Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 25 октября 2017, 08:36
7365
21

Еліна Світоліна – Каролін Гарсія. Анонс

Поєдинок, який має розставити усі крапки над «і»

| Обновлено 25 октября 2017, 08:36
7365
21
Еліна Світоліна – Каролін Гарсія. Анонс
Getty Images. Элина Свитолина

Перша ракетка України Еліна Світоліна сьогодні проведе другий поєдинок на Підсумковому турнірі WTA у Сінгапурі. Нагадаємо, що українка потрапила у Червону групу, де її суперницями стали Сімона Халеп (Румунія), Каролін Возняцкі (Данія) і Каролін Гарсія (Франція).

Суперниця

У другому турі раунду Робін Світоліна зустрінеться із француженкою, котра за останній місяць здивувала увесь тенісний світ, вигравши два престижні китайські турніри (в Ухані та у Пекіні), а також випередивши Йоханну Конту в суперечці за останню путівку до Сінгапуру.

Очний матч між Світоліною та Гарсією, котрий без зайвого пафосу можна назвати «трилером в Пекіні», був зіграний менше 3 тижнів тому і надовго запам’ятався вболівальникам обох тенісисток. 3,5 години інтенсивного тенісу, як не дивно, зовсім не вибили француженку з колії і на наступний день вона в двох сетах, всупереч усім прогнозам, обіграла Квітову. У фіналі Каролін здолала вже не таку мотивовану на той момент Халеп, котра виходом у фінал забезпечила собі першу позицію у світовому рейтингу.

Виступи в Сінгапурі

У стартовому турі Світоліна абсолютно без варіантів поступилася Каролін Возняцкі, чим зменшила свої шанси на вихід у півфінал до мінімуму. І головне навіть не результат, а якість гри, що її продемонструвала українка. То ж, від матчу з Гарсією буде залежати подальша доля Еліни на турнірі, права на помилку практично не залишилося.

Про шанси француженки можна сказати те ж саме, окрім того, що вона показала непогану гру в першому матчі. В стартовому сеті Гарсія навіть перемагала Халеп із рахунком 4:3, але румунка змогла додати в потрібний момент і взяла 3 гейми підряд. Друга партія показала, що Каролін трохи втомилася від перемог і вже не може на найвищому рівні відіграти повний матч. Тому Світоліній навіть у разі програшу першого сету не варто розчаровуватися. Хоча далеко не факт, що і її теперішня форма дозволить провести увесь поєдинок стабільно.


Каролін Гарсія

Що кажуть букмекери?

Однозначної фаворитки в матчі немає. Коефіцієнт на перемогу обох тенісисток майже однаковий – 1,8-2,0. Все залежить від «контори». А от шанси Світоліної на загальну перемогу в Сінгапурі після стартової поразки зменшилися в рази. На даний момент сміливець, який ризикне поставити на тріумф Еліни на Підсумковому турнірі може зірвати великий банк – 15х.

Турнірна ситуація

Ситуація в групі для Світоліної важка, але не критична. Для виходу у півфінал необхідно перемагати у наступних двох матчах. Хоча є один фантастичний варіант, при якому Еліні вистачить і перемоги над Халеп.

Червона група

Але для початку згадаємо регламент, а саме пункт, котрий визначає порядок виходу тенісисток до півфіналу. Отже, першочерговість показників наступна (при рівності першого показника враховується наступний і т.д. по черзі).

1. Кількість перемог.
2. Кількість зіграних матчів.
3-1. Якщо 2 тенісистки рівні за попередніми показниками, все вирішує результат особистої зустрічі.
3-2. Якщо 3 тенісистки мають рівність за першими 2 пунктами, то рахують відсоток виграних сетів, а потім геймів.

А) Фантастичний варіант полягає в тому, що Возняцкі виграє 3 матчі в 2 сетах, а всі інші тенісистки здобудуть по одній перемозі. Тут уже будуть рахуватися сети і гейми, тому потрібно перемагати Халеп і в разі поразки від Гарсії вигравати один сет. Варіант малоймовірний, але теоретично можливий.

