Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 06 января 2018, 11:00
7971
15

Еліна Світоліна – Аляксандра Сасновіч. Анонс і прогноз

Українка зіграє в фіналі першого турніру в 2018 році

| Обновлено 06 января 2018, 11:00
7971
15
Еліна Світоліна – Аляксандра Сасновіч. Анонс і прогноз
Getty Images. Элина Свитолина

В суботу, 6 січня, перша ракетка України Еліна Світоліна зіграє фінальний поєдинок на турнірі серії Прем’єр в австралійському Брісбені. Суперницею українки стане головна сенсація змагань – білоруска Аляксандра Сасновіч. Поєдинок жіночого фіналу в одиночному розряді розпочнеться не раніше 11:00 за київським часом. Переможниця отримає додатково 165 залікових очок в рейтинг WTA, а також майже 90 тисяч доларів призових (за вихід в фінал кожна із тенісисток вже отримала 305 очок і трохи більше 100 тис. доларів).

Суперниця

Аляксандра Сасновіч хоч і народилась в один рік із Еліною Світоліною, особливих зірок із неба ніколи не хапала. Кілька останніх років білоруска знаходилася неподалік першої сотні кращих тенісисток планети і лише в 2017 змогла закінчити в топ-100 (87 місце). Сасновіч має в своєму активі чимало перемог на турнірах ITF, але жодного разу не тріумфувала на турнірах під егідою WTA. Лише одного разу білоруска грала в фіналах біль-менш серйозних турнірів – на 250-тисячнику в Кореї (поразка від румунки Ірини-Камелії Бегу в 2015 році, також на харді). На турнірах Великого Шолому Сасновіч не діставалася далі другого раунду.


Аляксандра Сасновіч

Форма

Еліна Світоліна стартувала на турнірі в Брісбені зі стадії 1/16 фіналу. Її першою суперницею стала досвідчена іспанка Карла Суарес Наварро. Поєдинок запам’ятався неймовірною, як для Еліни, кількістю ейсів (11) і сильної грою на старті поєдинку (6-2, 6-4). Далі українка у більш захисній манері переграла 20-річну Ана Конюх з Хорватії, скориставшись помилками суперниці (6-3, 6-1). Першою справжньою перевіркою в 2018 році для Світоліної став поєдинок проти британки Йоханни Конти, котра представляє Велику Британію. Перший сет українка відверто провалила, а от у другому змогла нав’язати опонентці боротьбу і вирвала перемогу в партії на тай-брейку. За рахунку 2:3 в третьому сеті Конта припинила боротьбу через травму.

Півфінальний поєдинок проти четвертої ракетки світу Кароліни Плішкової також розпочався не найкращим чином – 0:4 на старті першої партії і відсутність акцентованої гри взагалі. Але, як це часто буває у Світоліної, українка швидко взяла себе в руки і змогла не тільки виграти перший сет, а і довести поєдинок до заслуженої перемоги (7-5, 7-5). Хоча з подачею на матч все ще великі проблеми.


Еліна Світоліна

Аляксандра Сасновіч розпочала турнір в Брісбені ще у 2017 році. В кваліфікаційному раунді вона подолала американку Джулію Бозерап (6-1, 6-4), австралійку Ізабель Уоллас (6-3, 6-1) та росіянку Поліну Монову (3-6, 7-5, 6-2). В основному раунді суперниці були набагато серйозніші. В 1/16 Сасновіч оформила камбек в матчі з Крістіною Младеновіч (1-6, 6-3, 7-5). В 1/8 і 1/4 повторила сценарій попереднього поєдинку з Анетт Контавейт (1-6, 7-6(2), 6-3) та Алізе Корне (3-6, 6-2, 6-3). А у півфіналі вже у 2 сетах переграла Анастасію Севастову з Латвії (7-6(3), 6-4).

Як бачимо, більшість перемог білоруска здобула після програного першого сету, тому Світоліній ні в якому разі не можна економити сили в другій партії, навіть при умові розгромного рахунку на старті.

Прогноз

Букмекери не вірять у перемогу Сасновіч. Коефіцієнт на тріумф білоруски в фіналі коливається від 4,5 до 5,0. На перемогу Світоліної – 1,16-1,18. Також «контори» не вірять, що матч триватиме більше 2 сетів, а кількість геймів оцінюють в районі 19-20.

