Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
579
0

U-21: у прицілі – Євро-2011

За десять днів, 3 лютого, свій перший збір у новому році розпочне молодіжна збірна України

«Синьо-жовті» братимуть участь у представницькому турнірі в Португалії, в якому окрім господарів зіграють також команди Швеції та Шотландії. Нового головного тренера «молодіжки» поки не призначено, тому до Піренеїв колектив повезе голова Комітету національних збірних Володимир Мунтян.

Примарні шанси
З огляду на те, що вкрай складне турнірне становище українців у відборі Євро-2009 (U-21) залишає їм лише теоретичні шанси на потрапляння до фінальної частини турніру, було вирішено вже зараз розпочати побудову нової команди. Саме тому до списку Мунтяна, який попередньо проконсультувався з колишнім наставником Олексієм Михайличенком, увійшло багато новачків.

Склад на перспективу
За своїм віком усі 22 кандидати матимуть змогу грати в кваліфікації Євро-2011 (U-21). У тому числі й три легіонери − Дмитро Непогодов з французського «Марселя», Єгор Лугачов з московського «Спартака» та Антон Макаренко з німецького «Аугсбурга». Досвід виступів за молодіжну команду є тільки у п’яти хлопців − Олексія Курилова, Максима Пашаєва, Тараса Степаненка, Дмитра Льопи та Олександра Лисенка.

Щільний графік
Турнір в португальській Алканені складатиметься з двох півфіналів, поєдинку за третє місце та фіналу. Змагання почнуться 5 лютого зустрічами Україна − Швеція та Португалія − Шотландія. Вже 6-го числа відбудеться остаточний розподіл місць. Саме необхідністю виходити на поле два дні поспіль пояснюється велика чисельність футболістів, викликаних Мунтяном. Вочевидь, під час змагань наш тренерський штаб вдаватиметься до суттєвої ротації складу.

Турнірне становище
Нагадаємо, що у рамках поточного відбірного циклу українській «молодіжці» залишилося провести один виїзний матч − у вересні проти чеських однолітків. Після семи ігор вона з 12 очками посідає другу сходинку в 2-ї групі Євро-2009 (U-21). Турки мають 14 залікові бали та одну гру в запасі, чехи − 10 та 3 відповідно.

Склад збірної України:
Воротарі:
Антон Каніболоцький («Дніпро» Дніпропетровськ), Дмитро Непогодов («Марсель», Франція);
Захисники: Євген Баришников, Максим Пашаєв (обидва − «Дніпро» Дніпропетровськ), Єгор Бідний, Дмитро Момотенко (обидва − «Чорноморець» Одеса), Олексій Зоря, Володимир Чеснаков (обидва − «Ворскла» Полтава), Олексій Курилов, Євген Селін (обидва − «Металіст» Харків);
Півзахисники: Володимир Бідловський, Олег Голодюк (обидва − «Карпати» Львів), Сергій Вовкодав («Ворскла» Полтава), Єгор Лугачов («Спартак» Москва, Росія), Дмитро Льопа, Максим Зайнчківський (обидва − «Дніпро» Дніпропетровськ), Артем Семененко, Тарас Степаненко (обидва − «Металург» Запоріжжя);
Нападаючі: Володимир Лисенко, Олександр Степанишин, Юрій Шевель (усі − «Динамо» Київ), Антон Макаренко («Аугсбург», Німеччина).
 
Костянтин Паткевич

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Сенсационный вылет Алькараса. Определены полуфиналисты Мастерса в Майами
Теннис | 29 марта 2024, 02:59 2
Сенсационный вылет Алькараса. Определены полуфиналисты Мастерса в Майами

Карлос неожиданно проиграл Григору Димитрову, Александр Зверев выбил Фабиана Марожана

Стало известно, сколько заработали Свитолина, Калинина, Ястремская в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 17:11 0
Стало известно, сколько заработали Свитолина, Калинина, Ястремская в Майами

Дальше всех из украинок прошла Ангелина, которая остановилась на стадии 1/8 финала

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.