Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1073
0

У Дніпрі відбувся Всеукраїнський фінал АФЛУ: підсумки, цифри, факти

Всього у Всеукраїнському фіналі АФЛУ взяли участь 24 команди з усієї України

У Дніпрі відбувся Всеукраїнський фінал АФЛУ: підсумки, цифри, факти
Проект «Аматорська футзальна ліга України» стартував ще в вересні 2016 року. Протягом 7 місяців 1 165 команд з 30 чемпіонатів міст та областей та більше 15 000 гравців змагались за право прийняти участь у Всеукраїнському фіналі.
 
З 24 по 26 березня у Дніпрі на майданчиках двох спорткомплексів – УДХТУ та «Олімпія+» проходили матчі фіналу АФЛУ.
 
Зазначимо, що протягом всіх трьох ігрових днів проводились прямі трансляції усіх п’ятдесяти поєдинків, які показувались в інтернеті. Окрім того, в рамках офіційного флешмобу АФЛУ #НашіГрають та проекту Фан-зони АФЛУ поєдинки за участю всіх команд учасниць транслювались у найкращих спортивних барах різних міст України, честь яких і захищали учасники Всеукраїнського фіналу. Також варто відзначити той факт, що фінальні поєдинки транслювалися з чотирьох камер і показувались на телебаченні. Всього у Всеукраїнському фіналі АФЛУ взяли участь 24 команди з усієї України.
 
За підсумками трьох змагальних днів визначились дві команди, які у фіналі боролись за право називатися найсильнішим аматорським клубом України. Це «Свиспан-Горизонт» (Костопіль) та «Надія» (Хорів). У напруженій боротьбі перемогу з рахунком 3:2 здобула «Надія», яка і стала чемпіоном України серед аматорів.
 
Після закінчення фінального матчу свою оцінку Всеукраїнському фіналу АФЛУ, який відбувався у Дніпрі дав президент Асоціації футзалу України Сергій Владико:
 
- Перш за все, хочу подякувати президенту Федерації футболу України Андрієві Павелку за його підтримку та внесок у розвиток футзалу в Україні. Щодо змагань у Дніпрі, то четвертий за ліком Всеукраїнський фінал виправдав усі очікування. З року в рік ми додаємо щось нове, щоб зробити організацію Всеукраїнського фіналу АФЛУ ще кращою. Окрім того, ми бачимо, що зростає і рівень команд. Судіть самі: у четвірці найкращих аматорських команд України є дві, які являються абсолютними дебютантами Всеукраїнського фіналу АФЛУ. Це «ІВТ» (Сєвєродонецьк) та «Свиспан-Горизонт» (Костопіль). Це свідчить про те, що наші аматорські колективи можуть на рівних боротися з фаворитами АФЛУ, тим більше, що деякі клуби, які реально претендували на перемогу в цьому Всеукраїнському фіналі, ще встигли засвітитись і у чемпіонаті України серед команд Другої ліги. Тому, приємно, що всі двадцять чотири команди-учасниці Всеукраїнського фіналу Аматорської футзальної ліги України показали: рівень аматорського футзалу в України зростає з кожним роком, і недаремно футзал є наймасовішим видом спорту в нашій країні.
 
Окремо хотів би подякувати за допомогу в організації та проведенні фіналу АФЛУ президенту Федерації футболу Дніпропетровської області, віце-президенту Асоціації футзалу України Віктору Андрухіву та президенту Федерації футболу Дніпра Владиславу Штамбургу, завдяки яким було організовано це свято аматорського футзалу.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре
Футбол | 26 апреля 2024, 12:40 14
Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре

На украинского вратаря в свое время претендовали «Наполи» и «Ливерпуль»

Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 апреля 2024, 12:00 0
Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?

«Арсенал разгромил «Челси», фиаско «Ливерпуля», уверенная победа «Манчестер Сити»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.