Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
861
0

Подвійний успіх «Галичанки»

Команда з Тернопіля піднялася на другу сходинку турнірної таблиці

«Галичанка» - «Керкінітіда» - 3:1 (21:25, 25:20, 25:13, 25:19) та 3:0 (25:13, 25:23, 25:16).

«Галичанка»: Туркула(к), Зварич, Щур, Чернецька, Мандражєєва, Лонюк, Танащук (л) - Шкурлатовська, Пацюркевич, Борознова.

«Керкінітіда»: Куликова(к), Лизогубенко, Плакушкина, Голдобина, Трепаліна, Погребна - Дежкіна (л), Шумейко.

Ось і знов великий волейбол завітав до Тернополя. Завітав він у лиці «Керкінітіди» з Євпаторії, аутсайдера цьогорічного чемпіонату.
   
Щодо суперниць «Галичанки» варто відзначити що від минулорічного складу «Керкінітіди» практично нікого не залишилось, перед чемпіонатом команду залишили 7 гравців, тож дивуватись такому низькому місцю команди не потрібно. Окремо, вважаю, потрібно сказати що до Тернополя команда діставалася 18 годин стареньким автобусом ЛАЗ, хто їздив ним на далекі відстані зрозуміє у якому стані команда приїхала в Тернопіль.    
      
У перемогу «Керкінітіди» в Тернополі практично ніхто не вірив, адже команди знаходяться на протилежних полюсах турнірної таблиці. Забігаючи наперед скажу, що так воно і сталось –тернополянки двічі перемогли.

Початок матчу тільки підтвердив прогнози тернопільських шанувальників волейболу: «Галичанка» впевнено захватила ініціативу і після потужного удару Юлії Лонюк на першу технічну перерву команди пішли за рахунку 8:3, після перерви кримчанки немов проснулись і як наслідок рахунок став 9:10, у гравців «Галичанки» розладився прийом, а у Мандражєєвої та Шкурлатовської, яка її міняла, пас. І все ж на другу технічну перерву  команди пішли за рахунку 17:15, хоча це тернополянкам не допомогло і партія була програна 21:25.
    
Друга партія проходила у рівній боротьбі, за рахунку 10:10 команди вирішили позмагатись, хто гірше вміє подавати, як наслідок нічия -2:2 по невдалих подачах. Після другої технічної перерви «Галичанка» зусиллями Лонюк, Чернецької та Зварич почала нарощувати відрив, і як підсумок 25:20.
    
Третю партію потужніше почали гості, які зусиллями Ольги Лизогубенко та Ольги Плакушкиної відірвались на 4 очка, «Галичанка» ж  відповіла двома точними ударами Юлі  Лонюк, а на першу технічну перерву команди пішли за рахунку 8:7, завдяки двом вдалим подачам Наталії Чернецької. Після перерви «Керкінітіда» «посипалась», 25:13 такий невтішний підсумок партії для гостей.
    
Четверта та остання партія у матчі пройшла під повним контролем тернополянок, їм вдавались і удари з другої лінії у виконанні Анни Зварич і удари першим темпом з другої зони Чернецької та Туркули, гості ж відповідали переважно хорошими ударами Лизогубенко, останні два очки у тернополянок заробила Наталія Чернецька, 25:19 і 3:1 по партіях  у першому матчі.

Проте гра тернополянок протягом матчу не вражала, схоже тренеру є про що поговорити зі своїми гравцями, а особливо з пасуючими…
     
Поговорив, і ви не повірите – допомогло! Матч розпочався з потужних атак та надійної гри на блоці галичанок. Ось хроніка як розвивався рахунок у першій партії: 3:0, 8:2, 11:5, 16:7, 22:12, 25:13.
    
Друга партія виявилась більш рівною. Почалась вона з прийому Зварич у стелю, яка в Тернополі не надто висока, у складі «Керкінітіди» розігралась Оля Плакушкіна, як пробивала високий тернопільський блок.

За рахунку 9:6 Лонюк заробляє 2 очки на подачі і, мабуть, з тієї радості третю подачу подає в аут. За рахунку 16:9 здавалося, що переможець партії уже відомий, проте іншої думки були гравці «Керкінітіди», які зробили ривок 9:3. За рахунку 19:18 Андрій Романович бере перерву і «опускає своїх підопічних на землю», які таки виграють партію з рахунком 25:23.
    
Початок третьої партії не віщував тернополянкам нічого хорошого: Плакушкіна ударом у четвертий метр зробила рахунок 3:7, тернополянки у відповідь зусиллями Туркули, яка потужно подає, та Чернецької з чудовим блоком та ударом роблять рахунок 9:7.

Надалі галичанки лише нарощували свою перевагу: 15:10,19:10, 21:13, а це вже Галина Щур, яка за відсутності Наді Косило, яка не повністю відновилася від травми, грала в основному складі, заробляє очко для «Галичанки», а завершальну крапку у сеті та матчі поставила Наталія Чернецька, для якої це вже стає хорошою традицією!
   
Після матчу нагороджували кращих гравців команд, так у «Керкінітіді» кращою стала Ольга Плакушкіна, яка на стабільно високому рівні відіграла обидва матчі, а у «Галичанці» кращою назвали Наталію Чернецьку, яка заробила левову частку очок своєї команди, проте з незрозумілих причин доволі слабо в «Галичанці»  виглядали Туркула та Мандражєєва. 
  
І на завершення хотілося б привітати Юлію Лонюк  з Днем народження, який вона відсвяткувала 19 січня, та побажати їй щастя, здоров´я й професійного зростання!

Олександр ПАЛІЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка
Футбол | 18 апреля 2024, 22:54 9
Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка

Мартинес достал арбитра своими выходками, но выиграл серию пенальти

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 18
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.