Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Олимпийские игры
| Обновлено 23 февраля 2018, 22:14
12573
7

Пхьончхан-2018. Перше золото для України. Дайджест 10 дня

Абраменко здобув золото, росіянина впіймали на мельдонію, Фуркад знову виграв

| Обновлено 23 февраля 2018, 22:14
12573
7
Пхьончхан-2018. Перше золото для України. Дайджест 10 дня
Getty Images

Україна

Після індивідуальних провалів наших біатлоністів фрістайлист Олександр Абраменко став чи не єдиною надією України на медаль в Пхьончхані. В першому фінальному раунді українець стартував третім і показав результат 125.67 – третє місце, в наступний раунд пройшло 9 спортсменів.

В другому фіналі наш спортсмен виступив навіть трішки краще – 125.79. Це принесло йому четверте місце і вихід в третій, вирішальний раунд змагань, в який пройшло шість найкращих фрістайлістів.

В суперфіналі Абраменко стартував третім і показав свій найкращий результат у фіналі - 128.51. Олександр вийшов на перше місце, далі два його суперники виступили не вдало, але Цзя Цзунян виконав свій стрибок досить якісно. Довге очікування і китаєць стає другим, а Абраменко приносить Україні таке важливо золото! Браво Олександр!

1. Олександр Абраменко (Україна) - 128.51

2. Цзя Цзунян (Китай) - 128.05

3. Ілля Буров (ОАР) - 122.17

Український гірськолижник Іван Ковбасюк посів 57 місце в гігантському слаломі. Австрійський гірнолижник Марсель Хіршер здобув вже друге золото на ОІ-2018, раніше спортсмен взяв найвищу нагороду в комбінації. Хенрі Крістофферсен з Норвегії випередив француза Алексіса Пінтуро і здобув друге місце, Пінтуро став третім.

1. Марсель Хіршер (Австрія) - 2.18,04

2. Хенрік Кристофферсен (Норвегія) - 1,27

3. Алексіс Пінтуро (Франція) - 1,31

... 57. Іван Ковбаснюк (Україна) - 19,63

Результати дня

Норвезький спортсмен Ойстейн Браатен став першим в лижному слоупстайлі з результатом у 95,0. Його суперник американець Нік Гоепер, який став другим, програв 1,4 бали. Третє місце у канадця Алекса Больє-Маршана.

1. Ойстейн Браатен (Норвегія) - 95.00

2. Нік Гоеппер (США) - 93.60

3. Алекс Больє-Маршан (Канада) - 92.40

Збірна Норвегії в складі Дідріка Тонсета, Мартіна Йонсруда Сунбю, Сімена Хегстада Крюгера і Йоханнеса Клебо виграла естафету 4 по 10 км. Майже 10 секунд норвезьким лижниками програли представники ОАР, трійку замкнули французи.

1. Норвегія - 1:33.04,0

2. ОАР - 9,4

3. Франція - 36,9

Лише фотофініш виявив чемпіона Олімпійських ігор в мас-старті серед чоловіків в біатлоні. В підсумку перемогу здобув Мартен Фуркад, який лише на декілька сантиметрів випередив срібного призера німця Сімона Шемппа. Бронзу здобув олімпійський чемпіон Сочі-2014 в цій дисципліні Еміль Свендсен.

1. Мартен Фуркад (1+0+0+1) 35: 47.3

2. Сімон Шемпп (0+0+0+1) +0.0

3. Еміль Свендсен (1+0+1+0) +11.2

Японка Нао Кодайра перемогла в змаганнях з ковзанярського спорту на дистанції 500 метрів, встановивши олімпійський рекорд. Друге місце зайняла кореянка Лі Сан Хва, а замкнула трійку призерів чешка Кароліна Ербанова.

1. Нао Кодайра (Японія) - 36,94 (олімпійський рекорд).

2. Лі Сан Хва (Південна Корея) - 37,33.

3. Кароліна Ербанова (Чехія) - 37,34

Стали відомі учасники чвертьфіналу чоловічого хокейного турніру:

Швейцарія - Німеччина (переможець виходить на Швецію)

Фінляндія - Південна Корея (переможець виходить на Канаду)

Словенія - Норвегія (переможець виходить на ОАР)

США - Словаччина (переможець виходить на Чехію)

Росіянина спіймали на допінгу

Один з допінг-тестів російського керлінгіста Олександра Крушельницького дав позитивний результат на мельдоній. На Іграх в Пхенчхані Крушельницький в парі з Анастасією Бризгаловою завоював бронзу в дабл-міксті. Допінг-проба B російського керлінгіста Олександра Крушельницького буде розкрита завтра вранці по корейському часу. Спортсмен має право бути присутнім при цьому. МОК офіційно повідомив про те, що один з російських спортсменів попався на допінгу, але не підтвердив, що це Крушельницький.

