Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1392
2

Даріо ДРУДІ: «Тренерський штаб має повну довіру від керівництва»

Виконавчий директор клубу розповів про трансферну кампанію та про плани на сезон

Даріо ДРУДІ: «Тренерський штаб має повну довіру від керівництва»
ФК Карпаты

Одне очко у трьох матчах – далеко не той результат, на який очікували уболівальники «Карпат». Причини такого старту, а також перші підсумки трансферної кампанії і бачення майбутнього Інформаційному центру розповів виконавчий директор клубу Даріо Друді.

– Мабуть, темою номер один цього тижня стало повернення Артема Федецького, якого надзвичайно тепло прийняли львівські уболівальники. Як вам вдалося його запросити?
– Артем – гравець топ-рівня. Ми вже більше місяця намагалися повернути його в команду, і, хоч це було не просто, але нам вдалося. Допомогло те, що Артем завжди демонстрував інтерес до «Карпат» і хотів повернутися до рідного регіону. Зараз він готовий нам допомогти. Ми бачимо для Артема дві задачі, обидві дуже важливі. По-перше, це його ігрові якості. Впевнений, що його рівень підніме і рівень всієї команди. По-друге, це його лідерські якості. Від нього, зокрема, залежить повернення карпатівського духу та характеру команди-переможця. Мені відомо, що Артем – дуже важливий гравець в історії «Карпат». Я також знаю і те, що він чітко і прямо дасть зрозуміти молоді та іноземцям, що таке «Карпати». Для мене повернення Федецького – це найважливіший трансфер на сьогодні.

– На думку уболівальників, Федецький – саме той, кого бракувало команді в роздягальні...
– Повністю погоджуюся. Є певні навколофутбольні речі. Він дасть команді те, чого їй бракувало. З першої розмови, яка була між нами, я зрозумів для себе, що Артем включає в себе всі ключові цінності клубу. Тому я так само радий, як і наші фанати.

– Чи готовий Артем грати вже?
– Він приїхав у дуже хорошій формі. Але знаємо, що останнім часом він тренувався сам. Судячи по здібностях і бажанню, ми підведемо його до гри у найкоротші терміни.

– 10 гравців поповнило «Карпати» у час міжсезоння. Чи можна вже оцінити трансферну кампанію клубу?
– Я вважаю, що наразі це робити не доречно. Без жодних виправдань з мого боку, але є речі, від яких нікуди не сховаєшся. Наприклад, процес адаптації. Але окрім всього іншого, я абсолютно не задоволений віддачею команди. Проблеми ми бачимо, але так само є і речі, що мене заспокоюють. Маю на увазі факт того, що і тренери і гравці працюють по 24 години в добу, щоб витягнути себе вверх.


– І все ж кілька трансферів називають провальними. Парируєте?
– Мене цікавлять не так експерти, як радість наших фанів. Новачки приїхали допомогти, рости, адаптуватися до нових умов і вимог. Підбір нових гравців – процес доволі складний і тривалий. Розумієте, окрім ігрових якостей, є ще й інші – це амбіції, характер, бажання вирости. І ці три фактори для мене є важливішими за ігрові якості. Зараз ми знаходимось в процесі пошуку балансу між новачками та гравцями, які вже давно грають за «Карпати», між легіонерами та українцями. Чим швидше знайдемо цей баланс, тим швидше досягнемо результату.

– Трансферів більше не буде?
– Ми будемо працювати до останньої секунди трансферного вікна. Шукаємо гравців на три позиції. Звичайно, не факт, що ми ще когось підпишемо зараз. Зокрема й тому, що нас дуже цікавить Академія, школа, дубль та юніорська команда. Це невичерпне джерело талантів. Наприклад, сьогодні на тренування прийде гравець з U-19.

– Ви, безперечно, знаєте про реакцію публіки, про критику після матчів проти «Ворскли» та «Динамо». Ви розумієте, що болить наших уболівальників?
– Я один з них. І я прекрасно розумію, що поки команда не представляє місто і фанатів так, як вони цього заслуговують. У наших фанів є повне право критикувати, злитися, розстроюватися. І все ж я також знаю, що наші гравці і тренери працюють на максимумі, щоб виправити ситуацію.


