Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
700
0

ТИЩЕНКО: «Ми не маємо права на помилку»

Гандболістки львівської «Галичанки» поступово відшукують кращі якості своєї гри напередодні важливих поєдинків

Яскраве підтвердження цього — дві переконливі перемоги в чемпіонаті над «Податковим Університетом» у гостях. Але у нещодавніх матчах проти «Спартака», «Карпат» та «Смарту» львів’янки втратили очки. Саме зі спогадів про ці матчі розпочалася розмова з головним наставником «Галичанки» Валерією Тищенко.

- У чому була основна причина поразок ваших підопічних у матчах проти слабших суперників?
- Команда вже виходить з психологічної ями, в яку потрапила після перерви чемпіонату. Спад у грі команди — через участь у багатьох турнірах. Команда перебувала у поганому психологічному стані, тому ми зазнали прикрих поразок. Перший турнір, в якому брали участь, проходив у Москві. У нас в складі було 22 гравці, а поїхали до Москви тільки чотирнадцять... Турнір «Кубок Лева» розцінювався як підготовка молодіжної збірної до чемпіонату світу та ігрова практика для команд Суперліги під час перерви у національному чемпіонаті. Запросили тернопільський «Економ-Універ», київський «Спартак» та ірпінський «Податковий Університет. Але в останню мить ірпінська команда відмовилася брати участь у турнірі, тож, враховуючи факт цієї відмови, перша команда «Галичанки» повинна була зіграти і на цьому турнірі. Окрім цього, у нас ще була домовленість зіграти у двох турнірах в Польщі.

- Яким складом команда поїхала на ці турніри, адже кадрових проблем у «Галичанки» було вдосталь?
- Поїхали до Польщі ті ж 14 гравців, які виступали на турнірі в Москві. У нас виникла серйозна проблема з воротарями, адже травм зазнали Анастасія Безсмертна та Леся Семенченко. Зі складу збірної України повернулися у поганій психологічній готовності Юлія Снопова та Вікторія Борщенко. Лілія Артюхович також приїхала з табору головної команди країни не у найкращих фізичних кондиціях, адже відіграла 5 матчів без замін.

- Лідер львів’янок Регіна Шимкуте вже тренується з командою?
- Так, вона вже приступила до тренувань. У січні Регіна їздила в Кривий Ріг на поєдинок проти місцевого «Смарта». Через травму вона два місяці не тренувалася і, відповідно, не пройшла командний збір. Однак тепер лідер «Галичанки» вже набирає оптимальну форму. Завдяки бажанню вона суттєво допомогла команді в Кривому Розі.

- Хто захищав ворота у матчі проти «Податкового Університету», адже до табору команди повернулася воротар національної збірної Вікторія Тимошенкова?
- З Вікторією ми досягли певного розуміння, і вона знову в таборі команди. У матчі проти «податківців» вона зіграла нормально, однак брак ігрової практики ще дається взнаки. Гри вона не провалила, але на другий тайм захищати ворота вийшла Леся Семенченко. Враховуючи її бійцівські якості, я не змогла її тримати на лаві запасних. Леся взагалі могла закінчити з гандболом, адже травмованою захищала ворота проти ужгородських «Карпат», а в Кривому Розі за гру їй м’яч потрапив в обличчя аж 5 разів! Хоча за сезон воротарю в середньому лише раз доводиться терпіти такі неприємні кидки...

- Що можна очікувати від «Галичанки» у надважливому матчі проти запорізького «Мотора»?
- Надважливі ігри проти «Мотора» та норвезького « Беасана» відбудуться 1-2 та 16-17 лютого відповідно. У матчах проти «Мотора» ми не маємо права на помилку, якщо хочемо завоювати «золото» чемпіонату. Ми повинні вигравати. Запорізька команда також не перебуває зараз у найкращому своєму стані. Як наслідок, поразка від ужгородських «Карпат» у шість м’ячів.

Богдан ПАСТЕРНАК

Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.