Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1360
1

Олег БЛОХІН: «Футбол мені не сниться, але за роботою скучив»

65-річний фахівець розповів про можливе повернення на тренерський місток

Олег БЛОХІН: «Футбол мені не сниться, але за роботою скучив»
ФФУ. Олег Блохин
Колишній головний тренер київського «Динамо» і збірної України Олег Блохін повідомив про припинення співпраці з агентом Шандором Варгою, а також розповів про бажання повернутись до тренерської діяльності.
 
– Удається подивитися наживо футбол чи віддаєте перевагу детальному перегляду відео?
– Матчі дивлюся по телевізору, на стадіон не ходжу. Останній раз дивився поєдинок між «Динамо» та «Шахтарем».
 
– З’явилося багато нових цікавих гравців: Мбаппе, Доннарумма, Габріель Жезус, Сане... Хто вам найбільше подобається з молоді, у тому числі динамівської?
– На мою думку, на даний момент найкраще проявляє себе Мбаппе. У «Динамо»? Нехай молоді гравці ще покажуть себе. Багато з них поки як слід по м’ячу бити не вміють, а з них роблять зірок. Потрібен час. Не можна за два-три вдалих матчі стати гравцем світового рівня. Футболіст повинен кілька років пограти, демонструючи стабільність, тоді вже можна називати його зіркою. Штучно зірку створити просто. Зараз у «Динамо» грають свої вихованці. Іноземні футболісти залишили команду – і молодим хлопцям надали шанс. Потрібно ним скористатися.
 
– Хто стане чемпіоном світу?
– Поки прогноз зробити не готовий. Необхідно подивитися стартові матчі, щоб побачити, у якому стані команди підійдуть до змагань. Претендентів поки багато. Усі думали, що на чемпіонаті Європи добре себе проявить збірна Бельгії, але вона не змогла досягти успіхів. Ніхто не ставив на збірну Португалії, а португальці стали чемпіонами. Усі вважали, що в них є лише Роналду, а Португалія досягла успіху своєю командною грою. Багато хто не вірив в Ісландію, але я її завжди вважав добротною командою.
 
– У чемпіонаті України зараз велика кількість нічиїх, справжня «засуха»... Як рятувати становище? Біда у відсутності яскравих індивідуальностей чи це наслідок прагматизму команд?
– Я вважаю, що в нас слабкий рівень гравців. Багато футболістів не відповідають рівню чемпіонату. Від цього страждає збірна. Якщо не з’являються якісні футболісти, то важко створювати збірну. Конкуренції особливої немає. Можна назвати кількох гравців у збірній, які обов’язково будуть грати. Їм просто немає заміни.
 
– Чи зможе наша команда в найближчі роки пробитися до фінальних турнірів європейської чи світової першості? Андрій Шевченко заявив, що можна купувати квитки на Євро-2020.
– Я не чув цієї заяви. Він тренер, може говорити все, що завгодно. Шевченко працює всередині колективу, висловлює свою думку. Якщо таке сказав, напевно, упевнений у цьому. Я не обговорюю гру збірної та «Динамо». Є тренери, які відповідають за результати та визначають гру команд.
 
– Олег Блохін – найкращий гравець радянського футболу. Колись Альберт Ейнштейн розчулився, коли якийсь журналіст написав про те, як добре він грає на скрипці. А якими ще життєвими досягненнями пишаєтеся, окрім футбольних? Що любите робити на дозвіллі?
– Я не граю на музичних інструментах (посміхається). Риболовлю теж не люблю. Раніше їздив на полювання, але зараз не вдається вибратися.
 
– Як давно збиралися з товаришами по «Динамо» та збірній на футбольному полі?
– Ми з хлопцями зустрічаємося, спілкуємося. Не хочу називати прізвищ, когось виокремлювати, що, мовляв, із ним більше спілкуюся, а з іншими – менше. На жаль, Андрія Баля вже немає з нами…
 
– У комп’ютерній грі пробували сили? Як вважаєте, чи зможе комп'ютерний футбол колись передати всі емоції та відтінки справжнього?
– Я в комп’ютерні ігри не граю. Це віяння часу. Можливо, для молоді це захопливо, але мені такі ігри не цікаві. Для мене краще пограти в шахи, розгадати кросворд. Такі заняття корисні для мозку. У молодих хлопців зараз інші пріоритети. На жаль, багато хто не читає книжок і не соромиться про це говорити. Інтернет зараз замінює книги. Головне – щоб молодь уміла грати у футбол. Якщо в цьому їм допомагає комп’ютерний симулятор – будь ласка!
 
– У Facebook є відразу кілька користувачів з ім’ям Олег Блохін. Чи є справжній Олег Блохін в Інтернеті?
– В Інтернеті я переглядаю новини. Читаю те, що мені цікаво. У мене з цим немає проблем. Маю електронну пошту, але в Instagram свої фото не виставляю. Вважаєте, буду мати успіх? Тоді точно треба подумати про те, щоб завести особистий акаунт (посміхається).
 
– Остання новина – китайці приїжджали до Києва на переговори з вами. Вам цікавий футбол в Азії? Зараз стількох відомих гравців туди підписали...
– Хлопці виявилися несерйозними. У Китаї розвивається футбол, створені всі умови. Зараз багато інвесторів із Китаю, з Азії купують футбольні клуби, будують поля, інфраструктуру. Тренери працюють із дітьми. З ранку до вечора створюють школи для них. Фінансово ми не можемо дозволити собі такі умови на сьогодні. Усе впирається в гроші.
 
– Чи існує клуб або збірна, на запрошення яких ви б погодилися?
– Поки не можу відповісти на це запитання. Якби була пропозиція, тоді б думав над нею. Усе залежить від завдань, які поставлені перед клубом, від інфраструктури. Зараз дуже багато футболістів, що завершують свою кар’єру, отримують ліцензію, але сидять без роботи. Ринок перенасичений.
 
– Є тренери, які говорять, що їм сниться футбол. Сумуєте за грою, за цією роботою?
– Футбол мені не сниться, але за роботою скучив. Снився в ті часи, коли працював у команді, завжди перебував під навантаженням. Зараз уже трохи відійшов від цього. Але мені допомагають підшукувати варіант. Із Шандором Варгою вже не працюю – моїм працевлаштуванням займаються інші люди, але поки про щось говорити рано.

 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Легендарный Касильяс поздравил Реал с победой над Ман Сити и отметил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 08:22 2
Легендарный Касильяс поздравил Реал с победой над Ман Сити и отметил Лунина

Икер опубликовал пост в своем Twitter, мадридский клуб выбил «горожан» из ЛЧ

ВИДЕО. Контрольный в голову. Невертон добил Зарю голом на 90+1
Футбол | 18 апреля 2024, 17:44 7
ВИДЕО. Контрольный в голову. Невертон добил Зарю голом на 90+1

Бразилец установил окончательный счет встречи

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Footballboy
Давно на рахе клубы не расформировывали.