Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
629
0

ВОНЯРХА: «Байдужих в «Урагані» не буде!»

Головний тренер НФК «Ураган» Тарас ВОНЯРХА про стан справ у команді

Після домашньої перемоги (3:1) над луганським «ЛТК» у першому чертьфінальному поєдинку Кубка України івано-франківці отримали невелику тижневу відпустку. Про плани підготовки команди до другого кола чемпіонату, про доволі несподівану ситуацію з трансферами Сімки, Брожка та Гупаленка розповідає наставник «Урагана» Тарас ВОНЯРХА.

- Які плани команди між першим і другим колом чемпіонату?
- До 25-го січня ми відпочиваємо, потім буде невеликий збір в Івано-Франківську з дворазовими тренуваннями: вранці - тренажерний зал, а ввечері - бігова робота. 2-го лютого ми плануємо поїхати у Чернівці на товариську гру з першоліговим «Меркурієм», потім вже в режимі одноразових тренувань будемо готуватися до матчу з «Контингентом». Одразу після поєдинку в Житомирі вирушаємо матч-відповідь Кубка України до Луганська, де ми домовились зіграти з «ЛТК» не 13, а 12 лютого. Потім повертаємось до Івано-Франківська, де 16 лютого зустрінемось з «Будівелом».

- Після домашнього матчу з «Енергією» на прес-конференції ви казали, що ніяких змін у команді не відбудеться, але згодом досить несподівано «Ураган» виставив на трансфер трьох гравців...
- До цих гравців застосовані санкції для того, щоб вони зрозуміли, що ніхто у цій команді просто так не залишиться. Якщо люди будуть байдужі до команди «Ураган», байдужі до гри, то вони будуть відраховані з клубу. За такої ситуації - нехай краще у нас залишаться шість-вісім гравців, але таких, котрі будуть битися, показувати характер, своє серйозне відношення на майданчику і доводити, що вони хочуть грати. Звісно, можна і програвати, але програвати з характером, коли «горять» очі. Якщо Брожко, Сімка та Гупаленко до 2-го лютого не знайдуть собі нову команду, то вони згідно контрактів залишаться в «Урагані». Але кожна наступна гра для них буде показовою і, можливо останньою, якщо у них не буде бійцівських якостей і бажання грати за «Ураган».

- А якщо вони все ж залишать команду, чи прийде хтось їм на зміну?
- Ні, підсилюватися ми не будемо, і гадаю, що ми скоріш за все залишимося у цьому ж складі. Кубкова гра з «ЛТК» довела, що байдужих у складі «Урагану» на майданчику не було.

- Виставити гравців на трансфер - ініціатива ваша чи керівництва клубу?
- Спочатку цю ініціативу запропонувало керівництво, і я з ними погодився тому, що не бачив інших методів впливу на цих гравців. Серйозні розмови їм не допомогли, а тому керівництво клубу прийняло таке рішення, і я його підтримав.

- Але ж серед тих, хто виставлений на трансфер, є два гравці, яких саме ви запросили в команду у міжсезоння...
- Так, я запросив їх в «Ураган», однак особливого вибору на трансферному ринку не було. У нашій команді немає ні «моїх», ні «чужих» гравців. Зрозумійте, поставити на трансфер і відрахувати - це дві різні речі. Різниця у тому, що якщо ти ставиш гравця на трансфер, таким чином ти намагаєшся йому показати, що він має взятись за голову, грати і боротися у кожному матчі, а не просто відбувати номер.

Щодо тих гравців, яких я брав у команду, скажімо, Брожко стабільно провів тільки півроку у вищій лізі за «Дніпроспецсталь». Оліщук також після травми почав грати. Конкретно цих гравців у грі тоді я ще не бачив, але знав про їхній потенціал. Гупаленко грав за ЛТК, але у нього було багато проблем з травмами, і зараз він тільки почав набирати форму.

З Сімкою ми вже дуже багато працюємо, до мене керівництво з ним неодноразово розмовляло, але цей гравець не розуміє, що треба цінувати те, що в нього є зараз. Ми домовилися, що до кінця сезону ми з ним визначаємося: якщо він доводить, що дійсно достойний грати за «Ураган», відношення до нього іншим. Це, до речі, стосується й інших гравців команди. Це - моя команда, яку я тільки формую. Але якщо люди повертаються до мене спиною і не хочуть робити свою справу, тоді - вибачте. Я - також жива людина, і в мене є свої тренерські принципи у цьому житті, тому я нікого жаліти не збираюсь. Впевнений, що команда мене зрозуміє і буде виконувати все те, що я від них вимагаю.

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ. Прес-служба НФК «Ураган».

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.