Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
871
0

Дмитро Проневич – зірка Таїланду

Проте найкращий футболіст-студент світу так і не закріпився у складі львівських «Карпат»

Українця Дмитра Проневича визнали найкращим гравцем Всесвітніх літніх студентських ігор, які цього року відбувалися в столиці Таїланду Бангкоку.

Організатори Універсіади-2007 провели опитування тренерів та капітанів усіх збірних світу, які грали у Бангкоку, для того, щоб визначити лауреата турніру. Нагадаємо, українська збірна під керівництвом Володимира Лозинського здобула титул чемпіона змагань.

З великою перевагою в голосах Проневич випередив інших конкурентів зі збірних Італії та Уругваю. Нагадаємо, Дмитро Проневич, який на початку осені прийшов до львівських «Карпат», але через тренерські зміни в команді не отримав шансу проявити себе у складі «зелено-білих», став найкращим бомбардиром Універсіади.

Опорний хавбек українців забив 4 голи, три з яких стали справжніми зразками реалізації стандартних положень. По одному штрафному удару Проневич забив збірній Італії – у груповому раунді та у фіналі турніру.

Вигравши завдяки єдиному голу Дмитра вирішальний поєдинок у італійців, наша команда неабияк вразила самолюбство чемпіонів світу. Адже їхня студентська збірна була складена з гравців клубів Серії А та Серії В, тоді як Україну презентували футболісти першої ліги.

До того ж Дмитро Проневич добре знаний в Італії. 2002 року він закріпився у основі молодіжного складу «Сампдорії» та не без успіху виступав у «прімавері». Підписати тоді професійний контракт з генуезцями українському футболістові завадили жорсткі ліміти на легіонерів, введені італійською федерацією футболу з метою підтримки власних молодих футболістів.

Незважаючи на юний вік, у кар’єрному списку 23-річного уродженця Дубна Дмитра Проневича зазначено такі команди як італійська «Сампдорія», шотландські «Кілмарнок» та «Патрік Тістл», українські «Оболонь», «Зоря» та черкаський «Дніпро», де він грав до останнього часу. Також Дмитро був одним з лідерів студентської збірної України, яка виграла Всесвітню Універсіаду. Дмитро, до речі, у фіналі відзначився забитим голом у ворота італійців.

Святослав ПАЛІЙ

Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.