Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
907
0

СТЕФАНКІВ:«Загальний висновок позитивний»

Президент львівської «Енергії» Олександр СТЕФАНКІВ про підсумки першого кола ЧУ з футзалу

Олександр СТЕФАНКІВ: «Україна прийде до того моменту, коли в наших командах гратимуть сильні бразильці»

Через прикру осічку в останньому матчі першого кола з житомирським «Контингентом» львівська «Енергія» на екватор чемпіонату вийшла другою у турнірній таблиці. Проте вся боротьба з донецьким «Шахтарем» ще попереду. З цим погоджується і президент спортивного клубу «Енергія» Олександр СТЕФАНКІВ, який вважає, що в цілому львівська команда підтвердила своє реноме чемпіона України.

– Загальний висновок першого кола позитивний. Ми виступили вперше в Європі, загалом провели багато ігор різного рівня, витримали цей темп. На жаль, кінцівка, вийшла не така, як би хотілося. З «Контингентом» очок могли й не втрачати. Але є на це й об’єктивні причини: наші тренери прогнозували, що відбудеться спад, оскільки загальновідомо, що на одному рівні провести довгий сезон неможливо. Перед початком у нас були побоювання, чи зможемо в ранзі чемпіона виглядати настільки ж потужно. Як відомо, на ігри проти чемпіона суперники налаштовуються по-особливому. Важче повторно здобути золоті медалі чемпіонату, ніж уперше вибороти їх – це аксіома. Однак наші застороги виявилися марними. Загалом чемпіонське реноме, вважаю, підтверджуємо.

– Ще до початку чемпіонату ви заявляли, що штучне розширення вищої ліги користі українському футзалу не принесе. Тепер, коли несподівано високо в турнірній таблиці перебуває «Марріон», та й очки втрачені з «Контингентом» не змінили своєї думки?
– Ні, я дотримуюся цієї ж позиції. Загальний рівень футзалу впав. Є, звичайно, винятки з правил. Але з іншого боку, зникли команди «Інтеркас», «ДСС», «Універ-Харків», гравці з цих колективів поповнили новачків і перебувають у них на провідних позиціях. Так що говорити про те, що у нас нізвідки з’явилися зовсім нові самобутні колективи, не правильно. Та й розгромних рахунків більше, ніж відвертих несподіванок. Так що приводів для схвалення цієї формули чемпіонату не бачу.

– Дехто з уболівальників порівнює теперішню ситуацію з дуетом лідерів українського футзалу з тим, що довгий час відбувалося у великому футболі, мовляв, тут «Енергія» і «Шахтар» явно відірвалися від інших, а там не мали рівних собі «Динамо» і «Шахтар»…
– Вважаю, що ці аналогії засильні і не зовсім правильні. Швидше цього сезону стався такий собі збіг обставин. Адже той же «Єнакієвець» і за підбором виконавців, і за грою нічим не гірший. Інша справа, що команда провалила початок сезону. Є ще «ТВД», «Тайм», ці колективи підсилилися сильними футзалістами, у них амбіційні керівники. Тому, на мою думку, такої прірви, як у випадку з футболом останніх років, у футзалі немає.

– Та все ж головними конкурентами у боротьбі за «золото» чемпіонату для вас є «Шахтар».
– Багато буде важити очний поєдинок між нами у Донецьку в 19-му турі. Хоча можливі осічки і в інших поєдинках. Наприклад, «гірники» вже у першому матчі другого кола мають виїзд до Єнакієвого. Інші суперники теж не приховують свого бажання відбирати очки у лідерів. Для них це особливо почесно.

– До речі, той же «Шахтар» нещодавно підписав двох бразильців – Фумасу і Тіаґу. Колись про такі наміри говорили і ви…
– Такі реалії сучасного футзалу: саме бразильські гравці диктують моду. Це відчувається і в Росії, і в Іспанії, і в Італії. Але створити для справді сильних представників Бразилії відповідно умови не так уже й просто. Я переконаний, що ми прийдемо до цього. Але це станеться тільки тоді, коли у нашому виді спорту будуть крутитися серйозні гроші, коли з’являться спонсори, коли зросте інтерес від ЗМІ. Те, що Україна у рейтингах все ще перебуває на чільних позиціях, – лише данина моді. Насправді ж ми віддаляємося від лідерів світового футзалу. Що стосується бразильців, які виступають зараз у «Шахтарі», то не сказав би, що це ті люди, які могли би значно поліпшити гру донеччан. Кажуть, що бразильці краще грають у парах чи четвірках. Може, й так. Побачимо, як допоможе Фумасі, проти якого ми вже виступали у Кубку України, інший гравець з Бразилії. Та все ж я думаю, що аж такого великого прориву у грі «Шахтаря» не відбудеться.

– «Енергія» зараз розпрощалася з Бруньком. Чи будете когось добирати на його місце?
– Ні. Змінювати у складі нічого не будемо. Просто у четвірці, де виступав раніше Брунько, тренери більше довірятимуть Кузю.

– Про завдання на сезон для «Енергії», напевно, й не варто запитувати…
– Ну, звичайно ж, у нас тільки максимальні завдання. Однозначно хочемо повторити минулорічний золотий успіх у чемпіонаті. Будемо робити все можливе для цього. А ще є Кубок України, трофей, який «Енергія» ще не завойовувала. Спробуємо виправити цю прогалину.

Віталій ПАВЛИШИН, «Спортивка», www.energia.lviv.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе
Футбол | 24 апреля 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе

Для кого-то из них предстоящее лето, вероятно, принесет момент, когда придется попрощаться

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 11
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.