Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 10 декабря 2017, 19:25
12474
14

No mas. Вчетверте поспіль

Sport.ua аналізує четвертий захист Василем Ломаченком титулу чемпіона світу за версією WBO

| Обновлено 10 декабря 2017, 19:25
12474
14
No mas. Вчетверте поспіль
Getty Images
Поєдинок на MSG в Нью-Йорку мав стати прекрасним завершенням цього року, який подарував фанатам неочікувано багато хороших двобоїв. Кличко - Джошуа, Уорд - Ковальов, Альварес - Головкін, Спенс, Брук, Турман – і на десерт – зустріч двох олімпійських чемпіонів. На папері все виглядало надто гарно, але..
 
Відверто кажучи, бій розчарував. І вини українця в такій ситуації немає жодної. Більшого все-таки очікували від Рігондо. З перших секунд ніхто і не думав кидатися в атаку – надто високою була ціна помилки й надто небезпечним – суперник. Український чемпіон боксував у своїй улюбленій манері, багато рухався і поступово збільшував кількість ударів. Кубинець зайняв центр рингу, спокійно працюючи на відходах, захищався корпусом і час від часу застосовував улюблені прийоми (утримання рук, клінчі, ниряння).
 
 
Наступні раунди суттєво ситуацію не змінили – ну хіба що бруду від Шакала стало більше, але за це вболівальники періодично «нагороджували» його тривалим свистом.  Четвертий раунд став набагато яскравішим, в першу чергу, за рахунок збільшення швидкості Василя Ломаченка. Неозброєним оком було помітно, що кожному з боксерів важко пристосуватися один до одного, тому сам поєдинок моментами нагадував сумбур.
 
Рігондо, який у захисті почувався наче риба у воді, постійно опускав своє тіло надто низько і не дозволяв супернику бодай якось влучити.  Ломаченко завівся (в першу чергу від тих нирків) і поступово почав розкручувати кубинця, шукати слабкі сторони й вистрілював серіями джебів.  У четвертому раунді Ріго влучив нижче пояса, чим ще більше розлютив Хай-Тека. Українець апелював до судді, але останній сьогодні був досить пасивним і лише зрідка робив зауваження Шакалу.
 
 
Шостий раунд перетворився на театр одного актора – Василь за рахунок вишуканої роботи на ногах повністю контролював хід бою, в той час, як кубинець взагалі забув, що в боксі крім захисту треба ще і бити самому.  Коли з Рігондо зняли бал за утримування рук, стало остаточно зрозуміло, що сьогодні йому ловити нічого. Продовжувати бій він категорично відмовився, жаліючись на травму руки. Хоча так і залишилося таємницею, де міг пошкодити Шакал свою кінцівку, якщо фактично не користувався нею.
 
Насправді, знайти пояснення таким діям Рігондо при бажанні можна. Боксер, якому раніше усіх навичок вистачало для впевнених перемог, сьогодні банально виявився не готовим до класу та стилю суперника. Гільєрмо ніколи не був видовищним боксером, але його захисна манера в поєднанні з потужним ударом та страшною холоднокровністю приносила дивіденди. Сьогодні цього виявилось замало.
 
По-перше, попри всі старання Ріго, Ломаченко знайшов слабкі місця в обороні суперника і вправно перевіряв того на міцність. По-друге, стрибок в іншу категорію таки позначився на швидкості Шакала – на фоні українця він вже не здавався таким страшним, як раніше.
 
 
Як на мене, останньою краплею, яка переповнила чашу терпіння кубинця став бал, знятий в шостому раунді.  Хтось очікував нокауту від Рігондо?  Навряд.  Він сам прекрасно розумів, що сьогодні виграти можна лише за очками, але в екваторі поєдинку усвідомив, що і це завдання надто складне.
 
На жаль, бій не виправдав наших очікувань і ніякої конкуренції ніхто в ринзі не побачив. Причини?  Вони на поверхні: поважний вік кубинця (37 років у такому дивізіоні означає фактично завершення кар'єри), стрибок не в свою категорію, надто захисний стиль і, звісно, фактор Ломаченка.  Українець провів поєдинок так, як того вимагала його команда – некваплива розвідка, підвищення швидкості, серійна робота і як наслідок – розгублений суперник.
 
