Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Баскетбол в Европе
|
780
0

Руслан Бойдаков очолив збірну Білорусі

Колишній баскетболіст львівської «Політехніки-Галичини» Руслан Бойдаков став головним тренером збірної Білорусі

У Львові найкращий баскетболіст Білорусі 1994, 1996 і 1997 років Руслан Бойдаков грав із незалікованою травмою, тому сам зізнавався, що не зможе занести собі цей «український» сезон до активу. Після завершення сезону 33-річний капітан білоруської збірної очолив рідний вітебський клуб «Локомотив-КіС», а після відставки колишнього наставника білорусів Олександра Борисова отримав пропозицію очолити національну збірну країни. Білоруська федерація також розглядала кандидатури Михайла Феймана («Віталюр», Мінськ) та партнера Бойдакова по «золотій» білоруській «молодіжці» (чемпіон Євро-1994) Ігоря Грищука, який зараз працює в Польщі, та віддала перевагу все-таки Руслану.

В інтерв’ю мінському «Пресболу» Руслан Бойдаков підтвердив, що прийняв позитивне рішення щодо роботи в національній збірній. «Мене не хвилюють фінансові умови, головне – робота. Готовий допомогти білоруській збірній вилізти з глибокої ями, де вона перебуває. Впевнений, це нам під силу. Не приховую, я висунув доволі жорсткі організаційні умови і в збірній працюватиму лише зі своїми соратниками», - відзначив Бойдаков.

Зараз у Львові також грає ціла «білоруська колонія» – Павло Улянко, Дмитро Кузьмин, а наставник «політехів» Валентин Воронін, уродженець Ставропольського краю (Росія), довгий час працював у Білорусі і має громадянство цієї країни.

Із досьє
Руслан Бойдаков народився 19 січня 1974 року. Тричі був визнаний найкращим баскетболістом Білорусі (1994, 1996,1997 рр.). У 1994 році став чемпіоном Європи серед молоді. Зріст – 2 м 01 см, вага – 93 кг. Амплуа – форвард. Виступав за білоруські, російські, польські, грецькі клуби, у 2006-2007 роках грав за «Політехніку-Галичину» (Львів). Тренував вітебський «Локомотив-КіС».

Михайло РОМАНЯК

Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Букмекеры назвали еще одного неожиданного претендента на трансфер Довбика
Футбол | 23 апреля 2024, 03:55 0
Букмекеры назвали еще одного неожиданного претендента на трансфер Довбика

Наиболее вероятным следующим клубом у букмекерских контор является Челси, дальше – Арсенал...

Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки
Футбол | 23 апреля 2024, 06:30 30
Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки

Горняки могут выйти напрямую в групповой раунд Лиги чемпионов 2024/25

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.