Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 18 февраля 2017, 09:03
4809
6

Бризкає шампанське в очі

Фоторепортаж з церемонії нагородження жіночої естафети на чемпіонаті світу в Хохфільцені

| Обновлено 18 февраля 2017, 09:03
4809
6
Бризкає шампанське в очі
Sport.ua

Нарешті, Україна дочекалася медалі на чемпіонаті світу з біатлону! Відтак традиційний вечір нагородження на «Медал плаза» набув й яскравих синьо-жовтих барв. Здається, всі наші прапори, які сьогодні майоріли на трасі, були зібрані перед сценою для нагородження. Українська четвірка на чолі з капітаном Оленою Підгрушною зійшла на головну сцену чемпіонату.

Спочатку свою порцію компліментів отримали чемпіони – збірна Німеччини, а одразу за ними й українська команда. За всю четвірку відповідала наймолодша.  Анастасія Меркушина, котра стала віце-чемпіонкою на дебютному для себе чемпіонаті світу, чіткою  англійською  продемонструвала всю гамму свої невимовних емоцій: «Such a wonderful day! I can`t believe it!» Справді, у це важко було повірити, але Олена Підгрушна борючись на заключному етапі з лідерами світового сезону Марі Доран-Абер, Габріелою Коукаловою та Доротеєю Вірер нагадала усім про свій високий клас. Цей фантастичний фініш довершив відмінну роботу усієї четвірки у сьогоднішній естафеті.

Після того, як пролунав гімн на честь чемпіонів, дівчата отримали по півтора-літровій пляшці австрійського шампанського Schlumberger. Звична до церемоній нагородження Лаура Дальмаєр разом з партнерами по команді почала одразу відкорковувати шампанське. За німкенями - і француженки. Наші певний час дивилися на німецьких біатлоністок, намагаючись впевнитися чи справді варто відкривати шампанське саме зараз. Поки думали, Дальмаєр вже почала їх обливати.

Першою з українок свою призову пляшку відкоркувала, як і належить, найбільш досвідчена – Олена Підгрушна. Вичекавши момент, Олена влаштувала Лаурі «реванш». А за мить вже всі українки весело обливалися пінним напоєм.

Процес подальшого обливання зупинився через те, що очі у дівчат були геть забризкані шампанським. Після хмільного душу Лаура Дальмаєр, вже за гарною традицією, збігла зі сцени вниз, аби пообливати хлопців  і дівчат зі збірної Німеччини, після чого повернулася на сцену, аби випити з пляшки за перемогу разом з напарницями. Українки тим часом чемно понесли відкриті пляшки вниз. Настя Меркушина «вручила» Schlumberger своєму батькові і особистому тренеру Олегу, а Олена Підгрушна пригостила інших членів тренерського штабу, які чекали внизу.

Отак, під бризки шампанського, завершився перший святковий вечір для українського біатлону у Гохфільцені. До кінця чемпіонату залишається ще два дні. Може посвяткуємо ще?

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, спеціально для Sport.ua із Хохфільцена

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов
Футбол | 18 апреля 2024, 06:30 14
С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов

В полуфиналах ЛЧ встретятся: Боруссия Д – ПСЖ, Бавария – Реал

Переплюнул Куртуа! Лунин установил невероятный рекорд Реала в ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 00:28 17
Переплюнул Куртуа! Лунин установил невероятный рекорд Реала в ЛЧ

Украинский вратарь совершил наибольшее количество сейвов в одном матче

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Kherson384
Молодці дівчата!
vasyan86
"...і других таких немає"
Sergey Kaliberda
Ну, минимум
выполнили для команды, медаль взяли.) Теперь все , шо сверх, пойдет в карму) Може хтось из мужиков выстрелит, да и масс старт нихто не отменял, девченки особенно поедут на расслабоне, без груза, может шось еще и зацепим.)
Zhez53
А наши мужики могут удивить.
Zhez53
Может что- зацепим, но только за счет положительных эмоций. Из Джимы уже выжали,похоже, все что можно. Да и Настя без опыта тоже уже без сил.
Zhez53
Да, Ире уже можно праздновать. Вроде в масс- старте ей не учавствовать.