Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок мира
| Обновлено 12 марта 2017, 19:57
8987
32

Контиолахти. Сборная Украины завоевала бронзу в смешанной эстафете

Победу в гонке праздновали французские биатлонисты

| Обновлено 12 марта 2017, 19:57
8987
32
Контиолахти. Сборная Украины завоевала бронзу в смешанной эстафете
Sport.ua. Дмитро Підручний і Сергій Семенов

Яким би не був важким етап Кубку світу, яка б втома ні накопичилася в ногах, скільки б критичних стріл не випустили в спортсменів - в естафетних гонках українська команда перетворюється! У змішаній естафеті, яка завершила восьмий етап Кубку світу в Контіолахті, нашій збірній вдався жирний знак оклику - третє місце на подіумі з кращою стрільбою серед усіх команд!

Уже перший етап гонки показав: українці претендуватимуть сьогодні на помітну роль в гонці. Ірина Варвинець до кінця сезону впоралася з усіма проблемами, які переслідували її по ходу сезону, і гонку за гонкою штампує результати, що радують уболівальників. На першому етапі міксту вона ідеально впоралася з вогневими рубежами і свій відрізок пройшла другою, на 20 секунд відставши від француженки Марі Дорен Абер. Тут же з числа претендентів на подіум випали головні фаворити - норвежці. Скандинавська команда єдиною з топ-збірних виставила на мікст максимально бойовий склад, проте вже Марте Олсбю двома колами штрафу і 100-секундним відставанням відправила свою команду в нокаут.

На другому етапі в нашій команді відбулася заміна – замість, спочатку заявленої, Юлії Джими на старт вийшла Ольга Абрамова. І спочатку здавалося, що ця рокіровка серйозно зменшує шанси України на подіум: Оля увійшла в сезон по його ходу без повноцінної підготовки з командою, на попередніх етапах показувала не найвищі результати, та й взаємини з естафетами у неї не завжди складалися гладко. Перший рубіж ці побоювання тільки підтвердилися: ліжка у Абрамової вийшла "валідольною": повний комплект запасних патронів. Зате в стійці Оля впоралася на відмінно, а потім ще на останньому колі нагадала про себе, як про досить швидку лижницю! Так, збірна Франції пішла вперед більш ніж на хвилину, але німкені, які йшли другими, були всього в 25-ти секундах попереду, а прийшли третіми представниці Словаччини - і зовсім поруч.

Першим з наших чоловіків взявся за справу Сергій Семенов і видав відмінний етап! Всього один запасний патрон, повернення до призової трійки, скорочення відставання від лідерів до 50-ти секунд - ось підсумок 7,5 кілометрів Сергія на трасі! Попереду все також залишалися французи з німцями, а ось словацька збірна, яка не володіє сильним чоловічим складом, прогнозовано відпала. Зате включилися в боротьбу їхні сусіди з Чехії і наші - з Росії, перед якими українці і мали перевагу в 10 і 20 секунд відповідно.

Долю медалі партнери по збірній передали в надійні капітанські руки Дмитра Підручного. І Діма не підкачав! Основна боротьба у нього йшла не з Міхалом Крчмаром, який в стрільбі лежачи несподівано пішов на штрафне коло, а з Євгеном Гаранічевим. І в цій боротьбі нерви у Підручного виявилися міцнішими: по допомогу до запасних патронів Діма звертався по одному разу на кожному рубежі, в той час як росіянин ледь не відправився на додаткові 150 метрів після стійки. Перед фінальним колом перевага нашого спортсмена над суперником становила 14 секунд, що теоретично залишало можливості Гаранічеву для боротьби. Але Підручний провів чудове останнє коло! Жага подіуму і відповідальність за команду були настільки великі, що в контіолахтінську стіну Дмитро просто злетів! І на фініші навіть від часу переможця відстав менш ніж на півхвилини!

Браво, команда! Це всього лише четвертий для нас подіум в сезоні, тому кожен з них цінний особливо.

