Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Первая лига
|
726
0

На другий тайм «Імпульсу» не вистачило

У команд першої ліги є певні претензії до організації турніру

Минулий чемпіонат сьогоднішні суперники рівнян провели у східній зоні, а нинішній проводять у західній. Команда з Шостки мала хороші відгуки після трьох матчів і тому рівняни з усією серйозністю поставилися до суперника. Звітна гра нагадувала попередню домашню гру МФК «Рівне». Гості не виглядали хлопчиками для биття і часто загрожували воротам досвідченого Сергія Щербакова, але їхні атаки розбивалися об надійний захист рівнян і чіткі дії голкіпера, який цього дня грав бездоганно. Натомість рівняни, як і в попередній домашній грі, використовували гострі контратаки і багатоходові, іскрометні комбінації, які успішно завершували взяттям воріт «Імпульса».

Перші 5 хвилин команди придивлялися одна до одної намагаючись знайти короткі шляхи до воріт суперника. Першими спокій порушили рівняни. Сондак перехопив м’яч у воротарському майданчику «Імпульса» і, знаходячись в кількох метрах від правої стійки, відкрив рахунок.

За дві хвилини відповідь сумських футболістів. Андрій Максимовський зробив передачу справа на протилежну стійку, де рівняни залишили без нагляду Романа Кролевецького, якому нічого не залишалося, як підставивши ногу переправити м’яч у сітку воріт Сергія Щербакова – 1:1.

Через півтори хвилини Сергій Шлик потужно пробив, але на цей раз Сергій Щербаков витягнув м’яч з лівого кута своїх воріт. Наступні 5 хвилин гра перейшла у спокійне русло. Атаки обох команд розбивалися об ешелонований захист, надійно грали стражі воріт.

І знову першими спокій порушили рівняни. Наприкінці 14-ої хвилини Олександр Басич знайшов на п’ятачку сумчан Вадима Жака і той метрів з 5 розстріляв ворота Романа Скотникова – 2:1. Не пройшло і 2-ох хвилин, як все той же Басич взявся пробивати штрафний майже в центрі майданчика, передача на лівий фланг Сондаку і точний удар в ближній кут воріт – 3:1. За хвилину МФК «Рівне» довів перевагу до трьох м’ячів. На цей раз Павло Дармовіс пройшов лівим флангом і з кута майданчика переадресував м’яч на Богдана Савчука, після удару якого м’яч затріпотів у ближньому лівому куті воріт Романа Скотникова.

За дві хвилини до закінчення першого тайму гостям вдалося відквитати один м’яч. Роман Кролевецький справа подав кутовий на протилежну стійку на Володимира Косенко, який і замкнув передачу партнера. До перерви більш голів переповнені трибуни спорткомплексу ДЮСШ-4, так і не побачили. На відпочинок команди пішли за рахунку 4:2.

Другий тайм розпочався атаками господарів. Вже на другій хвилині швидку контратаку розпочав капітан рівнян Роман Волох. Його прохід правим флангом завершився передачею на п’ятачок на Вадима Жака, але удар останнього прийняла на себе права стійка воріт. Це була так би мовити пристрілка, адже за 10 секунд рівняни перехопили м’яч у центрі майданчика, передача на Волоха на правий кут ігрового майданчика, після чого капітан рівнян миттєво зорієнтувавшись в ситуації, знайшов на протилежній стійці Едуарда Петрика, який і відкрив лік м’ячам у другому таймі – 5:2.

За хвилину відповідь сумчан і Щербакову довелося докласти значних зусиль, аби парирувати потужний удар Шлика справа, витягнувши м’яч з лівого кута воріт. Всі надії гостей на порятунок перекреслив на 5 хвилині другого тайму кращий бомбардир рівнян Сондак. Павло Дармовіс прорвався по правому флангу і зробив вивірену передачу Володимиру, який пробив з центру воротарського майданчика трохи нижче лівої дев’ятки. Голкіпер «Імпульсу» Роман Скотников був безсилий врятувати свою команду від неминучого голу – 6:2.

Але гості не склали зброю і одразу відповіли гострою атакою. Андрій Максимовський прорвався правим краєм, зробив флангову передачу на Євгена Орла, удар якого в ближній кут воріт вкотре відбив Сергій Щербаков.

