Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
657
0

U-16: до Туреччини – за перемогою

Юнацька збірна України вирушить до Туреччини, де візьме участь у міжнародному турнірі − Кубку Егейського моря

Ці змагання, де гратимуть представники восьми країн, для підопічних Олександра Головка є одним із важливих етапів підготовки до кваліфікації Євро-2009 (U-17).

Пара легіонерів
Зібравшись 22-го числа у Києві, наші хлопці перш за все пройшли поглиблене медичне обстеження. Головко бере з собою 20 виконавців, переважна більшість яких вже викликалася до збірної. Вперше до списку кандидатів потрапив півзахисник німецького «Коттбуса» Денис Причиненко, тоді як інший легіонер − хавбек «Франкфурта» Руслан Куриленко − вже має в активі один матч у синьо-жовтій футболці.

Підготовка без перевантажень
До Туреччини українці прибувають за чотири дні до початку змагань. Режим тренувань, у якому команда проводитиме безпосередню підготовку до матчів, залежатиме від стану тамтешніх полів. «У будь-якому разі ми не збираємось перевантажувати футболістів. Тим більш, якщо через дощі, що очікуються, газон буде занадто грузким», − зауважує Головко.

Інформація про суперників
У рамках групового раунду наші зустрінуться з бельгійськими, французькими та азербайджанськими однолітками. Тренерський штаб має в розпорядженні відеозаписи поєдинків за участю перших двох суперників та відповідні статистичні викладки. Уся інша інформація буде отримана безпосередньо під час турніру.

Тріумф Калитвинцева
На Кубок Егейського моря українські юнаки вирушають уп’яте. У 2003 році підопічні Віктора Кащея не змогли подолати груповий етап, у 2004-му команда під керівництвом Ігора Жабченка фінішувала третьою, а у 2007-му хлопці Анатолія Бузника вдовольнилися четвертою позицією. Тріумфували «синьо-жовті» лише одного разу: два роки тому з 16-річними футболістами турецьку вершину підкорив Юрій Калитвинцев.

Психологія переможців
«Звісно, нашою головною метою під час цього збору буде спостереження за кандидатами й формування команди, яка у вересні боротиметься за путівку на Євро-2009 (U-17), − підкреслює Олександр Головко. − Втім, своїх підопічних я налаштовую тільки на максимальний результат. Окрім здобуття необхідної практики, міжнародного досвіду, хлопці мають виховувати в себе психологію переможців. Без неї вирішувати серйозні завдання неможливо».

Склад збірної України:
Воротарі:
Роман Данкович (УФК Львів), Артур Рудько («Динамо» Київ), Олексій Шевченко («Інтер» Дніпропетровськ);
Захисники: Артем Гуменюк, Вадим Паперович (обидва − «Кремінь» Кременчук), Іван Ордець («Шахтар» Донецьк), Вадим Олійнич (BRW-BIK Владимир-Волинський), Дмитро Рижук («Динамо» Київ), Ігор Савка («Торпедо» Миколаїв), Володимир Шешеня (РВУФК Київ);
Півзахисники: Максим Боровець («Динамо» Київ), Руслан Куриленко («Айнтрахт» Франкфурт, Німеччина), Олександр Нойок («Шахтар» Донецьк), Дмитро Осадчий («Металург» Запоріжжя), Денис Причиненко («Коттбус» Німеччина);
Нападаючі: Артем Бакшиєв («Дніпро» Дніпропетровськ), Олександр Караваєв, Іван Муштоватий  (обидва − «Шахтар» Донецьк), Віталій Іванко (УФК Харків), Василь Малиновський (БВУФК Бровари).

Кубок Егейського моря (Aegean Cup)
Мармаріс, Койчегіз, Мугла (Туреччина)

Група А
Туреччина
Чехія
Росія
Греція

Група В
Франція
Азербайджан
Україна
Бельгія

28 січня
Україна − Бельгія

29 січня
Франція − Україна

31 січня
Азербайджан − Україна

2 лютого
Матч за 3-є місце
Фінал
 
Костянтин Паткевич

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.