Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 24 января 2018, 09:27
7457
17

Свитолина вернется на третью строчку рейтинга WTA

Украинская теннисистка повторит свой личный рекорд в мировой классификации

| Обновлено 24 января 2018, 09:27
7457
17
Свитолина вернется на третью строчку рейтинга WTA
Getty Images. Элина Свитолина

23-летняя украинская теннисистка Элина Свитолина вернется на третью строчку в рейтинге WTA на следующей неделе. Спортсменка повторит свой личный рекорд в мировой классификации.

Поражение чешки Каролины Плишковой в четвертьфинале Открытого чемпионата Австралии гарантировало украинской теннисистке третье место в обновленном рейтинге WTA.

Плишкова уступила в борьбе за выход в полуфинал действующей первой ракетке Симоне Халеп. Единственной конкуренткой румынки за место лидера в мировой классификации по итогам Australian Open теперь осталась датчанка Каролин Возняцки, вторая ракетка мира.

Элина Свитолинa впервые сумела подняться на третью строчку в рейтинге в сентябре по результатам US Open-2017 и продержалась на этом месте четыре недели. Третья позиция в рейтинге — это абсолютный рекорд для украинского тенниса как среди женщин, так и среди мужчин. Этот сезон 23-летняя украинка открывала в статусе шестой ракетки мира. В Мельбурне Свитолина завершила выступление после четвертьфинала.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 17
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vit-2
Еліні не так багато і треба додавати в чому.
Зараз є в арсенал у Еліни на прийнятному рівні:
- перша подача;
- прийом;
- гра біля сітки;
- старається діставати будьякий м'яч.
Потрібно додати:
- тримати відсоток першоі подачі на рівні 60+;
- покращити другу подачу;
- не губитися під час виходів суперниці до сітки (навчитися робити свічки і більш якісні обвідні удари);
- покращити проблемні вкорочені удари;
- не тільки захищатися, повертаючи м'яч суперниці здебільшого в центр корту і чекаючи іі помилки , а готувати в тривалих розіграшах і свою атаку, як це роблять інші тенісистки;
- мінімізувати проблеми психологічного характеру.
Нічого такого не реального, головне щоб були, бажання, терпіння, наполегливість і здоров'я.
Успіхів усім украінцям на кортах.
voone1983
Я дивився гру Світоліної, а потім і аналіз гри на ESPN. Там коментатори були Кріс Еверт, Пем Шайвер, Мартіна Хінгіс і ше якийсь австралієць теж колишній тенісист. І всі вони просто взахльоб розхвалювали Еліну. Кріс Еверт сказала шо гру Еліни їй подобається дивитись більше всіх, особливо її рух по корту і швидкісь. Розхвалювали те, наскільки в неї покращилась подача і наскільки вона стала психологічно врівноваженішою.
Стосовно гри з Мертенс дійшли висновку, що Мертенс краще підготувалась до гри, а Еліна не була готова до саме такої гри Бельгійки. Плюс в декількох ключових моментах просто Мертенс пощастило, а Еліні не пощастило.
Це думка деяких з найкращих гравців в історії, тому мене просто бісять коменти про скучну гру Еліни і тд від Мега диванних експертів. Гляньте на Світоліну в 2015 і 2016 роках і Світоліну в 2017-2018 роках. Треба тупим бути, аби не помітити величезного прогресу. При чому їй лише 23 роки. Я не називаю її гру ідеальною, але я бачу, що вона працює над помилками. Вона бачить слабкі сторони своєї гри і працює над ними. І якщо буде далі так працювати то і ТБШ прийдуть і 1е місце в рейтингу. А якшо і не так, то все одно вона вже досягла більше, аніж 99,99999 % тенісистів досягнуть коли небудь.
vit-2
Здобута вершина - перша ракетка світу позитивно вплинула на Сімону: вона стала менш емоційною що ій заважало раніше. Схоже вона довгенько зібралась бути на вершині. Може й шлем нарешті виграє.
Сподіваюсь Еліна теж досягне найближчим часом однієі з двох вершин (перша ракетка, або ТВШ), щоб надалі вже бути більш психологічно стійкою у вирішальних матчах.
Ievgen Ieremenko
Вильямс обе всегда с лишним весом) крепкие ноги итд)
gagarin193
Вот не такая и слабая и безхарактерная Свитолина как многие писали. Быть третьей в мире не каждому удается.
lehach08
по сегодняшней игре обьективно...до первой ракетки ей далеко...как и до победы в бш.
OM27
Удачі, Еліно!!!
Станислав Матусевич
Все закономерно. Плишкова вообще с начала года какая-то вареная. А сегодняшний день вообще без неожиданностей прошел.
Yury Timoshenko
с такой игрой Свитолиной первой небывать.
kon-al55
vit-2, согласен даже добавить нечего
YurYan
Я іноді не розумію наших диванних експертів..
Майже перед кожним матчем на шлемі абсолютна більшість говорила що у Елі немає шансів проти суперниці...
Потім коли вона своїм потом доводила що здатна виграти у будь якої суперниці, ми тут її розхвалювали, і перед наступним матчем вже знову критикували...
Як на мене, Еліна молодець і вона дуже сильно виросла в порівнянні з минулими рокаме саме в плані гри, психологічної стійкості і ще багатьох якостей... У спортсменів буває так, що не їх день...
Тим більше в жіночому тенісі... плюс ще говорилось про травму яка не давала їй спокою саме в матчі проти Мертенс...
Тому давайте просто підтримувати нашу спортсменку навіть тоді коли вона програє... В будь якому випадку Еліна найкраща тенісистка в історіїї України! Вона входить наразі в топ 3 світового рейтингу! її бояться абсолютно всі суперниці на яких вона виходить! їй всього лиш 23! і я впевнений що вже в цьому році, їй вдастся як мінімум зіграти в фіналі на одному з шлемів!
kolbasss
Молодец Элина. Не хочу критиковать, но скажу как зритель, смотреть на ее пассивную игру не очень интересно, это как автобус в футболе
Ігор Середина
Не знаю, но как для спортсменки такого класса Элина выглядит будто с лишним весом.