Одразу контратака рівнян лівим флангом, Олександр Басич виводить на удар Богдана Савчука, але той пробив повз праву стійку. За кілька секунд Жак пройшов по центру скинув м’яч під удар Дармовісу і той увігнав м’яч у праву дев’ятку. За 30 секунд відзначився і сам автор результативної передачі. Швидка контратака рівнян, Волох передачею зліва знайшов у воротарському майданчику Вадима, який вдруге поспіль зняв павутину з правої дев’ятки – 8:2.

В середині другого тайму Роман Кролевецький мав чудову нагоду зробити дубль, перехопивши м’яч у воротарському майданчику МФК «Рівне», але після його удару м’яч просвистів повз праву стійку воріт Щербакова.  На початку 32-ої хвилини Сондак і Жовтун викотилися на ворота «Імпульсу». Володимир не став сам бити по воротам і віддав передачу Дмитру, який знаходився у ліпшій позиції. Удар останнього під праву стійку був невідпорним – 9:2. Відповідь гостей - Дмитро Шлик прорвався на п’ятачок рівнян, але його не сильний удар по центру воріт прийшовся прямо в руки  голкіперу МФК «Рівне» Сергію Щербакову.

Тренер гостей замінив воротаря - замість Романа Скотникова на майданчик вийшов Віктор Карпець. На 34 хвилині вкотре Волох і Жак провели іскрометну контратаку. Роман отримав передачу на лівому фланзі, прокинув його вперед на хід Жаку, який невідпорно пробив по центру воріт. Заключну крапку в розгромі сумчан поставив за 3 хвилини до фінального свистка арбітра невгамовний Сондак, який у цьому матчі провів 4 м’ячі і став з 14-ма м’ячами одноосібним лідером серед бомбардирів західної зони. Олександр Басич пройшов по центру до воріт суперника і віддав м’яч на право під удар Володимиру, який увігнав м’яч у ближню дев’ятку. На заключній хвилині 12-й м’яч міг забити капітан рівнян, але після передачі справа від Святослава Кравчука удар Романа з центра воротарського майданчика прийшовся повз праву стійку воріт Віктора Карпеця.

Отже чергова перемога рівнян, на цей раз з рахунком – 11:2.

Головний тренер МФК «Рівне» Юрій Баховський:
- Дивлячись на результат гри певно, що задоволений. Ми серйозно налаштовувалися на гру з цією командою, адже за відгуками їхніх суперників було відомо, що «Імпульс» – сильна команда. Зважаючи на це ми відповідально поставилися до підготовки до гри і потрібно сказати, що навіть не дивлячись на розгромний рахунок, сумчани виявилися досить потужним колективом. Перший тайм був досить напруженим і перемога з рахунком 4:2, ще не давала підстав розслабитися. У другому таймі на мою думку далася взнаки наша краща фізична підготовка, вища майстерність і велике бажання продемонструвати яскраву гру. Підтвердженням цьому були чудові за виконанням голи проведені у ворота суперника.
Наступний матч ми проводимо у рамках Кубка України в Дніпропетровську. Настрій на матч бойовий, не будемо забігати наперед і обіцяти перемогу, але про те, що будемо боротися і грати на повну потужність, це я можу гарантувати. Ми вже провели не одну гру з командами вищої ліги, в яких нічим не поступалися супернику, граючи на рівних з іменитішими клубами. Тому налаштовуємося на справжній бій. Ви знаєте, що на цій стадії переможця визначають за сумою двох матчів, на виїзді і вдома, намагатимемося переграти «Будівел» і вийти до однієї четвертої фіналу Кубка України.