Складається враження, що Світоліна може програти тільки в разі недооцінки суперниці (що для спортсменки такого рівня практично нонсенс), або в разі пошкодження (чого б дуже не хотілося). Білоруска явно програє за класом і умінням українці, тому перемогти може тільки на помилках суперниці. Еліні потрібно стежити за своєю подачею і остерігатися потужного та надзвичайно точного удару з бекхенду від білоруски.

Прогноз від Sport.ua: 6-4, 6-1 – Світоліна.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов
Футбол | 19 апреля 2024, 10:17 1
Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов

Португалец выделил единственный клуб, который возглавлял в своей карьере

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 19
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Комментарии 15
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Станислав Матусевич
Ого, даже накануне матча анонс появился! Супер!
Что касается Саснович, нужно отметить, что топовых соперниц у нее не было. Правда, наличествовал ряд достаточно серьезных теннисисток второго эшелона, но так сложилось, что большинство из них сейчас откровенно не в лучшем состоянии. За исключением Севастовой, поэтому результат сегодняшнего второго полуфинала для меня удивителен.
Не соглашусь с тем, что недооценка соперницы для Элины - нонсенс. Как раз для нее это нормально. Но когда речь идет о первых раундах турниров. На решающих стадиях Свитолина обычно включается. Тем не менее, сегодня Элина победила крайне неудобную для себя соперницу и после этого может решить, что дело уже сделано. Шанс не очень большой, но отнюдь ненулевой. Надеемся на нормальную концентрацию Свитолиной завтра (полной может даже и не понадобиться), тогда все будет нормально.
Andy Van
Как раз завтрашний матч и будет первым испытанием в этом сезоне на психологическую стойкость Элины. Действительно, Станислав, учитывая ее игры в ряде четверть и полуфинальных матчей прошлого сезона против соперниц, которые, мягко говоря, ей под силу, некоторая измена присутствует. Надеюсь, что тренерскому штабу удалось подогнать не только первую подачу, но и психологический момент о чувстве победы только ПОСЛЕ победы, а не до матча (и снова несмотря на уровень соперницы по решающему матчу). Вообщем все в руках, и в первую очередь в голове нашей красавицы, верим, друзья!!! Радоваться повод еще будет и не раз, я надеюсь и верю...
I_LOVE_UKRAINE
Приємно бачити анонс матчу, ще й українською мовою.
Згоден з дописувачи вище, все в руках Елі, вона може поступитись у цьому поєдинку лише сама собі.
Але, звісно ми віримо у перемогу. Передаєм нашій зірочці найпозитивніші емоції і підримку від нас усіх!
Перемагай
Disiny2
На мой взгляд особого значения результат завтрашнего финала не имеет. Элька возьмет очередной премьер - прекрасно! Отдаст белоруске первый титул wta в карьере - тоже не беда. Главное она уже добыла, это ментальность и уверенность в собственной стойкости против неудобных соперниц. И Конта, и уж тем более Плишкова будут и дальше ТОПами, но против Элины коленки задрожат в самый ответственный момент. Наша конечная цель ШЛЕМ!!!, и ради этого можно простить возможную потерю титула в Брисбене... Но Элька его возьмет!
TimurKhAI
Можно было бы ещё упомянуть в анонсе о подвигах Саснович в прошлогоднем Fed Cup, в котором Беларусь сенсационно дошла до финала, а Аляксандра неоднократно снимала скальпы с соперниц, находящихся намного выше в рейтинге - Бертенс, Бачински, Стивенс.
Это чтоб наши любители тенниса не вздумали раньше времени предвкушать лёгкую победу
yomayo17
Мій прогноз - Елінка виграє без шансів для суперниці. Навіть, якщо буде 6-4 і 6-4, то це буде легко. Елінка фінали нікому не дарує. Ставлю на 6-3 і 6-2 або навпаки: 6-2 і 6-3.
u6467u
Завтра проблем не будет.
igor.fed
где смотреть???
киньте ссылочку))
спасибо
Руслан Шевченко
Мой прогноз пессимистический. 2 место. Что-то помешает.Жара,усталость...