Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1041
0

І Спорт.com.ua - серед нагороджених!

НОК України нагородив провідних журналістів року

Національний олімпійський комітет нагородив переможців Всеукраїнського конкурсу серед спортивних журналістів «Україна олімпійська» цінними призами та пам’ятними дипломами.

Вже сьомий рік поспіль за ініціативи Комісії НОК України «Засоби масової інформації та пропаганда олімпійського руху» Національний олімпійський комітет України проводить подібний конкурс. З кожним роком він набуває все більшого масштабу, до його проведення залучається все більше регіонів нашої країни, засобів масової інформації і журналістів.

Підводячи підсумки конкурсу, президент НОК України Сергій Бубка наголосив на позитивних зрушеннях та певних недоліках.

Цьогорічний конкурс став багато в чому рекордним. Зокрема, роботи на розгляд Комісії були подані з 20 регіонів нашої країни, а кількість учасників перевищувала 80. Серед найактивніших областей – Донецька, Львівська, Луганська, Рівненська, Херсонська, Закарпатська, Миколаївська, Запорізька, де у співпраці регіональними відділеннями НОК та обласними Асоціаціями спортивних журналістів, місцевими засобами масової інформації була проведена велика робота.

Говорячи про недоліки, варто підкреслити, що, на жаль, більшість провідних ЗМІ країни приділяють основну увагу закордонному спорту, не завжди віддаючи належне вітчизняним олімпійським подіям та українському спорту. Зменшується і обсяг спортивного ефіру, зокрема на провідних телеканалах країни. До того ж, вітчизняні спортивні журнали, які долучаються до олімпійської тематики, на жаль, можна практично перерахувати на пальцях однієї руки. Потребує комплексної роботи і підготовка молодих кваліфікованих спортивних журналістів.

На церемонії нагородження Сергій Бубка також наголосив на вагомій ролі засобів масової інформації у розвитку олімпійського руху: «На сьогоднішній день ми можемо говорити про те, що кількість акредитованих представників мас-медіа на Олімпійських іграх значно перевищує кількість атлетів. Так, для прикладу, під час останніх зимових Олімпійських ігор в Турині на старт вийшли близько 2,5 тисяч атлетів, а змагання висвітлювали близько 11 тисяч журналістів. Очікується, що на Іграх в Пекіні будуть виступати близько 10,5 тисяч атлетів, в той час, як на олімпійських аренах працюватимуть аж 22 тисячі представників ЗМІ. Все це говорить про зростання зацікавленості олімпійським рухом, а також свідчить про збільшення ролі спортивних журналістів», - підкреслив президент НОК.

«Приємно, що склалася добра традиція проведення таких конкурсів. Радує, що у нас є тісна співпраця, яка за останні роки стала ще більш конструктивною. Ми і в майбутньому розраховуємо на плідну роботу зі ЗМІ, адже перед нами стоїть ще велика кількість невирішених питань», - додав вітаючи переможців видатний легкоатлет.

Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко закликав представників пера та мікрофону продовжувати тісну співпрацю: «Саме завдяки вашим зусиллям ми маємо можливість розповідати не лише про спортивні перемоги, а й вирішувати болючі для галузі питання. До того ж, ваша плідна робота на місцях є гарним стимулом для обласних та міських органів влади щодо виконання своїх зобов’язань щодо розвитку спорту та забезпечення належних умов для підготовки атлетів до найвизначніших змагань чотириріччя», - підкреслив Міністр.

Голова Комісії НОК України «Засоби масової інформації та пропаганда олімпійського руху» Олег Волков проінформував, що традиція проведення конкурсів буде збережена: «Вже зараз ми працюємо над новою редакцією положення, в якій врахуємо всі позитивні моменти й недоліки. До речі, цьогорічний конкурс відбуватиметься у два етапи – перший проходитиме у всіх регіонах, де переможців визначатимуть регіональні відділення НОК у співпраці з підрозділами нашої комісії. Другим етапом стане розгляд робіт переможців обласних конкурсів на Всеукраїнському рівні».

ПЕРЕМОЖЦІ VII ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ СЕРЕД СПОРТИВНИХ ЖУРНАЛІСТІВ «УКРАЇНА ОЛІМПІЙСЬКА»

Найкраща громадсько-політична газета року (відділ спорту)
- Газета «Ракурс-плюс» (сторінка «Олімп») (м. Луганськ), «Проскурів» (м. Хмельницький)

Найкращий журнал року
- «Олімпійська арена» (м. Київ)

Найкраща циклічна спортивна телепрограма року
- «Спортфайли. Олімпійський відлік» (телеканал «Мегаспорт», м. Київ), «Спортивні меридіани» (Тернопільська обласна державна телерадіокомпанія, м. Тернопіль), «Спортивна Галичина» (Івано-Франківське обласне телебачення «Галичина», м. Івано-Франківськ), «Спортрепортер» (Новий канал, м. Київ)

Найкраща циклічна спортивна радіопрограма року
- «Фізкультура і спорт» (Черкаська обласна державна телерадіокомпанія, м. Черкаси), «Планета спорту» (Національна радіокомпанія України, м. Київ), радіо-проект «Спорт-репорт» (м. Донецьк)

Найкраще електронне видання року (відділ спорту)
- Відділ спорту Інформаційної агенції «Главред», Інтернет-сайт «Наш спорт», інформаційно-аналітичне видання «Спорт.com.ua», офіційний сайт Херсонського обласного відділення НОК України (м. Херсон)

Найкращі спортивні журналісти року
- Людмила Якушева (телеканал «Спорт-1», журнал «Олімпійська арена», м. Київ), Ігор Заржицький (ОТБ, м. Харків), Володимир Тарасюк (газета «Ужгород», м. Ужгород), Юрій Ілючек («Спортревю», «Україна центр», м. Кіровоград)

Найкращі спортивні фотожурналісти року
- Павло Кубанов («Спортивна газета», м. Київ), Микола Бочек («Команда», м. Київ), Микола Сидоров («Жизнь Луганска», м. Луганськ)

За відданість олімпійському руху
- Галина Нечаєва («Олімпійська арена», м. Київ), Олена Степанищева (Національна телекомпанія України, м. Київ), Володимир Киричанський (обласна газета «Житомирщина» (м. Житомир), Юрій Юріс («Спорт-експрес в Україні», м. Донецьк)

Дебют в спортивній журналістиці
- Тетяна Моторна («Спортивна газета», м. Київ), Інна Борисова («Відомості», м. Львів), Михайло Бережний («Новый Субботний калейдоскоп», м. Луганськ)

За найкраще висвітлення підготовки до Олімпійських ігор в Пекіні
- спортивний відділ інформаційної агенції «Укрінформ», «Олімпійська арена» (м. Київ), Вадим Корженко (Національна радіокомпанія України).

НОК України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Сейв Лунина в серии пенальти может стать лучшим на неделе в ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 05:12 1
ВИДЕО. Сейв Лунина в серии пенальти может стать лучшим на неделе в ЛЧ

Андрей помог Реалу обыграть пройти Манчестер Сити в 1/4 финала Лиги чемпионов

Легендарный Касильяс поздравил Реал с победой над Ман Сити и отметил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 08:22 2
Легендарный Касильяс поздравил Реал с победой над Ман Сити и отметил Лунина

Икер опубликовал пост в своем Twitter, мадридский клуб выбил «горожан» из ЛЧ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.