Голова спортклубу і начальник команди «Імпульс» Василь Єсін:
- В першу чергу хотів би привітати господарів з хорошою грою і подякувати за наданий урок. Я бачив багато команд, як першої так і вищої ліги, тому з впевненістю можу сказати, що МФК «Рівне» вже незабаром серйозно постукається до вищої ліги і вірю не загубиться серед еліти. Стосовно ж сьогоднішньої гри, то другий тайм для нашої команди був однозначно провальним. З чим це пов’язано? Ну, по-перше, в цьому році у нас виникли проблеми через ремонт залу, тому команда не могла гідно підготуватися до чемпіонату. Завершивши сезон у великому футболі ми, не маючи залу, вимушені були готуватися на майданчику зі штучним покриттям.
Другою причиною вважаю хворобу українського міні-футболу, а я вже 5-ий рік спостерігаю за чемпіонатом в першій лізі, - це не ритмічний календар в першій лізі. Як готувати команду до ігор, коли ми вже третій тиждень не граємо. Ось дивіться, в нашій зоні грає 8 команд і в іншій зоні 6. Найкращий тренувальний цикл – коли команди тижневу підготовку завершують офіційною грою. То чому б не об’єднати всі команди і зробити одну групу з 12-14 команд, щоб це був повноцінний чемпіонат, а не такий, як зараз за рваним графіком. На мою думку, в людей, які відповідають за організацію змагань в першій лізі напевно не вистачає часу, щоб подумати про розвиток футзалу. І тому з року в рік команди першої ліги, як на гойдалках, то грають, то не грають. А в будь-якому виді спорту, а тим більш в ігровому, досягати позитивних результатів і вести плідну підготовку до матчів за таких умов досить важко. Про що можна вести мову, якщо на сьогоднішній день ми ще не маємо регламенту чемпіонату. Команди вищої ліги грають вже другий місяць, пройшов місяць, а регламенту ще нема, і ці люди - намагаються організувати чемпіонат на солідному рівні. Можливо регламент змагань - звичайний папірець, але на мою думку це не нормальне явище. Тому ще раз наголошу, якщо Україна бажає успіхів в міні-футболі, а на мій погляд перші успіхи просто запаморочили голову Лисенчуку і команді, то потрібно серйозно займатися дитячим футзалом і чемпіонатом України в першій лізі.
Окрім того, що я голова спортклубу і начальник команди «Імпульс», то я ще й заступник голови федерації футболу Сумщини. На превеликий жаль, поки що мені не вдалося добратися до Григорія Суркіса, але на конференції федерації футболу я поставив питання про розвиток дитячого футболу. Потрібно створювати не футбольні гуртки, як планує виконком федерації футболу України, а спеціалізовані класи з футболу і міні-футболу в школах.
Спонсором нашої команди є державний завод, який виготовляє продукцію для гірничорудної промисловості, окрім цього чотири роки назад наш завод налагодив випуск яскравих феєрверків. При заводі створено спортивний клуб, в нашому клубі не тільки команда з футзалу, а є ще й великий футбол, перша ліга баскетбольного чемпіонату, жіночий гандбол. Все це фінансується за рахунок коштів заводу. Правда нам виділяють не великі кошти, адже в іншому випадку ми могли б приїхати на звітний матч і за кілька днів, а не безпосередньо в день гри. Можливо це і позначилося на грі команди в другому таймі. Якщо порівнювати східну і західну зони, то скажу так - східна завжди була сильнішою за рахунок виступів у ній фарм-клубів вищої ліги. Я завжди боровся проти цього. Наприклад, приїжджаємо до Донецька, а там проти нас виходять гравці вищої ліги, те саме відбувалося і в Луганську. Правда, гравці вищої ліги в основному виступали в рідних стінах, де завжди громили своїх суперників. Виходило, що ми граємо не з гравцями першої ліги, а з тими ж вищоліговими. А що таке в міні-футболі – 3-4 футболісти команди вищої за рангом, ви самі це добре розумієте. Правда, в цьогорічному чемпіонаті я не бачив команди східної зони і здається практика фарм-клубів відійшла в минуле. Тому зараз мені важко порівнювати команди обох зон.

МФК «Рівне» – «Імпульс» (Шостка) - 11:2 (4:2).

ДЮСШ-4. 500 глядачів.

Рівне: Щербаков – Жак, Волох (капітан), Петрик, Басич, Басюк, Дармовіс, Савчук, Сондак, Жовтун, Кравчук.

Шостка: Скотников (Карпець,32) – Косенко, Хімченко (капітан), Орел, Теслюк, Савченко, Кролевецький, Шлик, Завгородній, Максимовський.

Судді: Руслан Хоботов (Київ), Костянтин Чупіс (Миронівна, Київська область).

Голи: Сондак (5, 16, 25, 37), Жак (14, 28, 34), Савчук (17), Петрик (23), Дармовіс (27),  Жовтун (32) – Кролевецький (8), Косенко (18).

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 18:58 0
«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина

Джуд Беллингем отметил феноменальную игру украинского вратаря

ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 19:37 2
ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити

Украинский вратарь выиграл серию пенальти в матче с «Манчестер Сити»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.