Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Шахматы
|
2006
0

Петро Голубка та Юлія Осьмак - чемпіони України з шахів

У Житомирі відбувся чемпіонат країни з шахів

Петро Голубка та Юлія Осьмак - чемпіони України з шахів
З 5 по 17 грудня 2017 року в Житомирі в приміщенні готелю «Рейнкарц» відбувалася історична подія - вперше з 1977 року місто приймало Фінал чемпіонату України з шахів. Ідея проведення такого заходу полягає в тому, щоб показати молоді шлях до майстерності на прикладі гри шахової еліти і створити умови для появи плеяди гросмейстерів, які розвинуть школу, створену Михайлом Мануїловичем Тросманом та іншими видатними житомирянами. Додає оптимізму той факт, що очільники області та міста надали суттєву підтримку для проведення шахових змагань найвищого ґатунку.
 
У змаганнях взяли участь 12 кращих шахістів та 10 кращих шахісток України. Житомирщину на змаганнях представляв майстер спорту, 7-разовий чемпіон області, голова Житомирської шахової федерації «Інтелект» Ігор Випханюк.
 
Новим чемпіоном України став, набравши 8 очок з 11 можливих, Петро Голубка, молодий міжнародний майстер з Івано-Франківщини. Петро проявив стійкість характеру, залізну витримку і волю до перемогу продемонструвавши чемпіонську гру протягом всього турніру. Стільки ж набрав і в Володимир Онищук міжнародний гросмейстер з Івано-Франківська, та за додатковими показниками він став другим, очки у нього відібрав житомирянин Ігор Випханюк в останньому турі, чим і забезпечив перше місце Голубці. Третім став міжнародний гросмейстер Олександр Ковчан з Харкова.
 
Чемпіонкою України стала міжнародний гросмейстер Юлія Осьмак, яка в останньому турі зуміла зіграти у нічию з Ольгою Бабій. Весь турнір суперниці йшли нога в ногу, і довгий час не зрозуміло було хто ж переможе, але в очній зустрічі Юлія проявила бійцівський характер і змогла обіграти свою досвідчену суперницю. Третьою стала міжнародний гросмейстер Наталія Жукова.

 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тур Романдии. Двойной успех Годона
Другие виды | 24 апреля 2024, 18:36 0
Тур Романдии. Двойной успех Годона

Француз выиграл первый этап и возглавил общий зачет

Спортивний оглядач! Смотрите видео голов в новом Telegram-канале
Футбол | 25 апреля 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Смотрите видео голов в новом Telegram-канале

Получайте быстрее всех обзоры матчей на свой телефон в Телеграме!

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.