Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
632
0

Українкам бракує зелених полів

Вчора в Туреччині розпочала тижневий навчально-тренувальний збір жіноча національна збірна України

Менш ніж за місяць, 21 лютого, на підопічних Анатолія Куцева очікує виїзний поєдинок проти португалок − у рамках відбору до Євро-2009.

Домовленість із клубами
Строки проведення турецького збору не збігаються з офіційними датами ФІФА, проте керівництво нашої команди зуміло забезпечити прибуття майже всіх найсильніших гравців. Залишилися в таборах своїх клубів лише Людмила Пекур та Тетяна Чорна, які представляють «Росіянку» з Московської області, а також Дарина Апанащенко з «ВДВ-Рязань».

Небажані строки
«Для наших дівчат проводити матчі в лютому вкрай небажано, − підкреслює Куцев. − Адже зимою вони переважно закладають фундамент фізичної підготовки, а робота з м’ячем зведена до мінімуму. Звісно, й занять на якісних полях, подібних піренейським, футболісткам бракуватиме. Саме з цієї причини ми й запланували збір в Антальї. Крім того, за два тижні після повернення додому ми вилетімо до Португалії, де й будемо безпосередньо готуватися до кваліфікаційної зустрічі».

Тренування і спаринги
У Туреччині українки тренуватимуться разом із російським клубом «Зірка-2005», який делегував до збірної відразу п’ятьох виконавиць. На берегах Середземного моря «синьо-жовті» планують провести декілька контрольних двобоїв. За словами Куцева, окрім пермської команди, в ролі опонента може виступити й представник німецької бундесліги. Нагадаємо, що наші співвітчизниці очолюють турнірну таблицю 5-ї відбірної групи Євро-2009, після трьох поєдинків маючи дев’ять очок, і на три залікові бали випереджаючи данок, які, щоправда, мають гру в запасі.

Склад збірної України
Воротарі:
Надія Баранова («Зірка-2005» Перм, Росія), Катерина Самсон («Легенда» Чернігів).
Захисники: Ірина Василюк («Енергія», Росія), Наталія Жданова («Легенда» Чернігів), Валентина Котик («ШВСМ-Ізмайлово», Росія), Алла Лишафай, Олена Ходирєва (обидві − «Зірка-2005» Перм, Росія), Олена Мазуренко («Нюрнберг», Німеччина), Марина Масальська («Житлобуд-1» Харків).
Півзахисники: Катерина Боченко, Юлія Гнидюк (обидві − «Нафтохімік» Калуш), Світлана Ванюшкіна, Дарина Мільчевська (обидві − «Легенда» Чернігів), Юлія Ващенко, Наталія Сухорукова (обидві − «Житлобуд-1» Харків), Віра Дятел, Наталія Зінченко (обидві − «Зірка-2005» Перм, Росія).
Нападаючі: Ія Андрущак («Житлобуд-1» Харків), Ольга Бойченко («Южанка» Херсон), Ольга Маслянко («Нафтохімік» Калуш), Світлана Фришко (СКА, Росія).

Костянтин Паткевич

ФФУ

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Суперкомпьютер оценил шансы полуфиналистов ЛЧ на победу в турнире
Футбол | 19 апреля 2024, 14:52 2
Суперкомпьютер оценил шансы полуфиналистов ЛЧ на победу в турнире

Борьбу продолжают «Реал» с Луниным, «ПСЖ», «Бавария» и «Боруссия» Дортмунд

Немецкие команды повторили свое достижение 29-летней давности в еврокубках
Футбол | 19 апреля 2024, 10:54 12
Немецкие команды повторили свое достижение 29-летней давности в еврокубках

А английские команды впервые с 2015 года не пробились в полуфиналы Лиги чемпионов и Лиги Европы

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.