Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
975
1

Десна продовжує підготовку до матчу з Динамо в посиленому режимі

Чернігівський клуб докладає зусиль, аби зберегти газон до гри з киянами

Десна продовжує підготовку до матчу з Динамо в посиленому режимі
ФК Десна
Футбольний клуб “Десна” продовжує підготовку до кубкового протистояння з київським “Динамо” і докладає всіх зусиль, щоб історичний матч пройшов на стадіоні імені Гагаріна.
 
Сьогодні, 23 листопада, головне поле стадіону імені Гагаріна було закрито захисним покриттям “Домен-А”, яке повинно дозволити зберегти газон до матчу з динамівцями.
 
– Ми привезли вам покриття “Домен-А” для захисту газону від морозів, прискорення росту трави ранньою весною, для збереження тепла і економії енергії, якщо є електропідігрів поля. Воно економить до 50% енергії при підігріві поля і тільки за рахунок цього за 1 сезон повністю себе окупає. Служить воно мінімально 3-4 роки. Іноді довше, – розповів директор компанії “Домен-Агро” Анатолій Яворський.- До гри з “Динамо”, якщо не буде сильних морозів, воно збереже те тепло, яке зараз накопичено у ґрунті. Наше покриття зміщує різницю температур на 5-6 градусів. Тобто, якщо на вулиці буде 0, під покриттям буде +5 градусів. Якість газону за тиждень як мінімум не погіршиться. А якщо буде сонечко – стане краще.
 
Як розповів Анатолій Яворський, київські динамівці в тестовому режимі користувалися подібним покриттям ще у 1997 року, а починаючи з 2003-го захисними покриттями “Домен-Агро” були оснащені багато полів в Українській Прем’єр-Лізі, а також за кордоном. Зокрема, поля турецького “Галатасарая” та бухарестського “Динамо”. Так що наш клуб йде в ногу з відомими європейськими командами.
– Усі відзначають, що наше поле одне з кращих в Україні. Це заслуга, перш за все, Валерія Бондаря та його бригади, – зазначив директор Державного підприємства “Олімпійський навчально-спортивний центр ”Чернігів” Валерій Чернишов.
Сьогодні фахівці уклали захисне покриття, яке, вочевидь, знімуть безпосередньо в день матчу з киянами.
 
– Ми на 99% упевнені, що матч пройде у Чернігові. Ми спеціально купили захисне покриття, щоб була можливість утримати температуру, у якій повинно знаходитися поле. Ми думаємо, що різкого перепаду температури не буде і поле спокійно простоїть до матчу. Крім того недільне тренування пройде не на основному полі, як було заплановано раніше, а на запасному, для того, щоб поле не втратило тепло, – зазначив президент “Десни” Володимир Левін.
 
А тим часом продаж квитків на матч з “Динамо” йде повним ходом. У той час як з Києва везли захисне покриття для поля, в касах стадіону закінчилися квитки на Західну трибуну. Було прийнято рішення відкрити продаж на 8-12 сектора Східної трибуни. До матчу з “Динамо” там повинні відремонтувати лавочки.
– Я попросив наших партнерів у Чернігові, щоб вони нас підтримали бригадами, бо у Чернігові досить складно знайти бригади, які можуть займатися будівельними роботами. Тому будемо підключати бригади з резервів. Це питання теж вирішуємо та, думаю, що вирішимо, – розповів Володимир Левін.

На даний момент проводиться демонтаж лавок на 7 секторі, у якому розмістяться фанати “Динамо”, аналогічні роботи повинні бути проведені й у секторі № 13. Але у разі, якщо демонтувати лавочки не встигнуть, може бути прийнято рішення про закриття 13 сектора.

Крім того “Десна” працює у інших напрямках: на стадіоні випробувано освітлення 1200 люкс, тривають профілактичні роботи, які проводять спільно з “Чернігівобленерго”. Клуб виділив гроші на нові стільці для роздягальні, у якій розмістяться гості.
 
Нагадаємо, матч “Десна” – “Динамо” (Київ) розпочнеться о 19-00 29 листопада на стадіоні імені Гагаріна.
 
Источник ФК Десна
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Сало и хрен. Жена Довбика показала, как он готовится к матчам
Футбол | 25 апреля 2024, 10:16 1
ФОТО. Сало и хрен. Жена Довбика показала, как он готовится к матчам

Украинский нападающий «Жироны» остается лучшим бомбардиром Ла Лиги

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
orl405
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил