Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
918
0

Змагальний дух прикарпатських енергетиків

Визначився чемпіон ВАТ «Прикарпаттяобленерго» з футзалу

Змагальний дух прикарпатських енергетиків

23-25 листопада у манежі Івано-Франківського коледжу фізичного виховання пройшов традиційний турнір з міні-футболу серед аматорських команд філій та підрозділів ВАТ «Прикарпаттяобленерго». Ці спортивні змагання відбуваються у компанії з 2000 року і традиційно присвячені Дню енергетика.

У нинішньому розіграші до участі у турнірі зголосилося більше 20 команди, шість з яких репрезентували Івано-Франківськ, решта – міста та районні центри Прикарпаття, а точніше, філії товариства. Перед початком змагань, за традицією, було проведено жеребкування, яке розподілило усіх учасників на сім груп: п’ять із них мали по три команди, а ще одна - містила чотири «енергетичні» колективи.

Груповий етап – без несподіванок

За турнірним регламентом тільки переможці у кожній з груп мали можливість продовжувати боротьбу за найвищі місця. Виняток становила тільки одна група «Н», у якій із чотирьох команд до чвертьфіналу потрапляли дві найкращі. Цікаво, що сліпий жереб розпорядився таким чином, що до однієї групи потрапили одразу три команди, що представляють обласний центр. Власне у цьому «енергетичному» тріо і розгорілася найзапекліша боротьба на стадії групового турнірну. Зокрема команда «Управління», що мала у своєму складі великих шанувальників міні-футболу - голову правління ВАТ «Прикарпаттяобленерго» Олександра Бубена та його заступника Василя Костюка, не без проблем пробилася до чвертьфіналу. Двічі «управлінці» із однаковим рахунком 3:2 обіграли колег із «Технічної дирекції» та «Енергозбуту». Вперта боротьба розгорнулася і у вищезгаданій групі «Н», де за дві путівки до чвертьфіналу вели боротьбу команди з Верховини, Городенки, а також два івано-франківських колективи – «Загальна дирекція» та «Охорона». Власне останні дві команди і покрокували далі.
В інших групах перші місця посіли визнані лідери – команди Івано-Франківська, Надвірної, Снятина, Коломийського району (минулорічний переможець турніру) та Косова.

«Охоронців» не спинити

Із чотирьох пар чвертьфіналу найбільш цікавою виглядала гра між переможцями останніх двох розіграшів турніру – командами Надвірної та Коломийського району. Власне вони першими розпочали чвертьфінальну стадію турніру. Вперта боротьба точилася впродовж усіх 20-ти хвилин гри (за регламентом, кожен тайм на груповому етапі та на стадії чвертьфіналу тривав по 10 хвилин так званого «брудного» часу, тобто без зупинок) і до півфіналу потрапили надвірнянці (3:1). Цікаво, що вони у півфіналі, за турнірною сіткою, потрапляли на переможця пари «Управління» – «Косів». У цьому матчі керівництво «Прикарпаттяобленерго» взяло гору над коcівчанами – 3:1, а забитими м’ячами традиційно відзначився тандем Бубен-Костюк. На жаль, не вийшло боротьби ще у двох чвертьфінальний парах. Досить несподівано команда «Охорона» у своєрідному дербі впевнено переграла «Івано-Франківськ» – 5:0. Найбільше до розгрому івано-франківців приклався Руслан Туркало, який залишив три автографи у воротах суперника. «Загальна дирекція» на чолі із Ярославом Герегою та Олександром Ревою впевнено здолала гостей зі Снятина – 4:1. Таким чином до півфіналу «енергетичного» міні-футбольного турнірну-2007 потрапили одразу три івано-франківські команди, що, за словами головного судді змагань Віктора Юзика, сталося вперше за семирічну історію турнірну.

Коли клас б’є порядок

«У півфіналі нам відверто не пощастило із суперником», - зазначали перед півфінальним матчем із традиційно потужною командою з Надвірної гравці «Управління». Граючий тренер Дмитро Буняк і його надвірнянська футбольна дружина рішуче настроїлися повернути собі титул чемпіона турніру, який вони втратили минулого року, поступившись команді Коломийського району. Перемогли надвірнянці команду «Управління», що називається, на класі, про що засвідчили переконливі цифри на табло після завершення поєдинку – 8:1. Після завершення турніру Олександр Бубен у заключному слові зізнався, що сподівався вийти у фінал разом із своєю командою і там поборотися за найвищі нагороди, але команда Навдірної і справді виявилася не «по зубам» «управлінцям» на ігровому майданчику. А перемагають, як відомо – сильніші. Власне, схожа ситуація спостерігалася й у другому півфіналі, де команда «охоронців» розгромила «Загальну дирекцію» із не менш переконливим рахунком (6:1) і доволі сенсаційно пробилися до фіналу. На жаль, на більше цієї команди не вистачило і вони у вирішальному поєдинку поступилися неспинним надвірнянцям – 6:2. А у поєдинку за третє місце одні представники центрального офісу перемогли інших. Голова правління зробив початок для своєї команди, ефектно розігравши комбінацію із своїм заступником. А п’ятий гол у ворота «Загальної дирекції» забила єдина жінка на турнірі Ірина Непотюк, яка красиво замкнула передачу від Василя Костюка.
Отож традиційний турнір ВАТ «Прикарпаттяобленерго» з міні-футболу вже вдруге після 2005 року завершився перемогою команди Надвірнянського РЕМ, яка крім того була бронзовим призером 2004 року та здобула срібло рік тому. Такі результати не є випадковими, вони стали наслідком постійних тренувань, партнерських зустрічей та поєдинків із суперниками з Надвірнянщини та з інших команд підприємства. Капітан команди директор філії Дмитро Буняк упевнений, що перехідний кубок цього разу поміняв прописку надовго.

Андрій МЕНІВ, прес-служба НФК «Ураган»

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Журналист объяснил, благодаря чему Наполи может купить Судакова
Футбол | 04 мая 2024, 23:23 3
Журналист объяснил, благодаря чему Наполи может купить Судакова

Если неаполитанцы продадут Осимхена, то смогут рассчитывать на два топовых входящих трансфера

ВИДЕО. Безумное начало матча Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забил
Футбол | 04 мая 2024, 19:43 3
ВИДЕО. Безумное начало матча Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забил

Счет на 3-й минуте открыл Андреас Кристенсен, Артем сразу же ответил

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.