Б) Перемоги над Гарсією і над Халеп максимально збільшують шанси на вихід, адже в такому разі нас влаштує будь-який результат в паралельному матчі 2 кола. Перемога румунки дає шанс на фініші зайняти навіть 1 місце, якщо Возняцкі поступиться ще і Гарсії. Перемога датчанки в 2 і 3 матчах дозволить Світоліній зайняти 2 місце.

В) Ще один неприємний варіант може залишити Світоліну за бортом навіть з 2 перемогами в останніх матчах. Для цього Возняцкі достатньо програти Халеп, але виграти у Гарсії. Тут знову набере чинності останній пункт регламенту і будуть рахуватися відсотки виграних сетів і геймів.

Г) У разі поразки Світоліної від Гарсії і перемоги Халеп над Возняцкі українка втрачає будь-які шанси на вихід до півфіналу.


Еліна Світоліна

Додамо, що у Білій групі після 2 зіграних турів визначилась тенісистка, котра вийде у півфінал з 1 місця – це Кароліна Плішкова. За другу путівку до півфіналу в 3-му турі будуть змагатися Гарбіньє Мугуруса і Вінус Вільямс.

Біла група

Розклад матчів середи

14:30 – Халеп – Возняцкі.
16:30* – Світоліна – Гарсія.

*матч розпочнеться після закінчення першого поєдинку

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 21
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
microfrp
ЭЛИНА Мы в тебя верим!!! Выйди и порви ее детка))
Владимир Владимирович
Главное чтоб Элина показала свою игру и тогда за результат переживать не надо, но если она попустит соперницу будет полный крах.
А тем временем наша молодая звездочка Марта Костюк успешно стартовала на итоговом турнире среди юниоров в Чэнду обыграв представительницу Китая Ван Синьюй 6:1, 6:0.
vit-2
Еліна цьогоріч перевершила усі сумарні досягнення жіночого (у чоловіків А. Медведев виступав у фіналі РГ проти Агассі) тенісу за всі роки незалежності. Тому усі ці образливі закиди на адресу Елі після будь-якоі іі поразки, є недоречними. Вона своіми успішними виступами в 2016-2017 роках розширила аудиторію украінських уболівальників тенісу. Але не треба чекати від украінки виключно перемог. Тенісистки не роботи на батарейках, і в кожноі з них протягом сезону є періоди хорошоі ігровоі форми, спаду, неочікуваних травм. Незалежно від результатів виступу Еліни в Сінгапурі украінцям є чим гордитися за 2017 рік.
Тому просто повболіваємо за нашу землячку і підтримаємо іі зараз і в майбутньому.
vit-2
П.с. Ну і подяка адмінам за якісний анонс до гри.
misha-ivanovi4
Элина ты можешь! Удачи!
canyonic
Все кричат о патриотизме и о развитии украинского спорта.Но ни одна блядь с телеканалов не показывает спортсменов действительно пропагандирующих Украину.Смотреть на российском Матч Игра действительно сплачивает нацию
Вольтрон
Щось погане в мене передчуття
ek20
А где смотреть?
deN_92
дивний збіг на досить неочіковано легкі і майже однакові результати:
Возняцкі - Еліна 6:2 6:0
Возняцкі - Халеп 6:0 6:2
Плішкова - Вільямс 6:2 6:2
Плішкова - Мугуруса 6:2 6:2
Vladislav Pohily
Все таки давать прогнозы дело не благодарное. До начала турнира я бы ее даже в пятерку претендентов на титул не включил.
VITASS
6:0 первый сет. И это против намберван, напомню
VITASS
Вот вам и Возняцки. браво! Халепу в одну калитку выносит
VITASS
финита-ля-комедия. подошла к итоговому турниру в самой лучшей форме. по крайней мере на сейчас. молодец
VITASS
Атакует с первой подачи. уму не постижимо
VITASS
пипец, машина просто! теперь можно понять пролет Элины
Nevik22
Ох і Возняцькі 1 сет 6-0. 88% на першій подачі. Даже краще чим з Еліною
kbv123
У другому турі раунду Робін Світоліна???
Я чогось не знаю?
ta1981
та шо там вірити я не вірю програє в суху