Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
635
0

ДОРОШЕНКО: «Під силу посісти й 12-е місце»

Інтерв'ю з президентом ФК «Закарпаття» Євгеном Дорошенком

Вдало почавши сезон у вищій лізі, ужгородський ФК «Закарпаття» осінню частину чемпіонату завершив на останній сходинці. В чому причина такої гри та невдалої кінцівки чемпіонату і що вболівальникам клубу слід очікувати весною від нашої команди - це та інші новини клубу намагався зясувати у президента «Закарпаття» Євгена Дорошенка.

- Як оцінюєте осінню частину чемпіонату та в чому причини, що команда опинилася на дні турнірної таблиці?
- Якщо говорити в загальному про чемпіонат, то мушу зауважити, що почали ми його непогано. Були надії на те, що плани і завдання, які ставили перед собою, будуть виконані. Але, на жаль, можливо, психологічний, адміністративний чи тренерський збій - конкретно в цьому ще не розібрався - призвів до того, що опинилися на останній сходинці турнірної таблиці. Команду посеред сезону покинув головний тренер Петро Кушлик, через що порушився баланс, можливо, виконуючий обовязки тренера не повністю увійшов у роботу. Завершили ми осінню частину на останньому місці, поступившись у всіх останніх поєдинках як на виїзді, так і вдома. Хоча, як зазначав і раніше у коментарях, «допомогли» нам це зробити і грубі помилки арбітрів у кількох матчах. Тим не менш, у нас є час, три етапи зборів, в ході яких зробимо висновки, розробимо відповідну тактику і стратегію і достойно виступимо весною.

- На вашу думку, чому такий рівень українського суддівства і з чим це повязано?
- Все між собою взаємоповязано – якої якості футбол, таке й суддівство. На сьогодні український футбол переживає свої не найкращі часи. Наразі мусується інформація, що команду хочуть покинути ряд провідних гравців – Микуляк, Бабенко та Козоріз, які, можливо, вже весною можуть опинитися у сімферопольській «Таврії». Чи відповідає це дійсності? Так, до нас надходили пропозиції від «Таврії», але поки що коментувати їх зарано. Все проясниться до початку перших зборів.

- Як проходитиме зимове міжсезоння у «Закарпаття»?
- Як і завше, тренувальний цикл складатиметься з трьох етапів. Перший проведемо в турецькій Анталії, другий – в Угорщині, третій – у Трускавці.

- Завдання, які стояли на початку сезону, змінилися на другу частину чемпіонату чи такими й залишилися?
- Завдання незмінні - це залишитися у вищій лізі. По-друге, при тій грі, яку команда демонструє, їй під силу посісти й 12-те місце. Для цього потрібні концентрація, сила волі, і не лише футболістам, а всім членам клубу. Це завдання не є з розряду невиконуваних, тим паче, по грі наша команда далеко не найгірша. Подібний спад у грі спостерігаємо не лише в нашому клубі, а і в більшості команд вітчизняного футбольного чемпіонату. Виокремити можу лише дві команди, яких це не торкнулося – дніпропетровський «Дніпро» та харківський «Металіст».

- Яким для вас був рік, що минає, і що очікуєте від нового року?
- Ніколи не люблю жалкувати і озиратися на минуле. Загалом, рік був хорошим і вдалим. На нього припало ряд ювілеїв, і не лише моїх. Також донька вийшла заміж. Наступного року, який хоч і високосний, сподіваюся на те, що країна вийде з кризи і футбол підніметься на більш якісний рівень. Принаймні, дуже на це сподіваюся.

P.S. За коментарем у телефонному режимі звернувся до футболістів, які нібито, за інформацією ЗМІ, покинуть наш клуб. Як зазначили Іван Козоріз та Дмитро Бабенко, жодної конкретної пропозиції від інших клубів до них поки не надходило.

ФК Закапаття

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 8
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве
Футбол | 28 марта 2024, 13:56 16
Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве

Кевин Келси занимается вопросом трудоустройства в MLS

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.