Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1112
0

Чемпіонам потрібне утримання

У давніх греків були свої секрети перемог

Так, легендарний п’ятиборець Іккос з Тарента за кілька місяців до Олімпійських ігор 444 року до н. е. у великих кількостях з’їдав сир, м’ясо дикого кабана та кози, мастив тіло оливковою олією та відмовлявся від... сексу. Вкотре ставши олімпійським чемпіоном з п’ятиборства, Іккос зізнався, що таке ігнорування жінок необхідне для збереження енергії для спорту. Цей випадок у своїх «Діалогах» згадав мислитель Платон. В Україні найпалкішим послідовником Іккоса Тарентського був екс-головний тренер «Динамо» Йожеф Сабо, котрий в перші дні біля керма клубу чемпіонів прославився тим, що назвав жінок «бичем футболу» і заборонив своїм підопічним будь-які контакти з представницями прекрасної статі.

Як стати «великим воїном?»
Американський троєборець Віктор Плата після Олімпіади-2004 в Афінах розповів журналістам, що, готуючись до Ігор, на власній шкурі відчув, що таке бути ченцем: від сексу він утримувався 233 дні. Ігнорування статевих стосунків, вважає американський плавець Джон Девіс, допомогли йому виграти три золоті медалі на Іграх в Атланті (1996). А в тому, що через чотири роки не зумів взагалі увійти до збірної, Девіс звинувачує... дружину: вона спокусила його за кілька годин до відбірних стартів.

Утримання від сексу у команді канадських плавців ще десять років тому вважалось непорушним законом: тренер Дейв Джонсон вписав цей постулат першим пунктом офіційного кодексу поведінки чоловічої та жіночої команд під час Олімпіади в Атланті. Цю заборону він аргументував тим, що секс відволікає молодих спортсменів. Власники багатьох клубів Національної футбольної ліги вимагають, щоб гравців поселяли у готелях окремо від подруг та дружин навіть перед домашніми матчами.

Існує теорія, що вгамовувати потяги плоті потрібно передусім боксерам і футболістам, адже сексуальна незадоволеність збільшує агресивність. «Утримуючись від сексу, на деякий час стаєш великим воїном», - сказав легендарний боксер Кассіус Клей, котрого навіть далекі від спорту люди знають під псевдонімом Мохаммеда Алі. З твердженням свого колеги «по цеху» цілком погоджується чемпіон WBC у легкій вазі Дієго Корралес, який перед важливими поєдинками відмовляється від сексу на три місяці. «Якщо ти кохаєш жінку, у тебе просто чудовий настрій, - пояснює свою жертву Корралес. – А це є суттєвою проблемою перед виходом у ринг». Після палкого кохання, переконують боксери, хочеться запросити суперника на філіжанку кави, а не товкти йому пику у рингу.

Не шукайте жінку!
Німецькі вчені ще у 70-х роках минулого століття доводили, що у чоловіків після статевого акту фізичні функції знижуються на 20%. З ними погоджуються й наші науковці. «Вчені виявили багато спільних рис, характерних для спорту і сексу, пояснив керівник наукової групи збірної команди України зі стрільби з лука Анатолій Киселевич. – Чоловічий статевий гормон тестостерон відповідає не лише за розвиток статевих органів чоловіка, його специфічної чоловічої поведінки, характеру, а й необхідних для успішної спортивної діяльності агресивності, сили, швидкості і витривалості. Враховуючи ефект підвищення фізичної працездатності під впливом ендогенного (власного) тестостерону в єдиноборствах, важкій атлетиці, легкоатлетичних метаннях тощо, основними рекомендаціями спортивних медиків для спортсменів-чоловіків є повне утримання від статевих стосунків протягом 3-4 тижнів до відповідальних змагань. В контрактах американських боксерів-професіоналів існує навіть окремий пункт, що регламентує стосунки з жінками. Порушення контракту за цим пунктом призводить до величезних штрафних санкцій».

Рецепт успіху – здоровий секс
Інші вчені із завзяттям доводять, що міф про шкідливість сексу для спортсменів напередодні змагань – це казки, співавторами яких є давні греки. Вони начебто вважали, що сперма – це не що інше, як головний мозок, тому витрачати її слід вкрай обережно… Натомість Гіппократ був переконаний, що статеві акти виснажують не головний, а спинний мозок, наслідком чого є передчасне старіння, паралічі та епілепсія.

Екс-президент Канадської академії спортивної медицини Іан Шрайєр стверджує, що статевий акт «відбирає» лише 25-50 кілокалорій – стільки людина витрачає на підйом сходами на два поверхи. А вчені Женевського університету, виміривши показники 15-ти спортсменів-професіоналів до та після занять сексом, дійшли висновку: «секс не має негативного впливу на досягнення максимального робочого навантаження та розумову концентрацію спортсменів». Спорт сприяє виробленню статевих гормонів, запевняють медики, тому, коли тривалий час емоційне та сексуальне напруження не має природного виходу, «утримання енергії» заради спортивного результату може завершитись нервовим зривом.

Заслужений лікар України, директор Українського центру спортивної медицини Юрій Дехтярьов ніколи своїм підопічним не «прописує» утримуватись від сексу. А одного разу перед Кубком світу порадив боксеру Ростиславу Заулічному, аби відігнати хандру, «відтягнутись по повній» – прогуляти кілька тренувань, випити бокал-другий вина, познайомитись з дівчиною. Слухняний Заулічний максимально точно виконав усі накази і... став володарем Кубка світу, перемігши найсильніших на той час кубинців.

«В ігрових видах спорту ставлення до утримання від статевих стосунків інше, ніж, скажімо, в єдиноборствах, - веде далі Анатолій Киселевич. – Яскравим прикладом цього є поведінка футболіста збірної Бразилії Рональдо. «Зубастик» ніч перед відповідальною грою минулорічного чемпіонату світу у Німеччині провів з коханою дівчиною, а наступного дня на футбольному полі ледь пересувався… Чутки про гіперсексуальність професійних спортсменів штучно перебільшені. Спорт вищих досягнень вимагає від сучасного спортсмена таких надмірних фізичних навантажень, що досить частими у діючих спортсменів є еректильні дисфункції.

Головний у жіночій команді – масажист…
Якщо довкола спортсменів-чоловіків і досі ведуться гарячі дискусії – «бути сексу чи не бути», то для жінок рецепт один – «бути!» Під час оргазму, стверджують психологи, спортсменки позбуваються стресів, психічного напруження та акумулюють сили для подальших спортивних перемог. Найбільшими знавцями жіночої чуттєвості по праву вважаються німці. У колишній НДР було розроблено систему підготовки спортсменок, що не передбачала великих навантажень (кілька років дівчата працювали лише над технікою виду спорту) та вживання стимуляторів. Зате в період статевого дозрівання тренери стежили, щоб їх підопічні вели регулярне статеве життя – це нібито сприяло колосальному емоційному піднесенню та відкривало резерви організму. Таку методику її винахідники назвали «секс-допінгом». Весь світ хапався за серце, спостерігаючи, як 13-річна дівчинка впевнено виграє «дорослі» змагання…

Вчені Лейпцигського науково-дослідного інституту наполягали, що статеві стосунки необхідні претенденткам на нагороди за кілька годин до початку старту. Тому на всі збори та змагання з національними жіночими командами НДР їздила бригада кремезних хлопців-масажистів. Масаж також входив до переліку їх обов’язків, однак головним завданням було сексуально задовольняти всіх чарівних здобувачок цінних металів. За принципом «Є оргазм - буде і перемога»…

Валерія БЕРЕЖАНСЬКА

Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.