Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
573
0

Напругу витримали не всі

Двох арбітрів покарано за помилки у 18-му турі чемпіоната України

Напругу витримали не всі

Минулих вихідних відбулися матчі 18-го туру вищої ліги, що підвів риску під першою частиною чемпіонату України. Напередодні зимових канікул усі без винятку поєдинки пройшли в напруженій, безкомпромісній боротьбі.

Зіпсовані матчі
На жаль, у деяких зустрічах виникли питання по діям суддів. Комітет арбітрів Федерації футболу України, посилаючись на інформацію від інспекторів, констатує, що рефері матчів «Таврія» − «Ворскла» (1:0) та «Закарпаття» − «Металіст» (0:1) припустилися грубих помилок, які вплинули на підсумок зустрічей.

Пенальті не призначалися
В обох випадках − Анатолій Жосан у Сімферополі та Сергій Березка в Ужгороді − за рахунку 0:0 не призначили 11-метрові удари в бік воріт відповідно «Таврії» та «Металіста». У підсумку обидва служителі Феміди, отримавши негативні оцінки за обслуговування поєдинків, по гарячих слідах усунені від проведення чвертьфінальних матчів Кубку України.

Непочута сварка
Як розповів голова Комітету арбітрів Віктор Дердо, епізоди з непризначеними пенальті будуть проаналізовані під час учбово-тренувальних зборів арбітрів, напередодні весняної частини змагань. Водночас до суддів кримського матчу існує ще низка претензій. Зокрема, на думку фахівців, Жосан не в повному обсязі застосував дисциплінарні санкції до футболістів, котрі брали участь у сварці наприкінці матчу. А четвертий арбітр Даниленко не поінформував делегата та інспектора ФФУ про серйозний конфлікт між представниками тренерських штабів обох команд, уже після фінального свистка.

Прозоро й оперативно
Віктор Дердо підкреслив, що очолювана ним структура й надалі діятиме максимально прозоро, зрозуміло та оперативно, без замовчування негативних фактів у роботі суддів. Що ж стосується власне безпосереднього покарання Жосана та Березки, про це стане відомо наприкінці тижня, коли на черговому засіданні Комітету арбітрів затвердять санкції згідно Дисциплінарних правил ФФУ.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Букмекеры оценили шансы Арсенала на титул АПЛ 2023/24 после разгрома Челси
Футбол | 24 апреля 2024, 20:41 2
Букмекеры оценили шансы Арсенала на титул АПЛ 2023/24 после разгрома Челси

Главным фаворитом на триумф в Англии все также является «Манчестер Сити»

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 2
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.