Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 18 августа 2017, 16:41
1378
0

Олександр СКЛЯР: «Хай експерти вважають, що Ворскла прогнозована»

Футболіст полтавського клубу впевнений, що його команда може грати в різноманітний футбол

| Обновлено 18 августа 2017, 16:41
1378
0
Олександр СКЛЯР: «Хай експерти вважають, що Ворскла прогнозована»
ФК Ворскла. Александр Скляр

Опорник «Ворскли» Олександр Скляр розповів про початок сезону, значну кількість жовтих карток і про те, як гра диктує свою тактику.

— Олександре, як би Ви охарактеризували старт «зелено-білих» у Чемпіонаті-2017/18?
— Насправді ми на кожен матч виходили з одною думкою — виграти. Але у футболі можливо все, тому такий стартовий відрізок вважаю непоганим. Тим паче зіграли з обома лідерами. На мою думку, в усіх п’яти турах ми відіграли рівно, навіть поєдинок із «Шахтарем» не сприймаю як провальний.

— Три жовті картки в трьох матчах — чи не забагато? Навіть для опорного хава…
— …Причому всі попередження, визнаю, справедливі. Значить, виходить, забагато… Так іноді складається ситуація на полі, що доводиться порушувати правила.

— Ви взяли участь у трьох поєдинках Чемпіонату: в двох відіграли від свистка до свистка, в одному не дограли 16 хвилин, при цьому дві зустрічі відсиділи на лавці. Що це: специфіка ротації чи тактика під конкретних суперників?
— Це — рішення головного тренера та його помічників. Їм видніше, так що зверніться до них із цим запитанням… У нас, звичайно, є ротація, проте за неї, повторюся, відповідають наставники.

— Поєдинок із «Маріуполем» наступного туру розглядається так: битва двох рівних за класом команд, які мають приблизно однакові шанси на високі місця в сезоні. Погоджуєтесь?
— У нас від туру до туру нічого не змінюється: щоразу завдання — перемогти, щоразу детально «розбираємо» опонентів. Маємо битися, боротися за результат. А про високі місця… Наприкінці сезону подивимося на турнірну таблицю. Ну, можливо, трохи раніше — перед зимою, коли можна буде зробити попередній прогноз.

— Як ставитеся до думки деяких експертів, що головний «мінус» полтавців у нинішньому вигляді — прогнозованість? Мовляв, у кожному поєдинку «зелено-білі» грають за однією моделлю (це стосується як загальнокомандних дій, так і конкретних ліній)…
— Що я можу сказати? Нехай так думають — нам це на користь. Хай вважають, що ми «прогнозовані»… Насправді перед кожним поєдинком готуємося за окремою програмою. Й грати можемо по-різному — як комбінаційно, так і через довгі передачі. Гра диктує свої умови, під які часом треба прилаштовуватися, що й робимо: якщо можна комбінувати — комбінуємо, якщо ситуація вимагає довгих вертикальних пасів — так і робимо.

— За останній рік «Ворскла» зазнала великих кадрових змін: багато футболістів пішло, не менше прийшло на заміну. Ви не мали пропозицій, наприклад, із-за рубежу?
— Нічого конкретного не було. У мене діє контракт із Полтавою, хочу відпрацювати його до кінця. Хочу принести користь команді, де в мене з усіма рівні стосунки. Мені подобається як у клубі, так і в місті.

— Свого часу Ви доволі впевнено долали всі щаблі юнацьких-юніорських збірних України, втім, якогось моменту зупинилися на команді U-18. Чому так сталось і як «знайти загублену колію»?
— Ну… Я не знаю… В кожному матчі стараюсь — як і на тренуваннях. Ставлю перед собою завдання постійно прогресувати. Мабуть, треба ще більше працювати, щоби звернути на себе увагу тренерів збірних.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?
Футбол | 24 апреля 2024, 12:20 19
Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?

Колумнисту Sport.ua Алексею Сливченко не понравилось одно из последних высказываний легенды «Реала»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.