Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Борьба
|
654
0

Комплекс японок не подолали

Цьогорічний фінал Кубка світу з жіночої боротьби, що завершився в Тайвані, мав іншу формулу, ніж зазвичай

Традиційно шість найкращих за результатами чемпіонату світу команд розподіляли на підгрупи за рейтингом, однак цього року організатори вирішили долю турніру довірити жеребу.

У підсумку українська команда – єдина представниця Європи на форумі найсильніших – потрапила у «групу смерті» разом з Японією та США, а збірна господарів кубкової зустрічі з’ясовувала стосунки з аутсайдерами – командами Канади та Казахстану.

Майже непереможних японок, котрі були першими суперницями українських борчинь, не злякалися лише титулована львів’янка Ірина Мерлені та досвідчена сумчанка Світлана Саєнко (зустріч команд завершилась з рахунком 2:5). Аби за півроку до Олімпіади не показувати свої козирні карти, на двобій з Мерлені, однією з претенденток на «золото» Ігор-2008 у категорії до 48 кг, японці виставили не Чіхару Ічо – єдину у світі борчиню, яка нарівні може протистояти львів’янці, а Макіко Сакамото – «залізного» другого номера. Вихованка Ігоря Духа без особливого напруження взяла гору.

Американкам наші дівчата поступились з мінімальним рахунком – 3:4. Окрім Мерлені та Саєнко, котрі записали на свою користь перемоги над Стефані Муратою та Стефані Лі відповідно, залікові очки команді принесла львів’янка Олександра Когут. Студентка аграрного університету спростувала авторитет багаторазової призерки чемпіонатів світу Дженніфер Вонг. Після поєдинків з українськими візаві американки стали авторками сенсації: вперше в історії жіночої боротьби вони перемогли непереможну до того японську дружину.

У фіналі американки здолали переможця іншої групи – збірну Китаю. «Бронзою» довелось задовольнитись японкам, котрі обіграли збірну Казахстану. У боротьбі за п’яте місце львівський десант Ірина Мерлені, Олександра Когут, Наталія Синишин, Катерина Домбровська, Юлія Остапчук та сумчанки Катерина Бурмістрова й Світлана Саєнко взяли гору над канадськими візаві.

«Єдиний недолік наших українських дівчат – це комплекс перед азійськими суперницями, - переконаний заслужений тренер України Андрій Пістун. – Це все тому, що з ними, зокрема з японками ми зустрічаємося лише на чемпіонатах світу.»

Олена САДОВНИК

Високий замок

борьба
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.