Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
567
0

ЯРЕМЧЕНКО: «Завдання – стабілізувати гру»

Розмова з Валерієм Яремченком, головним тренером львівських «Карпат»

Львівські «Карпати» завдяки двом перемогах в останніх матчах 2007 року вибралися із зони вильоту. На зимові канікули вони пішли, розділяючи в турнірній таблиці 10-те й 11-те місце зі столичним «Арсеналом».

Про кадрові зміни в стані «Карпат» наразі нічого не відомо. Спортивний директор «зелено-білих» Юрій Дячук-Ставицький у відповідь на чутки про зацікавленість російських клубів послугами Ігоря Худоб’яка та про небажання Батісти й Лєаніда Ковєля залишаться у Львові, заявив: поки що всі футболісти залишаються в команді. «Наразі в усіх наших гравців є чинні контракти. Ковєль – гравець «Карпат», Батіста і Худоб’як – також гравці львівського клубу. Що буде далі, не можу сказати, – прокоментував в інтерв’ю Інформаційному центру «Карпат» Юрій Михайлович. – Усе залежатиме від рішення тренерського штабу. Не виключено, що до нас приїдуть на оглядини нові футболісти. Хто підійде – залишиться, хто не підійде – прощатимемося. Наголошую, наразі всі гравці «Карпат» залишаються в команді».

Як повідомляв раніше спортивний директор «зелено-білих», напередодні Нового року у Львові «Карпати» планують зібрати талановитих молодих футболістів з усієї Західної України. Вони організують тренувальний збір разом із юними «карпатівцями». Найкращим із них «зелено-білі» запропонують співпрацю. 3 січня 2008 року основа «Карпат» вийде з відпустки. Перший тренувальний збір команди відбудеться у Трускавці, згодом львів’яни двічі відвідають турецьку Анталію. Керівництво клубу вже розмовляло з футболістами, які виявили бажання перебратися до міста Лева. Звісно, їхніх імен до підписання необхідних угод у клубі не називають.

На початку цього тижня футболісти «Карпат» пішли у відпустку. Наставник «зелено-білих» Валерій Яремченко покинув Львів у понеділок.

– Як оцінюєте виступ «Карпат» під вашим керівництвом?
– З огляду на турнірне становище команди, виступ не надто позитивний. Враження вболівальників від періоду спаду в грі «карпатівців» мав би покращити підсумок останніх двох матчів – проти «Таврії» та «Кривбасу». Що головне – перемоги в цих іграх мають поліпшити психологічний стан гравців і збільшити віру у власні сили.

– Чи з’ясували причини спаду?
– Причин багато. В основному банальні. Ніхто з тих, на кого орієнтувалися, не допоміг. Хтось був у гіршій формі, хтось через перебір жовтих карток пропускав матчі, багато було суддівства, якого команда не заслуговувала, чимало гравців через стан здоров’я не вийшли на поле. Тривалий час ми не мали стабільного складу. Лише у двох останніх матчах команда грала в однаковому складі.

– Кваліфікацією гравців, які входять в обойму основного складу, задоволені?
– Із цим є проблеми, ви їх бачите. Я не хотів би висвітлювати. Проблеми кваліфікації потрібно вирішувати. Це стосується і молодих гравців, і новобранців. Якщо є хвороба, треба лікувати. А якими методами, має вирішити тренерський штаб разом із керівництвом клубу.

– Кілька тижнів тому спортивний директор клубу Юрій Дячук-Ставицький обіцяв оприлюднити після матчу з «Кривбасом» список футболістів, яких виставили на трансфер. Ви вже маєте такий список?
– Переконаний, від жодного футболіста не потрібно відмовлятися. Тренерський штаб повинен робити свою справу, а гравцям необхідно добре відпочити й готуватися до завершальної стадії сезону.

– Тобто ви нікого не будете виставляти на трансфер?
– Так, я ні кого не хочу виставляти на трансфер.

– Безумовно, взимку «Карпати» спробують підсилитися. До підписання контракту, розумію, жодних прізвищ ви не назвете. Скажіть принаймні, які позиції хочете підсилити?
– Думаю, ви самі добре знаєте, які позиції нам необхідно підсилити. Слід придбати гравця в середню лінію, в захист, потребуємо також форварда. Передусім ми повинні створити конкуренцію. Нормальну, здорову конкуренцію. Під час тренувального процесу гравці мають доводити наставнику свою готовність. А тих футболістів, які багато ігор демонструють невдалу гру, потрібно без зайвих суперечок замінювати кращими.

– Завдання сезону не змінили – місце, не нижче ніж восьме?
– Не думаю, що зараз для «Карпат» основне – посісти сьоме, восьме чи дев’яте місце. Завдання – стабілізувати гру і на тлі стабільності потроху прогресувати. А для цього необхідно посилювати ті місця, які в нас шкутильгають.

Гліб Ваколюк

Львівська Газета

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка
Футбол | 18 апреля 2024, 22:54 10
Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка

Мартинес достал арбитра своими выходками, но выиграл серию пенальти

Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 00:45 51
Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте

Марта в трех партиях обыграла Чжэн Циньвень в 1/8 финала турнире WTA 500

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.