Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 03 сентября 2017, 20:40
1326
0

Олександр КОЛЬЧЕНКО: «Ми зберегли шанси на вихід із групи»

Український баскетболіст прокоментував перемогу над збірною Грузії (88:81)

| Обновлено 03 сентября 2017, 20:40
1326
0
Олександр КОЛЬЧЕНКО: «Ми зберегли шанси на вихід із групи»
ФБУ

Олександр Кольченко про внутрішній ресурс, важку працю і ЄвроБаскет.

- Певно було важко виходити на сьогоднішній матч, адже разом із предсезонкою ви програли 10 поєдинків?
- Внутрішній резерв ще ніхто не відміняв, коли як не зараз. Повірте після кожної гри ми з хлопцями говорили між собою, про те що не можна опускати руки, про те що необхідно продовжувати виконувати необхідну роботу правильно. Ми робили висновки після кожної поразки і рано чи пізно це мало дати свої плоди. Скажу чесно фізичний та емоційний стан у багатьох із нас був після вчора просто жахливий, ми були змучені цим графіком, але у якийсь момент ми просто перебігали грузинів.

Слава Богу, що усе склалося саме так і цією перемогою ми зберегли шанси на вихід із групи. Ми дійсно будем битися і далі, щоб поїхати до Стамбула.

- Скажи, чи не з'явився мандраж коли рахунок скорочувався до 4 очок і уже на 4 фоли сів Ігор Зайцев, єдиний хто міг дати відпочити Артему Пустовому. Ще одна результативна атака і гра могла вийти з під контролю?
- Не скажу що це був мандраж, це був момент, який мав показати чи варті ми чогось, чи можемо ми тримати удар. Це був момент важливий не тільки для цього матчу, а й для усієї турнірної дистанції і хлопці витримали, зібралися. Добре що у команді є гравці, які уже проходять не перший ЄвроБаскет, які виступали у єврокубках. Отже ми ще у боротьбі, хоч нас списали ще до турніру.

- Ти був учасником подій 6 річної давнини, у Клайпеді. Тоді матч з грузинами теж став ключовим і вирішальним з точки зору боротьбі у групі.
- Так, ми дійсно згадували ту гру до початку матчу неодноразово. Грузини і тоді були незручною командою для нас і зараз, але цього разу ми перебороли несприятливі обставини.

- До речі тобі кілька разів доводилося захищатися проти давнього знайомого Ману Маркоїшвілі, він топовий гравець грузинської збірної.
- Так, я знав що Ману пару років тому мав травму, хоча він говорив, що зараз почувається чудово, що він готовий на усі 100%, зрештою він заробив сьогодні 8 очок, але не лише я кожен з нас був готовий до того щоб захищатися проти нього.  Ця психологічна впевненість дуже допомогла нам у вирішальних епізодах.

- Важлива перемога, що відчуваєш коли гра уже позаду і перші емоції відступають.
- Відчуваю радість за хлопців, гордість за країну. Хочу подякувати усім нашим вболівальникам, які підтримували нас протягом літа, навіть попри наші поразки, а тим хто радіє невдачам, хай і далі живуть своїм негативом, ми постараємося не дати їм зайвого шансу.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.