Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 14 февраля 2018, 16:35
2113
0

Карпати перемогли грузинський Самгуралі

Львівський клуб провів заключний спаринг на зимових навчально-тренувальних зборах

| Обновлено 14 февраля 2018, 16:35
2113
0
Карпати перемогли грузинський Самгуралі
ФК Карпаты

Свій заключний спаринг на зимових зборах «леви» провели з представником другого грузинського дивізіону командою «Самгуралі». Голи Амбросія Чачуа та Мар’яна Шведа ще у першому таймі гарантували команді Олега Бойчишина перемогу з рахунком 2:0.

Грузини розпочали активніше, однак «Карпати» першими могли відкривати рахунок. Амбросій Чачуа віддав передачу на хід Мар’яну Шведу, проте той до м’яча не дістався – занадто сильно. Стартові хвилини, хоч і не були багатими на удари по воротах, втім запам’яталися жвавістю і високими швидкостями обох команд. Помітно виділявся атакувальний кулак «левів» Чачуа-Швед-Мякушко. Майже вся гострота «Карпат» в атаці створювалася цією трійцею.

На екваторі першого тайму ці гравці і організували гол у ворота грузинської команди. Олексій Гуцуляк отримав м’яч у центрі поля, відпасував на Мякушка і миттєво отримав пас на хід від Сергія. Далі був прохід Гуцуляка лівим флангом, точний простріл у центр штрафного майданчика, де Чачуа знадобилося три дотики для того, щоб зупинити м’яч і відправити його обвідним ударом у кут воріт. Амбросію заважав захисник, однак постріл карпатівця був близьким до ідеального – 1:0.

Через дві хвилини в центрі уваги знову опинився Мякушко, який розібрався з кількома суперниками і з чималої відстані класно пробивав по воротах. Відмінний сейв голкіпера врятував «Самгуралі» від другого взяття воріт. Наприкінці тайму чудову нагоду ще раз засмутити суперника мав Франціско Ді Франко, однак його удар зі зручної позиції не став несподіванкою для кіпера.

Остання атака «Карпат» у першій половині гри таки завершилася голом. Леонід Акулінін виграв боротьбу у центрі поля і відпасував на Шведа, який пройшов по правому флангу, прибрав суперника і за меж штрафного майданчика сильно пробив лівою у дальній кут. Надзвичайно красивий удар, з яким цього разу вже не впорався кіпер «Самгуралі» – 2:0.

По перерві команда з Цхалтубо почала діяти агресивніше і змістила гру на половину поля суперника. В одному з епізодів прикрої травми зазнав Гуцуляк і змушений був покинути межі поля. А на 60-й хвилині львів’яни втратили ще одного гравця. Щоправда, цього разу через вилучення. Іван Лобай помилився і відразу взявся виправляти ситуацію. Оборонець зірвав атаку «Самгуралі» перед самим штрафним майданчиком і отримав пряму червону картку. Згідно з регламентом спарингу Лобая відразу замінив Ніка Сандохадзе. Грузини не скористалися нагодою скоротити рахунок і небезпечний штрафний удар виконали не кращим чином.

До завершення поєдинку команди не раз обмінювалися небезпечними випадами, проте до голів справа не дійшла. Мабуть, найближчим до взяття воріт був Джонатан Бедойя, однак «Самгуралі» знову врятував воротар. Наставники «зелено-білих» змінили практично повністю стартовий склад, надавши непогану можливість зіграти кожному із підопічних в останньому спарингу перед поверненням додому. До речі, до Львова «Карпати» прилетять у п’ятницю ввечері, а вже в неділю проведуть перший офіційний матч у 2018-му. О 14:00 розпочнеться протистояння «левів» та «Зорі» на стадіоні «Україна».

«Карпати» — «Самгуралі» — 2:0
Голи:
Чачуа, Швед

«Карпати» вийшли на матч у такому складі: Підківка, Нестеров, Лобай, Федецький, Гуцуляк, Кльоц, Чачуа, Ді Франко, Мякушко, Швед, Акулінін.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.