Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
547
0

Урок для Соколенка

ФФУ стурбована тим, що ЗМІ критикують суддів

Федерація футболу України висловлює стурбованість з приводу того, що останнім часом в засобах масової інформації з’являються матеріали, в яких на адресу футбольних арбітрів в некоректній, а подекуди й у грубій формі лунають звинувачення з боку гравців, тренерів та офіційних осіб.

Звинувачення Соколенка
Нещодавно на офіційному сайті ФК «Харків», а також в інших ЗМІ, що посилалися на згаданий веб-ресурс, було оприлюднене інтерв’ю захисника цього клубу Андрія Соколенка під назвою «Орехов сказал, что я, оказывается, симулировал». У розмові з прес-аташе «Харкова» Віталієм Лабскіром гравець вдався до не обґрунтованих та образливих коментарів щодо дій арбітрів Орєхова, Шебека та Сіренка.

Випад проти арбітрів
Комітет арбітрів ФФУ розцінив ці заяви як прямий випад проти діяльності арбітрів, що не сприяє налагодженню конструктивних взаємовідносин між суб’єктами футболу. На погляд представників колективного суддівського органу, це є порушення п.6.4.2. ст.6 Положення про ліцензування футбольних клубів України та програми з поліпшення взаєморозуміння, яка викладена в нормативі S.04 розряду «С».

Звернення до КДК
Відтак за підписом голови Комітету арбітрів Віктора Дерда до Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ 22 листопада 2007 року було направлено подання щодо застосування до Андрія Соколенка відповідних дисциплінарних санкцій. Про що 27 листопада ФФУ поінформувала ФК «Харків» в особі президента клубу Віталія Данилова.

Санкція та догана
Після цього, як повідомив своїм листом генеральний директор ФК «Харків» Ігор Лисюк, у команді відбулися загальні збори, на яких на Соколенка було накладено штрафні санкції згідно існуючого в клубі положення, а прес-аташе «Харкова» Віталію Лабскіру винесено догану. На підставі цього Комітет арбітрів відкликав попереднє звернення до КДК.

Актуальність профілактики
Водночас Комітет арбітрів ФФУ ще раз звернувся до футбольних клубів регулярно проводити відповідні профілактичні та роз’яснювальні роботи з метою запобігання подібних інцидентів, висловив готовність і надалі надавати необхідну допомогу, та підкреслив, що залишається відкритим до співпраці з усіма суб’єктами футболу.

 ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Реал досрочно выиграл Ла Лигу 2023/24 после победы Жироны над Барселоной
Футбол | 04 мая 2024, 21:35 6
Реал досрочно выиграл Ла Лигу 2023/24 после победы Жироны над Барселоной

Королевский клуб набрал 87 очков после 34 туров, осталось провести 4 поединка

​Жирона – 16 клуб, который сыграет в ЛЧ 2024/25. Кто еще гарантировал место
Футбол | 05 мая 2024, 01:01 0
​Жирона – 16 клуб, который сыграет в ЛЧ 2024/25. Кто еще гарантировал место

Каталонскому клубу покорилось историческое достижение

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.