Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Фигурное катание
|
962
0

МИХАЙЛОВСЬКА: «Перемоги ще прийдуть»

Процес оновлення українського фігурного катання проходить успішно

«Українське фігурне катання переживає період оновлення. Цей процес проходить успішно, про що загалом засвідчив виступ представників України на чемпіонаті Європи в Загребі», — сказала керівник делегації України на ЧЕ-2008, член президії Федерації фігурного катання Людмила Михайловська.

«У нас талановита молода зміна»

Коментуючи результати змагань, пані Михайловська зазначила, що наразі «не на часі» вимагати від одиночників і танцювальних пар здобуття нагород чи високих позицій: «На місце досвідчених фігуристів, які завойовували медалі чемпіонатів Європи та світу, прийшла молодь. Потрібен час, щоби вивести цих спортсменів на високий рівень».

На її думку, це «талановита та гідна молода зміна». Зокрема, у чоловічому одиночному катанні на чемпіонаті Європи дебютував 19-річний Віталій Сазонець із Дніпропетровська. «Для першого старту його виступ можна оцінити позитивно, незважаючи на невисоке місце. Він чисто і стабільно відкатав коротку й довільну програми, виконав усі заплановані елементи», — сказала представниця ФФК. Українець дуже сподобався суддям та глядачам, особливо в короткій програмі. «Він добре впорався зі стрибками, показав цікаву хореографію та емоційне катання. Після завершення роботи над потрійним акселем та стрибком у чотири оберти Віталій зможе претендувати на високі місця», — впевнена Людмила Михайловська.

Так само позитивно, з точки зору перспективи, вона оцінила Катерину Пройду. З цією фігуристкою, як і з Сазонцем, працює молодий тренер Ліана Очеретна. «Катерина — дуже здібна фігуристка. Вона виконує всі потрійні стрибки та надзвичайно артистична», — сказала пані Михайловська, зазначивши, що невдалий виступ спортсменки у столиці Хорватії пояснюється тривалою перервою у виступах через травму. «Катерина почала тренуватися лише на початку сезону, посіла друге місце на чемпіонаті України, а до складу команди в Загребі потрапила тому, що чемпіонка України Елеонора Вінниченко через вік (їй ще не виповнилося 15) не змогла взяти участь у ЧЄ», — пояснила керівник делегації України.

А в Україні вважають інакше

Людмила Михайловська, яка є суддею міжнародної категорії у спортивних танцях на льоду і багато років входила до техкому Міжнародного союзу ковзанярів (ІСУ), окремо зупинилася на ситуації, що склалася з двома українськими дуетами в Загребі. Загалом обидві танцювальні пари — кияни Ганна Задорожнюк — Сергій Вербилло та харків'яни Алла Бекназарова — Володимир Зуєв — виступили гідно, але вони могли посісти вищі місця, якби не «суддівський скандал» на чемпіонаті України. Людмила Михайловська розповіла, що столичний дует, який є «об'єктивно сильнішим, і це визнано на міжнародній арені», українські арбітри несправедливо поставили на друге місце. «Задорожнюк — Вербилло повинні були приїхати до Загреба лідерами, тим більше, що вони фінішували третіми на одному з турнірів Гран-прі. Це дуже важливий момент у танцях на льоду і опосередковано впливає на суддівське сприйняття», — пояснила вона. Замість цього, за її словами, колеги з інших країн їй говорили, що шоковані ситуацією, коли лідерами є «слабкіші за результатами фігуристи».

У контексті суто спортивних виступів Людмила Михайловська похвалила обидві пари. «Звісно, Задорожнюк — Вербилло на сьогодні сильніші за елементами, виконанням обов'язкової, постановкою оригінальної та довільної програм, їхній довільний танець («Нострадамус») дуже цікавий за темою і, що головне, цілісний, у ньому немає порожніх місць», — сказала керівник делегації.

«Багато чого було перероблено»

Єдиний вид фігурного катання, в якому Україна реально претендувала на нагороди — парне катання. Тетяна Волосожар — Станіслав Морозов із Києва здобули малу бронзову медаль за коротку програму, але дві серйозні помилки в довільній (фігурист зірвав потрійний стрибок та не було виконано «підтримки» наприкінці програми) не дали їм можливості піднятися на п'єдестал.

Людмила Михайловська сказала, що їй важко пояснити, чому так сталося. Вона відзначила, що Микола Морозов (російський тренер, який разом із Галиною Кухар працює з українською парою) поставив «дуже хороші програми», але потім чомусь багато чого вже без росіянина було перероблено. «Елементи, які оцінюються рівнями складності — оберти, підкрутки, тодес — потрібно виконувати так, як поставлено у програмі. Тоді можна розраховувати на серйозний результат», — наголосила пані Михайловська.

На завершення вона повідомила, що цього року вперше проводитимуться відбіркові змагання на чемпіонат світу. Ними стане розіграш Кубка України, який відбудеться в лютому.

***
Нагадаємо результати виступу українських фігуристів на чемпіонаті Європи в Загребі:

Одиночне катання (чоловіки). Віталій Сазонець — 20-те місце.
Одиночне катання (жінки). Катерина Пройда (у довільній програмі не виступала).
Парне катання. Тетяна Волосожар — Станіслав Морозов — 4-те місце, Катерина Костенко - Роман Талан — 13-те місце.
Спортивні танці на льоду. Ганна Задорожнюк — Сергій Вербилло — 11-те місце, Алла Бекназарова — Володимир Зуєв — 14-те місце.



Людмила ВЛАСЮК, Укрінформ


«Спортивна газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 19:37 2
ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити

Украинский вратарь выиграл серию пенальти в матче с «Манчестер Сити»

Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику
Футбол | 19 апреля 2024, 00:51 38
Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику

Французская команда выиграла четвертьфинал ЛЕ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.