Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Кубок Украины
|
897
0

Молодість і порядок взяли гору над класом

МФК «Рівне» пройшов у Кубку України ще одну команду вищої ліги

Команда Юрія Баховського у грі-відповіді 1/8 розіграшу Кубка України з міні-футболу вдруге перемогла представника вищої ліги – дніпропетровський «Будівел».

Після важкої перемоги на виїзді, на власному майданчику від рівнян уболівальники очікували лише перемоги. Проте, на позитивний результат налаштовувалися і гості. Уже на шістнадцятій секунді гри Валентин Сопільняк наочно продемонстрував амбіції дніпрян, розпечатавши ворота Щербакова. Гостям вдалося забити швидкий гол, який на їхню думку повинен був допомогти їм здобути загальну перемогу.

Але не так сталося, як гадалося. Хоча територіальною ініціативою в першому таймі володіли дніпропетровці, господарі досить активно діяли на контратаках, кожна з яких несла небезпеку воротам суперника. Перелом у гру вніс гол кращого бомбардира першої ліги західної зони - Сондака. Володимир отримав м’яча на правому фланзі, пройшов до лінії воротарського майданчика і точно пробив у дальній кут воріт, встановивши статус-кво.

Не пройшло і чотирьох хвилин, як господарі провели швидку багатоходову комбінацію, яку точним ударом у лівий кут воріт суперника завершив капітан команди Роман Волох – 2:1. На дванадцятій хвилині Вадим Жак прорвався правим флангом і сильно пробив повз дальню стійку. За кілька хвилин Басіч пострілом зі штрафного перевірив майстерність голкіпера гостей Сергія Шевцова.

На сімнадцятій хвилині першого тайму по воротах «Будівела», з меж воротарського майданчика, потужно пробив Сондак. М’яч від поперечини воріт, влучив у груди Маржановського і втретє затріпотів у сітці воріт Шевцова – 3:1. На заключній хвилині першого тайму Жак зіграв у стінку з Петриком і відправив м’яч у порожні ворота. На перерву команди пішли за рахунку – 4:1 на користь МФК «Рівне».

Щойно розпочалася друга половина гри, як знову міг забити Жак. Вадим вкотре прорвався лівим флангом і небезпечно пробив з-під захисника, але м’яч пролетів повз ліву стійку.
За кілька секунд Волох перехопив м’яча в центрі майданчика, але опинившись віч-на-віч з голкіпером «Будівела» - Євгеном Барсуковим, який замінив у другому таймі Шевцова, пробив у хрестовину воріт. Згодом Дармовісу не вдалося реалізувати чудову нагоду збільшити перевагу.

Не забиваєш ти, забивають тобі. Старе, як світ правило спрацювало і цього разу. Олексій Фетько потужно пробив з права і прямісінько під дальню стійку, Сергій Щербаков був безсилий ліквідувати загрозу – 4:2.

Забитий дніпропетровцями гол, додав їм натхнення і вони кинулися на штурм воріт МФК «Рівне». Двічі небезпечно пробивав Богомазов, але Сергій Щербаков вийшов із цих дуелей переможцем. Але і рівняни не збиралися відсиджуватися в захисті і відповідали гострими контратаками. В одній з них м’яч, після крученого удару Сондака, перевірив на міцність хрестовину воріт «Будівела». На 34-й хвилині Сондак, як справжній слаломіст, залишив позаду кількох суперників, вивів на удар Дармовіса, але Павло пробив у воротаря гостей Барсукова.

За хвилину Дармовіс віддячив Володимиру точною передачею і кращий бомбардир МФК «Рівне», зробивши дубль, провів п’ятий м’яч у ворота дніпрян (5:2). За 4 хвилини до завершення гри нагадав про себе Фетько. Олексій, наче ніж крізь масло, пройшов оборону рівнян і точно пробив по воротам Сергія Щербакова – 5:3.