На двері офісу ОАР: «Побачимося в Токіо ... можливо»

Російської команді, яка виступає на Олімпіаді-2018 в Південній Кореї, натякнули, що не здивовані її відсутністю на Іграх-2020 на Японії. Тим більше після повідомлення про мельдоній.

На двері офісу ОАР, що знаходиться в головному олімпійському прес-центрі, приліпили листок з написом: «Побачимося в Токіо в 2020-м ... можливо».

1 000 000 квитків

З 1,17 млн ​​квитків на зимові Олімпійські ігри розкуплено 1,07 млн, повідомили організатори. Однак вони зазначають, що заповнюваність трибун не виправдала очікувань. Незважаючи на хороші продажі, велике число місць пустує.

Цікаві факти

Фрістайлист Олександр Абраменко виграв першу в історії України олімпійську медаль у фрістайлі (лижна акробатика). Раніше українці завойовували медалі тільки в біатлоні і фігурному катанні.

Нао Кодайра – перша японка, яка виграла золото в ковзанярському спорті.

Мартен Фуркад – перший французький спортсмен на Зимових Іграх, який виграв чотири золоті медалі.

Медальний залік

Віктор ЯРЕМУС

Опрос

Голосов 1616
В каких видах спорта вы ожидаете медалей от украинцев на Олимпиаде в Пхенчхане?

Биатлон

709 голосов 43.87 %

Горные лыжи

28 голосов 1.73 %

Лыжное двоеборье

28 голосов 1.73 %

Лыжные гонки

34 голоса 2.1 %

Санный спорт

36 голосов 2.23 %

Сноуборд

42 голоса 2.6 %

Скелетон

37 голосов 2.29 %

Фигурное катание

64 голоса 3.96 %

Фристайл

203 голоса 12.56 %

Медалей вообще не будет

435 голосов 26.92 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Назван инициатор «травм» Ракицкого перед спаррингами сборной Украины
Футбол | 28 марта 2024, 09:32 6
Назван инициатор «травм» Ракицкого перед спаррингами сборной Украины

Журналист Виктор Вацко вспомнил кейс из карьеры защитника «Шахтера»

Матвей и его команда. Что нужно знать о сборной Украины, вышедшей на Евро
Футбол | 28 марта 2024, 13:58 4
Матвей и его команда. Что нужно знать о сборной Украины, вышедшей на Евро

Блогер Sport.ua Сергей Тищенко рассказывает о сборной Украины U-19

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Vitaliy_yatsenko
Вчора більшість поливала Олександра брудом тут, казали, що мол він лише з другої спроби пробився в фінал, де одразу і вилетить. А я сказав, що треба своїх підтримувати. Кожного дня. Кожен з них заслуговує на повагу, на віру. Кожен поїхав туда віддати все, що в нього є для перемоги. Тому треба вірити далі. Ще є надії, є шанси. Ми ще можемо привезти додому більше медалей. Тому вболівайте за наших. А Олексакндру дякую за емоції! Він сьогодні зробив велику справу, вписав своє ім'я в історію України. Дякую!
Irrlicht
поливали брудом за те, що людина потрапила в фінал? Серйозно, є такі? Я вважаю, що якщо людина кваліфікувалася на олімпіаду і при цьому не вживає мельдоній або інші препарати, то це вже не аби-яке досягнення. Медаль на ОІ - це вже взагалі рівень "космос".
rizzo
Вот тебе бабушка и Юрьев день...
Vitaliy_yatsenko
Leon Leon, послухайте уважно! Не переходьте із незнайомою людиною на "ти", це показник відсутності культури. Так само як і вживання слова "дебіл" до іншої людини. Якби ви в житті зіштовхнулись із людьми, які дійсно хворі цією хворобою, або хтось із родичів у вас мав це психічне захворювання, то ви б зрозуміли, що культурна людина ніколи не дозволить собі вживати такі слова. Я розумію, що ви мене не зрозумієте. Те, що ви віднеслі мої слова до себе багато про що говорить. Особисто я ніде імен не називав. Я лише закликав навчитись поважати своїх спортсменів, вболівати за них. Тому дорослішайте і вивчить правила культурного поводження в спільноті, хоча б елементарні. Гарного вечора!
acfred
Фантастика! Браво !
Роман Жишкович
Олександр Абраменко МОЛОДЕЦЬ!
Leon Leon
Vitaliy_yatsenko- покажи скриншот где поливали брудом,дебил разьясни себе критика и поливати брудом різні речи,вот Я критикую біотланистів ,но там винен тренерський штаб а не атлети.