Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
735
0

Олімпійський Ванкувер-2010

Ванкувер і Уістлер готуються до Білої Олімпіади

Офіційні талісмани Білої Олімпіади-2010

Три офіційні талісмани Білої Олімпіади-2010 представив у вівторок у Ванкувері Оргкомітет майбутніх Ігор. «Міга», «Куатчі» й «Сумі» — такі назви дістали забавні фігурки, в яких злилися воєдино як реальні мешканці лісів і океану, так і образи міфологічні.

Так у фігурці «Міга» автори з'єднали, здавалося б, неможливе — риси косатки, що мешкає біля берегів провінції Британська Колумбія і «примарного ведмедя» білого кольору, який дуже рідко зустрічається в лісах уздовж Тихоокеанського узбережжя. Пухнастий «Куатчі» — це легендарний «Саскатч» або «бігфут», який мешкає ніби в глухих хащах, а «Сумі», що поєднує риси ластівки і грім-птаха, стане талісманом Паралімпійських ігор.

У трьох талісманів Білої Олімпіади-2010 є і «молодший партнер» — Мук-мук, стилізована фігурка бабака, що мешкає на острові Ванкувер. «Ми не брали за зразки інші олімпійські талісмани, — повідомила журналістам дизайнер Вікі Вонг, — Ми просто хотіли створити чисто канадські образи».

Традиція олімпійських талісманів зародилася 1972 року на Іграх у Мюнхені. Частіше за все організатори Ігор оголошують офіційними талісманами дві фігурки, однак на майбутніх Олімпійських іграх у Пекіні таких талісманів буде п'ять.

«Презентація талісманів є важливим кроком у підготовці до Ігор, — підкреслив головний керівник Оргкомітету Джон Ферлонг. — Ці талісмани стануть образами й символами наших Ігор, нашої країни і нашого часу».

Група безпеки на об'єктах без керівника?

Офіцер канадської поліції Роберт Гарріман, який відповідав за розробку заходів безпеки на майбутній зимовій Олімпіаді у Ванкувері й Уїстлері, що відбудеться 2010 року, залишає свою посаду.

«Він присвятив цій проблемі п'ять років і настав момент, коли він шукає інші кар'єрні можливості, — сказав представник Королівської канадської кінної поліції П'єр Леметр. — Коли офіцер такого рангу призначається на таку відповідальну посаду, як ця, немає нічого дивного в тому, що через три або п'ять років він захоче зайняти іншу».

Головний суперінтендант Гарріман керував «Об'єднаною групою безпеки на олімпійських об'єктах» з 2003 року і продовжуватиме виконувати обов'язки доти, поки йому не знайдуть заміну. Як відзначила газета «Глоб енд мейл», несподіване звільнення Гаррімана породило припущення про те, що він ухвалив рішення про відставку «не зовсім за власним бажанням».
Посилаючися на обізнане джерело, газета зазначає, що на це рішення «можливо, вплинув проведений Королівською канадською кінною поліцією внутрішній аудит підрозділу, що займається питаннями безпеки на майбутній Олімпіаді». Як виявляється із нещодавно розсекреченої внутрішньої доповіді, витрати на забезпечення безпеки на Олімпіаді-2010 будуть «значно вищими» за ті 175 мільйонів доларів, які зазначалися у попередній заявці, підготовленій 2002 року.

За тими оцінками, для забезпечення безпеки спортсменів і глядачів потрібно залучити 12 тисяч співробітників правоохоронних органів і військових. Тепер же з'ясовується, що кількість спортивних об'єктів, на яких потрібно організувати охорону, зросла у п'ять разів.

Спортивні об'єкти: фантастичні досягнення

Будівництво всіх спортивних об'єктів до зимової Олімпіадн-2010 на гірському курорті Уїстлер (Канада) завершиться наприкінці нинішнього року, заявив головний керівник Оргкомітету майбутніх Ігор Джон Ферлонг. «Це справді фантастичне досягнення, — відзначив він у поширеній заяві. — Ми поставили собі за мету завершити будівництво до кінця року, і ми цього досягнемо».

Всі спортивні об'єкти в Уїстлері — центр лижних змагань, трамплін, траса слалому і траса бобслею, а також льодова арена «Пасифік Колісеум» у Ванкувері, де пройдуть змагання з фігурного катання, будуть повністю готові до кінця року. Найближчим часом, додав Джон Ферлонг, на них пройдуть змагання міжнародного рівня.

Наступного року, повідомив він, буде завершене будівництво льодової арени Університету провінції Британська Колумбія, де під час Олімпіади пройде жіночий хокейний турнір, у третьому кварталі завершаться будівельні роботи в центрі для керлінгу «Хіллкрест», триватимуть роботи на льодовій арені «Річмонд Овал» і на території двох Олімпійських селищ — у Ванкувері та Уїстлері. Будівництво цих об'єктів, підкреслив Джон Ферлонг, проходить за планом, і вони будуть готові до Олімпіади-2010.


Тетяна МОТОРНА,  «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.