Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Еврокубки
|
761
0

ГОЛОД: «Запорука успіху БК «Київ» – тренер

Шанси наших клубів у Кубку УЛЄБ

Баскетбольний спеціаліст Сергій Голод прокоментував виступ БК «Київ» в Суперлізі і розцінив шанси українських клубів в Кубку УЛЄБ.
 
Ми вже писали про результати жеребкування матчів 1/16 фіналу баскетбольного Кубка УЛЄБ, в якому, як відомо, беруть участь і два українські клуби – БК «Київ» і «Азовмаш».
 
Портал 1+1 News зв'язався з баскетбольним експертом, журналістом газети «Болельщик», прес-аташе БК «Будівельник» Сергієм Голодом, попросивши прокоментувати результати жеребкування, а також розповісти про розстановку сил в українській Суперлізі (як відомо, БК «Київ» домінує в Україні, здобувши 16 перемог в 16 матчах).

Успіхи БК «Київ», як на внутрішній арені так і в Кубку УЛЄБ – перш за все, на думку Сергія Голода, заслуга тренера команди Томо Махоріча, який прийняв команду такою, якою вона була до нього, зумівши зліпити відмінний злагоджений колектив. Він не шукав суперзірок, а брав тих баскетболістів, які б працювали на команду, а не «тягнули ковдру на себе».

У БК «Київ» зараз є по два рівноцінних гравця на кожну позицію…

Махоріч ретельно вивчає кожного суперника, збирає про нього інформацію, що зрештою теж допомагає клубу досягти позитивних результатів. Тому київським «вовкам» немає конкуренції в Україні, тим паче, що їх основний суперник, маріупольський «Азовмаш» з відходом Рімаса Гірскіса з посади головного тренера вже не такий грізний.

Сергій Голод також вважає, що негативно позначається на команді і невдала кадрова селекція клубу. Керівництво клубу набирає гравців на свій розсуд, під час навіть не цікавлячись думкою тренера. Крім того, ключових гравців «Азовмаша» постійно переслідують травми…
 
Що стосується жеребкування Кубка УЛЄБ, Голод розцінює шанси БК «Київ» на вихід в Final-8 як дуже високі, оскільки і бельгійський «Теліндус», і наступний суперник – польський «Туров» або чеський «Німбурк»– цілком під силу «вовкам».

До речі, прес-аташе БК «Будівельник» пригадав один пам'ятний матч 2004 року, коли БК «Київ» переміг «Німбурк» в чотирьох овертаймах – 125:122, що довгий час було рекордом єврокубків за тривалістю гри.
А про силу бельгійців говорить хоча б той факт, що вони в своїй групі залишили за бортом такий сильний клуб як італійський «Фортітудо»…

Сергію Голоду дуже хотілося б в матчі 1/4 фіналу Кубка УЛЄБ побачити протистояння киян з московським «Динамо», оскільки ці команди сповідають протилежні стилі гри: грамотний захист «вовків» проти гостроатакуючого баскетболу москвичів. Проте, для цього обом командам треба здолати двох суперників…
 
У «Азовмаша» шанси скромніші. Звичайно, міг попастися і сильніший суперник, проте і хорватський «Задар» – далеко не подарунок. Так, на своєму майданчику цей клуб взагалі є практично непереможним. В Адріатичній лізі «Задар» посідає друге місце, випереджаючи більш титуловані клуби і маючи відмінний шанс кваліфікуватися на наступний сезон в Євролігу.

Серед лідерів команди Голод виділив американця Корі Брюера, втім вистачає й інших відмінних виконавців...

Якщо ж «Азовмашу» вдасться пройти команду Александра Петровича, далі їх чекає ще важчий суперник – переможець матчу «Памеса» (Іспанія) – «Паніоніос» (Греція). Отже, вихід маріупольців у Final-8 бачиться Сергію Голоду маловірогідним, а якщо це відбудеться, буде приємним сюрпризом.

Костянтин КЛИМЕНКО, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

«Нейтралка» уничтожена. Определена вторая финалистка супертурнира в Майами
Теннис | 29 марта 2024, 04:39 5
«Нейтралка» уничтожена. Определена вторая финалистка супертурнира в Майами

Даниэль Коллинс в двух сетах разгромила Екатерину Александрову в полуфинале соревнований

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.