Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 03 сентября 2017, 09:11
3166
1

Тиждень збірної у Харкові: гольф, нарди та дрон

Очима Миколи Василькова: Як збірна України готувалася до поєдинку з турками

| Обновлено 03 сентября 2017, 09:11
3166
1
Тиждень збірної у Харкові: гольф, нарди та дрон
Я зараз скажу від себе, це таке приватне спостереження - я не тренер, хоча і формально значуся в тренерському штабі збірної. Тож, як на мене, то у національній команді весь час відбувається щось уперше.
 
 
За тиждень, який ми проведи з Сашком Гливінським у Харкові разом зі збірною України, я таких новацій нарахував декілька. Серед них є чисто футбольні, як от тренування команди в день гри. Я то годі, навіть Сашко не міг пригадати такого, а він сидів як зіцголова Фунт при всіх владах - і за Фоменка, і за Блохина, і за Калитвінцева, і навіть за Маркевича теж сидів. Ідею такого тренування між тим Гливінський мені розтлумачив: якщо гра пізно ввечері, то треба гравців вивести з розслабленого денного графіку, їм треба «заштрикнути» навантаження, при чому не фізичне, а функціональне, так би мовити. Пригадалася фраза Корлеоне, що куля багато чого міняє в голові, навіть коли влучає у дупу.
 
 
На цьому тренуванні мені стало ясно, що Гармаш не зіграє: він не перевдягався у тренувальний костюм і з заздрістю дивився на тих, із кого Шевченко обиратиме основний склад. 
 
 
Уперше команда провела повноцінний збір у гольф-клубі Суперіор. Колись у Харкові Маркевич возив сюди збірну на екскурсію (пам'ятаєте, Шева ще грав у гольф, а всі дивилися?), торік уже Шевченко привозив сюди гравців на два дні перед товариським матчем з Сербією. А великий збір - ніколи. Власне як тренувальне поле використовували стадіон Соняшний, у трьох кеме від клубу. Там грає тутешній клуб Геліос.
 
 
У Суперіорі всім заправляє Юрій Сапронов, вкрай позитивний персонаж, меценат тенісу. На ранковій пробіжці я залюбки збирав під ногами сливи, жолуді, м'ячики для гольфу, грибки. Поруч ліс з лисяцями і зайцями, а з іншого богу харківський Фізтех, де вперше (ЗНОВУ!) розщепили ядро атому, я питав, кажуть не фонить, хоча колючий дріт натягнений. 
 
 
 
Під час прогулянки полями Шевченко зупинив колону - у гольф грали президент федерації футболу Туреччини та їхній міністр закордонних справ. 
 
 
Уперше на тренування приходять колишні гравці. Зазвичай це не вітають, а тут Шевчук і Левченко дуже тепло поспілкувалися з тими, кого знають, а знають вони усіх. 
 
 
І це підводить до ще одного «вперше»: уперше в команді настільки розкута атмосфера, порівняно чи не зі всіма українськими клубами. Є правила, режим, проте страху, гніту не чути. На мій погляд, динамівці Києва трохи стриманіші (це я м'яко), інші юнаки розкутіші, проте це тема для іншого рисьорчу)))
 
 
Ніколи раніше не грали гравці у нарди. Ну не їхній це тип розваг, так сказати. Мені Леон доводив, що у футболі грають лише в карти, лише на гроші і лише в одну гру. Вітько, звісно, заганяється, проте на пам'яті мастодонту Гливінського нардів і справді не було. Вважайте, що я перевірив у аналах. Подейкують, що нарди привіз Зіна (Зінченко), проте чогось саме його я за столом для гри не надибав. Може, він як Клубм? (це для тих, хто в курсі)))
 
 
Уперше я побачив своїми очима, як працює з м'ячем Андрій Ярмоленко. Як він приборкує м'яча, як він входить з м'ячем в контакт. Дуже цікаво і повчально.
 
До речі, це вперше, коли великий трансфер гравця збірної припав на збори команди. Ярмола відповідально сам зафрахтував літак з Києва, щоби не пропустити відкрите тренування на «Металісті». Це про нього Шевченко говорив на пресусі, коли згадав про відношення футболістів до справи. До речі, я виграв перегони в інтернеті: хто зробить і виставить першу фотку Шеви і Ярмоли, тепер уже гравця Боруссії. Ось ця світлина зібрала близько 10 тисяч переглядів і півтори тисячі лайків. На телефон знімав свій. 
 
 
Ну і вперше одразу четверо деб'ютантів команди - Коваль, Шепелев, Лунін та Юрченко - співали традиційну тепер уже пісеньку первачків. Співали ніяк, треба визнати, і пісня ліва-приліва
 
І останнє «уперше» - це поява другого дрону над полем для тренування. Побігли з'ясовувати, хто тут зливає інфу Лучу. Якійсь типарик в кілометрі від стадіону на машині з запорізькими номерами. Попросили карту, позатирали відос, пообіцяли дати.... автографи, якщо той прийде на гру.  

 
Микола ВАСИЛЬКОВ
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Dmytro Shevchenko
Ось тут про той дрон крупним планом і фото, і відео https://youtu.be/ZILufLuuXzY