Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 04 октября 2017, 18:12
5717
23

Еліна Світоліна – Ешлі Барті. Анонс

Третя зустріч тенісисток у 2017 році відбудеться в Пекіні

| Обновлено 04 октября 2017, 18:12
5717
23
Еліна Світоліна – Ешлі Барті. Анонс
Getty Images. Элина Свитолина

Перша ракетка України Еліна Світоліна сьогодні зіграє поєдинок другого кола на престижному турнірі серії Premier Mandatory у Пекіні. Її суперницею стане 21-річна австралійка Ешлі Барті, котра кілька днів тому програла у фіналі турніру в Ухані.

Особисті зустрічі

Поєдинок другого раунду в Пекіні стане для обох тенісисток третьою особистою зустріччю цього року. Попередні два поєдинки залишили позитивні емоції для українських вболівальників, але боротьба в них велася вкрай запекла. Перший матч Світоліної і Барті відбувся на початку лютого у Харкові в рамках Кубку Федерації. Українка програла стартовий сет із рахунком 4:6, віддавши ініціативу австралійці, але вчасно змінила тактику і в наступних партіях потішила місцевих глядачів – 6:1 та 6:2. Додамо, що наша збірна вже після 3 матчів з австралійками гарантувала собі вихід у наступний раунд.

Ще один поєдинок Світоліної та Барті відбувся у другому колі Вімблдону. Враховуючи, що гра на траві – слабка сторона Еліни, більшість експертів і букмекерів перед матчем віддавали перевагу її суперниці. Початок зустрічі залишився за австралійкою – 5:3, але українка змогла кардинально змінити ситуацію на корті і виграла чотири гейми поспіль. Друга партія показала справжній характер Світоліної, за рахунок якого вона може вигравати найскладніші матчі. Незважаючи на недоліковану травму ахіллу та сильний біль, Еліна довела сет до тай-брейку і з шостого матчболу закінчила поєдинок.

Форма тенісисток

Для Барті цей матч стане першим на турнірі, як і для Каролін Гарсії. Організатори змагань дали фіналісткам Уханя час на відпочинок. Не важко здогадатися, що австралійка зараз у чудовій формі, минулого тижня вона перемогла Радванську, Конту, Остапенко та Плішкову. До речі, Кароліна програла їй два тай-брейки.

Світоліна в першому колі зустрічалася з китаянкою Лінь Чжу і перемогла у двох партіях 6:3 та 6:2. Щоправда, рівень гри, який продемонструвала українка, залишає багато запитань. Але потрібно врахувати довгу перерву (попередній матч Світоліна грала ще 5-го вересня), а також досвід більшості поєдинків Еліни в перших раундах великих турнірів.

Що кажуть букмекери?

Українка вважається фавориткою, але успіх австралійки не стане несподіванкою. Коефіцієнт на перемогу Світоліної коливається в межах від 1,55 до 1,7, на перемогу Барті – від 2,2 до 2,5.

Турнірна сітка

Почнемо із того, що у першому колі Пекін залишила Гарбіньє Мугуруса (лідер світової класифікації). Тепер Світоліна має непоганий шанс очолити рейтинг WTA, але для цього їй необхідно здобути перемогу у фіналі China Open. Головні конкурентки українки Сімона Халеп і Кароліна Плішкова, які уже вибороли місце в 1/8 фіналу, знаходяться в іншій частині сітки, а це означає, що раніше фіналу Еліна з ними не зустрінеться.

Що стосується найближчих перспектив, то в третьому колі Світоліну або Барті вже чекає росіянка Єлєна Вєсніна. Далі сенсу загадувати немає, але раніше півфіналу тенісисток із топ-10 на шляху українки не буде.

Розлад матчів (оновлено)

Поєдинок Світоліної та Барті стоїть четвертим запуском на Lotus Court. Сайт організаторів повідомляє, що матч розпочнеться о 13:35 за київським часом.

Також сьогодні Сімона Халеп виграла матч третього кола проти екс-першої ракетки світу Марії Шарапової – 6:2, 6:2.

В парному розряді українка Людмила Кіченок в дуеті з румункою Олару поступилася парі Дабровскі / Сюй – 5:7, 5:7

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 23
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
student529
ничего себе Спорт юа анонс забабахало, на шлемах такого не было)
Vlad Rasevski
Буде важкий матч! Австралійка дуже сильна!
doncan
Симона с Шараповой на канале SuperTennis сейчас. 4-1 на подаче румынки. Неужто наконец одолеет мельдониевую?
serg822010
умничка,с победой
olya403
в Барті перша подача, як в мужика) 170-180 км/год
vit-2
Еліна на своїй подачі в другій половині першого сету просто бомба: Барті за 3 гейми виграла тільки 1 розіграш. Так тримати в другому сеті.
olya403
Перший сет є!
vit-2
От що значить перша подача пішла в Еліни - 4-ий для себе гейм українка виграла насухо.
vit-2
Особисто я дивлюсь на Матч Игра ХД.
Еліна повела з брейком 3-2, тепер треба брати свою подачу.
olya403
на intennis.tv є трансляція. Елінка зробила брейк, але одразу віддала свою
okrug9
13,35 начало
Вольтрон
На каком канали? И времья пожалуйста! Я жду))
zem-zemz
Якшо хтось знає скиньте ссилку на трансляцію Еліни
serg822010
увидил)
serg822010
когда игра?
blade2017
http://livetv.sx/eventinfo/574207_elina_svitolina_ashleigh_barty/
mafa12
вам эта девочка никого не напоминает?особенно на этом фото?ну прям внебрачная дочь Андрюхи Воронина...
Станислав Матусевич
Ого, целый анонс матча второго круга! Слишком велико желание наших болельщиков увидеть Элину на вершине рейтинга. Конечно, по итогам Пекина этого не случится. А вот чуть позже... поглядим.
Дмитрий Киевский
Свитолина первая ракетка!!!