 
Після закінчення поєдинку особисто для себе виокремив два позитивних моменти. Перший – Ломаченко здивував своєю англійською. Ще недавно українець спілкувався лише з допомогою перекладача, а сьогодні впевнено говорив сам. Другий – після закінчення бою, хтось із команди Хай-Тека поклав йому на голову корону золотистого кольору.  Анатолій Ломаченко гнівно забрав її назад.  Здається мені, що поки такі люди будуть стояти за спиною Василя, можна не боятися тих, хто знаходитиметься перед ним в ринзі.
 
Що далі? Промоутери нашого чемпіона заявили, що українець піднімається в нову категорію. Серед тамтешніх боксерів привабливими суперниками можуть стати Роберт Істер, Тері Фленаган, Хорхе Лінарес і, звісно, Майкі Гарсія. Єдине, чого хочеться – щоб майбутні опоненти трималися на ногах усі дванадцять раундів, а не програвали сидячи на стільці.
 
Микола ТИТЮК
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 14
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
DKTheBest
Ригондо повредил руку, попав Васе по-яйцам. Это единственный точный удар Ригондо в этом бою.
И этой травмой он подтвердил, что у Лома стальные яйца.
А вообще бой был никакой. Не понимаю на что Ригондо насчитывал?
NICOLAOS1991
Боб Арум сразу после боя сообщил, что они сделали предложение Хорхе Линаресу. У Линареса бой в конце января. Если все пойдёт по плану, то в середине 2018-го мы увидим мегафайт. Команда Майки Гарсия вроде как договаривается с командой Роберта Истера об «объединиловке». Терри Фленеган поднялся в 63,5 - уже официально. За вакантный титул WBO в 61,2 будет боксировать Раймундо Бельтран 03.02.2018, пока неизвестно с кем. Возможно удастся договорится с ним, и соответственно, дату боя Бельтрана перенесут на апрель-май 2018. Но Бельтран Хайтеку максимум на 8 раундов. Единственный боксёр ради которого стоит остаться в 59 - Мигель Берчельт. Но и он Хайтеку также, как Раймундо Бельтран - на 8 раундов максимум.
zzCarMelozz
Риго вышел заработать денег и не упасть
никакой там травмы не было, после боя стоял и глаза прятал
Quitter :/
googlt
Истер 180 рост,розмах рук 190
scorpio16
Ригондо Ригондо , больше перед боем нагнетали , а на деле пшик , во втором раунде Вася уже его читал , и дальше я уже был спокоен за бой , а вот отказ для меня стал сюрпризом, даже расстроился , как собственно и сам Лома ( в повторе показали его реакцию , и говорила сама за себя , что Хай-Тек рассчитывал на большее )... Нее я все понимаю , травма и все такое , но блин он ни одной толковой атаки не провел ,каким макаром она появилась , кроме как удара ниже пояса и держать руки . Тут скорее 37 лет и понял, что ну его в баню, здоровье важнее + манеру боя соперник читает , попасть не может , приседает до пола и все равно отгребает ...Вася с победой в любом случае ( хотя ещё не вечер , до боя говорили Васе Ригондо свет выключит и все такое, теперь отмазка есть, если бы не травма он бы его положил ) и ждём того же от Беринчика , а в новом году и кум Усик должен латыша пройти
Андрей Штогрин
Хочу з Істером побачити, 190см зріст.
yasher
Василий экспромтом придумал средство от "низкопоклонства" кубинца: правым кулаком давил его голову ещё ниже, а левой шлёпал по щеке, кружась при этом против часовой... Похоже было на танец.
shevchenko7
В углу он показывал, что травма правой руки, потом левая????? Запутался
sensey_1
Напишіть заголовок без помилки: No más.
shakhtarforever
Після бою він сказав що якби не травма він би переміг Васю, балабол блін.
L_TIGER
Ну це ще нормальний бій видався... Мені згалалось як Вол.Кличка довго викликав на бій (також) кубинець. З кривим Т-34 на спині наколотим... А в першом раунді, лиш підбіг, одразу оступився, і не зміг продовжувати бій, бо ніжка враз заболіла... Вовчику тоді як в пісні Висоцького:"мне руку поднял рефері, которой я не біл"- перемогу без жодного удару присудили ))
Elblanko
Гамно, а не бокс. Не шкодую шо не вставав о 5тій. Один шось робить, боксує. Другий стоїть і шось чекає, мало того... ще й відмовився продовжувати бій.
Яка нах там травма???? Він жодного разу по лому не попав.