Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
624
0

Іспит з ліцензування – на відмінно

Завершилась триденна аудиторська перевірка українських клубів на відповідність критеріям ліцензування УЄФА

Інспекцію проводили експерти Європейського футбольного союзу на чолі з менеджером УЄФА з питань ліцензування Андреа Траверсо, а також фахівці авторитетної компанії Price Waterhouse Coopers.

Квартет клубів
Як розповів перший віце-президент Федерації футболу України, голова Атестаційного комітету ФФУ Сергій Стороженко, впродовж трьох днів зарубіжні інспектори ознайомилися з усім масивом необхідної документації чотирьох клубів, на яких пав їхній вибір, − київського «Динамо», донецького «Шахтаря», харківського «Металіста» та дніпропетровського «Дніпра». Вочевидь, ревізорів з УЄФА апріорі цікавили саме українські учасники європейських кубків сезону-2007/08.

Задоволення аудиторів
«Скрупульозно перевіривши обрані клуби за всіма необхідними критеріями, зокрема інфраструктурним, спортивним, кадрово-адміністративним, правовим та фінансовим, аудитори залишилися задоволені станом справ, − зазначив Сергій Стороженко. − Щоправда, певні нарікання викликали деякі фінансові нюанси, однак ми, звісно, приймемо їх до уваги і зробимо все можливе, аби вирішити наявні проблеми вже найближчим часом».

Показова оцінка
Експерти відзначили надзвичайно плідну і якісну роботу Атестаційного комітету ФФУ у галузі впровадження нової системи клубного ліцензування УЄФА. «Позитивні результати аудиту є найбільш показовою та суттєвою оцінкою діяльності національної асоціації в контексті загальноєвропейської програми ліцензування клубів», − додав один із керівників федерації.

Вдосконалення системи
На підсумковому засіданні міжнародної робочої групи, на якому були присутні обидва перші віце-президенти ФФУ − Олександр Бандурко та Сергій Стороженко, гостям з УЄФА подякували за об’єктивну перевірку та слушні рекомендації. Зі свого боку представники Федерації футболу України запевнили, що спільними зусиллями з вітчизняними клубами система ліцензування вдосконалюватиметься й надалі.

Богдан Буга

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.