– На що чекати фанам у найближчих матчах?
– Я вірю, що вони побачать справжню жертовність з боку команди. Сподіваюся, наші уболівальники пам’ятають ключове слово, яке я сказав на презентації новачків. Це слово – допомога. Нам вона дуже потрібна зараз. Але я також зрозумію уболівальників, які не прийдуть в суботу на матч. Я зрозумію, бо ми їм завинили. І все ж, якщо прийде 100 людей, ми зробимо так, щоб вони гордилися нами. І щоб розповіли своїм друзям та знайомим про те, що ми викладаємося на полі до останньої секунди.

– У матчі проти «Динамо» світлою плямою став дебют Ореста Лебеденка. І все ж в уболівальників виникає питання – ним просто закривали «дірку», через відсутність Османа та Кортеджано чи тренерський штаб справді розраховує на цього молодого хлопця?
– Тут все дуже просто. Гвідо може грати на трьох позиціях, а Осман в оренді. Кого ми маємо формувати? Відповідь очевидна – Лебеденка. Я хочу, щоб він був крайнім захисником і сьогодні, і в майбутньому. Ясно, що від нього залежить дуже багато. Як я вже казав, у нас будуть на тренуваннях зовсім молоді гравці, в яких є такі ж шанси вийти в суботу на поле. Повірте, таких «лебеденків» у нас вистачає, і за кожним з них ми слідкуємо. Також повірте в те, що головному тренеру не важливо, хто скільки років має і хто якою мовою говорить. Гратиме той, хто буде готовий. Якщо треба буде, то зіграють одинадцять дублерів.

– Ви бачите конкуренцію в складі? Гравці вигризають місце в основі?
– Щодня все більше. Причини я вже озвучив. В суботу можуть грати юніори або дублери. Словом, ті, хто заслуговує.

– Як почувається Серхіо Наварро під тиском? Чи має він підтримку?
– Він перший, хто розуміє всю відповідальність і бере її на себе. Але підтримку він також має. Я бачу, як він працює, як він аналізує кожну деталь. Тому в мене нема сумнівів у тому, що результат прийде. Також ключову роль в цьому процесі відіграє і наш Президент. Серхіо отримує від нього абсолютну підтримку та допомогу. Президент ніколи не залишається осторонь наших проблем.

– Інтернет наповнений безліччю чуток про грізні зустрічі, ультиматуми тощо. Підгрунтя є?
– Правди тут нема, це все вигадки. Комусь просто скучно, тож доводиться шукати сміття там, де його нема. Як я вже говорив, тренерський штаб має повну довіру та підтримку.

– Під час зустрічі з уболівальниками ви оголошували завдання на сезон. Вони залишаються в силі?
– Я говорив, що нам треба піднятися на 4-6 місце і протягом чемпіонату перебувати в цій зоні. Станом на сьогодні, команді необхідно 4 очки, щоб вискочити з низу таблиці, треба кілька ігор. Сподіваюся, що найближчим часом ми цього досягнемо.

– На тій же зустрічі Президент Петро Димінський висловив думку про те, що перші підсумки роботи тренерів та гри команди можна буде зробити після 5-6 турів…
– Погоджуюся. Саме тоді можна буде дати першу оцінку. Можливо, треба буде щось змінити радикально, можливо, дещо в деталях. Це ми говоримо про проміжну оцінку. А точнішу оцінку можна поставити в кінці першого кола.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Минай – Динамо 1:3. Триумф киевлян в перенесенном матче. Видео голов, обзор
Футбол | 17 апреля 2024, 18:16 6
Минай – Динамо 1:3. Триумф киевлян в перенесенном матче. Видео голов, обзор

Смотрите самые интересные моменты перенесенного матча 16-го тура УПЛ

Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор
Футбол | 18 апреля 2024, 01:40 5
Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор

Смотрите самые интересные моменты ответного матча главного еврокубка

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Patriot  UA
Даріо ДРУДІ: «Тренерський штаб має повну довіру від керівництва»
звичайно, що має, у разі не виграша у Сталі ще й ВІДСТАВКУ матиме,не тільки довіру.
pavelod
Ни в одной команде не может быть результатаимея столько трасферов.... Дай Бог чтоб я ошибся