Збірна Франції, яка виступала без достроково закінчив сезон Мартена Фуркада, як захопила лідерство після першого рубежу, так і не опускалася нижче першого рядка. Навіть досить нервова стрілянина Кантена Фіона Майї на останньому етапі і титанічні зусилля Арнда Пайффера в гонитві не допомогли Німеччині хоча б нав'язати боротьбу на фініші. Останню сотню метрів Фійон Майї гордо проїхав з прапором своєї країни!

Після цієї гонки боротьба в Кубку націй для нашої країни, мабуть, закінчилася: невдача чеської команди, яка фінішувала шостою, збільшила перевагу українців над чехами і в чоловічому (до 105 очок), і в жіночому (до 136 очок) заліках. Такий провал спринту в Холменколлені неможливо уявити :) У чоловіків Україна - шоста, у жінок - третя.

Попереду залишився один етап Кубка світу. У найближчу п'ятницю в Холменколлені спортсмени змагатимуться на дистанції спринтів.

Змішана естафета
1. Франция Франція (0+9) 1:11:34.5
2. Германия Німеччина (0+10) +11.0
3. Украина Україна (0+6) +27.1
4. Россия Росія (0+10) +47.8
5. Норвегия Норвегія (3+8) +1:15.0
6. Чехия Чехія (2+13) +1:22.4
7. Италия Італія (1+12) +1:31.1
8. США США (1+9) +1:37.4

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 29
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Jeck
Просто молодці
Вдруге за день макнули сусідів пикою в їх національний "пластилін"
Станислав Матусевич
Молодцы, наконец-то разменяли деревяшку на бронзу! Отдельный плюс нашему капитану Пидручному, что оставил рашню позади. И еще надеюсь, что с Джимой ничего серьезного, ибо забодали болячки в женской команде в этом году.
vladraschevski
Красавці!!!
vit-2
А знатно Підручний насипав солі любителям бояришнику - Губернієв аж кип'ятком студію забризкав під час трансляції
антиМордва
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vit-2
Коли в Абрамової залишилося 3 доп. патрони на 3 мішені, думав уже все, прийдеться вимикати трансляцію.... А ні на стійці Ольга виправилася і це принаймі не була катастрофа на етапі. З Джимою в складі можна було б сьогодні замахнутися навіть за місце повище. Але й так 3-є місце це успіх для міксту.
Oleksan75
Молодцы! Абрамова заставила понервничать, зато Пидручный сделал все правильно. Знаково, что мокшан оставили на 4-м месте). Браво!
shimvlad
Слава Україні!
airwolf77
Снова отодрали козломордых,как обычно ! что там,путенх@ло,расеявперде?
Leon Leon
Гараничев разрешил Украине выиграть бронзу смешанной эстафеты-только не минусуйте сразу это название статьи на евроспорте.
Zhez53
Наконец- то дали Джиме отдохнуть. Абрамова тоже молодец, с нервами справилась. Я, признаться, после первых 3- х ее выстрелов подумал: пи...ц !
dancho28
Молодці !!!!!!
Leon Leon
приезжай в Пески,посмотрим.
norma_zap
После 3-х промахов Абрамовой, думал, что всё опять мы в статистах, ан нет всё закрыла, а на стойке вернулась в борьбу за медали, в итоге вся команда молодцы! Дай Бог Варвинец еще и скорости.
Oleg Bugaets
вітаю нашу команду з бронзою(знову необхідно відмітити влучні постріли Варвинець)!
leba147
После лежки хотелось разорвать Абрамову на куски, но на стойке немного исправила ситуацию. С главной задачей обогнать чехов и макаронников (за третье место в кубке наций) справились, молодцы. А то что "запоребриковых" обогнали вдвойне приятноПыСы: любопытно было посмотреть на итоговый результат с Джимой в составе... Эх, мечты-мечты
Oleksan75
Не отвечайте бяларусскому ost1174, вы ж видите по стилю, что это прыщавый подросток имбецил, который грамотно 2-х слов связать не может. Спать иди, недоросль запоребриковая.
vit-2
Губ. аж почав розказувати про те якими були німецькі туристи на своїх етапах, а русичі набагато стійкіші
Leon Leon
О шлюха рашисткая вылезла.
A-68
Як же приємно,що нагорода в УКРІЇНЦІВ,а московія позаду !!!