотреть мужской теннис

Арине неинтересно наблюдать за матчами между женщинами

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Sonnenaufgang
І знову помилка від Sport.ua. Німеччина вже зіграла у півфіналі. Тепер вже вона зіграє у фіналі.