Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
631
0

ГОЛОВКО: «Залишиться сім-вісім гравців…»

Юнацька збірна України повертається з представницького міжнародного турніру в Туреччині без жодної перемоги

Поразка «синьо-жовтих» у другому матчі Кубку Егейського моря − проти азербайджанців − відкрила, за словами наставника Олександра Головка, багато проблемних зон нашої команди. Однак тренер упевнений, що знайдуться можливості їх закрити.

Друга невдача
Почергово програвши бельгійцям, українці й азербайджанці в очному двобої визначали володаря другого місця в групі та, відповідно, путівки до «малого фіналу». У рівному, за великим рахунком, поєдинку Фортуна посміхнулася суперникам «синьо-жовтих». Наша команда розпочала матч активніше, і вже на 10-й хвилині вихованець столичного РВУФК Володимир Шешеня забив гол. Далі на події вплинула невпевнена гра голкіпера Артура Рудька. Його хвилювання, очевидно, передалося й лінії оборони.

Брак взаєморозуміння
На передостанній хвилині першого тайму українці пропустили після удару Гурбанова − м’яч зрикошетив у ворота від одного з наших захисників. Після перерви українці зменшили оберти: вочевидь, далася взнаки недостатня фізична готовність. Тому гол Сеїдова на 65-й хвилині виглядав логічно. «Суперники високого класу на цьому турнірі викрили наші проблемні зони, − зазначає Олександр Головко. − Впродовж тих лічених короткотривалих зборів, що ми провели, нормальної зіграності команда не досягла. Навіть групи гравців з «Динамо» чи «Шахтаря» в цьому плані особливо не вирізнялися».

Підсилення − кожній ланці
«Звісно, не треба забувати, що зараз лише початок сезону. Тести показали, що частина гравців перебуває у глибокій функціональній «ямі». Однак цим невдачі виправдовувати не збираюсь. Навпаки зауважу, що вони, напевно, дали більше досвіду та користі, ніж деякі перемоги, − продовжує наставник. − Що ж, будемо робити відповідні висновки. Уже ясно, що кожна ланка потребує підсилення. Так, є два-три гравці, котрим до снаги взяти на себе роль лідера. Однак цього замало. Можливо, з двадцяти виконавців, що їздили до Туреччини, в команді залишаться лише сім-вісім».

Поступова робота
«Зараз посипати голову попелом не варто: на щастя, наші недоліки проявилися на самому початку формування збірної, і ще є час виправити ситуацію. Гадаю, ми перебуваємо на правильному шляху, проводимо поступову роботу, яка неодмінно має дати позитивні результати», − резюмував Олександр Головко. Наостанок зауважимо, що у фіналі турніру зустрінуться господарі-турки та бельгійці, «бронзу» розіграють чехи й азербайджанці. Натомість росіяни та греки, як і французи з українцями, завершили змагання вже після групового етапу.

Україна − Азербайджан − 1:2.
Гол: Шешеня (10).
Україна: Рудько (Данкович, 41) − Гуменюк, Ордець (Олійнич, 75), Рижук, Савка − Осадчий (Причиненко, 41), Нойок, Караваєв, Муштоватий (Малиновський, 55), Шешеня − Іванко (Бакшиєв, 41).

Богдан Буга

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

АНЧЕЛОТТИ: «Пенальти – азартная игра. Доверял Лунину, который был спокоен»
Футбол | 18 апреля 2024, 02:05 4
АНЧЕЛОТТИ: «Пенальти – азартная игра. Доверял Лунину, который был спокоен»

Карло коротко прокомментировал серию пенальти в матче «Манчестер Сити» – «Реал»

Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:50 1
Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити

Тибо опубликовал короткий твит после ответного матча 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.