У заключні хвилини підопічні Юрія Баховського втратили ще, як мінімум дві нагоди для взяття воріт, але Сондак не зміг реалізувати десятиметровий призначений після 6 фолу заробленого гостями, а Жак вихід віч-на-віч із голкіпером «Будівела». Фінальний свисток арбітра зафіксував переконливу перемогу рівнян над «Будівелом». Наступним суперником МФК «Рівне» тепер вже у чвертьфіналі розіграшу Кубка України, буде ще один представник вищої ліги львівське «ТВД».

Капітан МФК «Рівне» Роман Волох:
- З командами вищої ліги завжди грати важко, тим більш, якщо в команді грають такі відомі міні-футболісти, як Косенко, Соломка (не приймав участі у звітній грі). Хоча було важко, але перемогою надзвичайно задоволений. Здобути дві перемоги над командою вищої ліги,  причому і дома, і в гостях, це вже щось значить. Важко судити, чи налаштовані ми вже грати у вищій лізі, чи ні. Це все покаже час. Зараз перед нами стоїть завдання пройти якомога далі в Кубку України. Хотілося б щоб в 1/4 фіналу в нас був легший суперник, але вже як випаде, так і буде, адже жереб сліпий. Можу сказати одне, що боротися будемо з будь-якою командою, не залежно від її місця в турнірній таблиці.

Головний тренер МФК «Рівне» Юрій Баховський:
- Напевно гра сподобалася всім вболівальникам, мої підопічні подарували справжнє видовище. Ми перемогли команду «Будівел» і в Дніпропетровську, і в Рівному. Сьогодні, на мою думку, досить впевнено, адже окрім 5 забитих м’ячів у нашої команди було ще досить багато нагод змінити рахунок на табло. Ми ростемо і це помітно. Якщо раніше я говорив, що команда молода, то зараз їм вже 20-21 рік. Хлопці вже підходять до того віку, в якому досягають певних результатів. Отже майстерність команди росте, сподіваюсь і буде рости й надалі. Великої різниці не має з якою командою грати у чвертьфіналі Кубка України. Для перевірки можливостей команди непогано було б зіграти і з сильною командою, але в нас є палке бажання грати у півфіналі, тому будемо боротися за вихід з будь-яким колективом.

Головний тренер «Будівел» Олександр Юзік:
- На мою думку результат зустрічі закономірний. Хочу привітати рівнян з хорошою грою і з хорошою командою. Стосовно матчів, які ми провели з МФК «Рівне», то можу зауважити лише таке – очима у футбол не грають, а грають головою і ногами. Якщо ти граєш у вищій лізі і вважаєш, що за рахунок якогось авторитету можна здобути перемогу, то сьогоднішнє протистояння довело, про хибність цієї думки. Потрібно виходити на майданчик і викладатися в грі повністю з будь-якою командою, чи то жеківська команда, чи то команда першої або вищої ліги. Потрібно завжди з повагою ставитися до свого суперника. Сьогодні мої гравці не виконали установку на гру. Перед початком гри ми вирішили, що необхідно першими відкрити рахунок, а потім вже по накатаній стежці довести гру до логічного переможного завершення. По першій грі в Дніпропетровську було помітно, що команда вище класом і сьогодні ваші молоді гравці довели, що молодість і порядок на майданчику - майже завжди можуть перевершити клас.

11 січня. МФК «Рівне» - «Будівел» - 5:3 (4:1). Перша гра – 7:6.

МФК «Рівне»: Щербаков – Жак, Волох (кап.), Петрик, Басюк, Сондак, Дармовіс, Басіч, Савчук, Жовтун, Шипуков. Запасний голкіпер – Чемерис. Тренер: Юрій Баховський.

«Будівел»: Шевцов (Барсуков, 21) – Засенко, Сопільняк, Маржановський, Коваль, Косенко (кап.), Фетько, Арутунян, Богомазов, Будін.

Арбітри: Ігумнов, Кравченко (обидва - Суми)

Голи: Сондак (4, 35) Волох (8), Жак (20) – Сопільняк (1), Маржановський (17, автогол), Фетько (24, 36).

На 39-й хвилині Сондак не реалізував десятиметровий.

Попередження: Сопільняк (8).

Роман Свирида, Юрій Рачковський

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.