Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 16 февраля 2017, 15:56
13958
45

Юлия ДЖИМА: «Потом, в письменном виде»

Украинская биатлонистка уже два года отказывается от интервью

| Обновлено 16 февраля 2017, 15:56
13958
45
Юлия ДЖИМА: «Потом, в письменном виде»
Александр Бутенко для Sport.ua. Юлия Джима

Юлія Джима, за котру так вболіває вся країна, виявляється, аж дуже не любить спілкуватися з представниками мас-медіа. На прохання журналістів, яких від України у «мікс-зоні» було аж цілих троє, дати інтерв’ю після індивідуальної гонки, Джима відповіла: «Потом». Коли ми підійшли розпитати, що означає «потом», біатлоністка сказала: «Потом, в письменном виде» і швидко побігла в роздягальню, навіть не слухаючи, що один із журналістів зауважив, що  працює для телеканалу. Ситуація поглиблюється тим, що Джима відмовляється давати коментарі вже два роки поспіль. Фраза «потом, в письменном виде», взагалі, виглядає знущанням. Тренер каже, що нібито Джима побоюється перекручування сказаного нею. Але якщо інтерв’ю записується на відео, ймовірність перекрутити сказане практично відсутня.

Старший тренер жіночої збірної України Урош Велепець повідомив, що на останній стрільбі у Джими був «самостріл» (куля вилетіла після того, як атлетка закрила затвор після передостаннього пострілу). Мовляв, саме цим була дуже засмучена Джима і тому не дала коментар. Звісно, засмучення спортсменки можна зрозуміти, але коли воно повторюється із гонки в гонку, справа не просто у засмученні, а й у ставленні. І не просто до українських ЗМІ, а й до вболівальників. Вочевидь Юлія Джима не до кінця розуміє, що презентує на змаганнях всю Україну, не виступає просто для себе, а тому має зобов’язання розповісти про те, як провела гонку, що вийшло, а що ні. Так роблять всі європейські біатлоністи, котрі виступають на нинішньому чемпіонаті світу. Габріела Коукалова, Лаура Дальмаєр, Доротея Вірер, Кайса Макарайнен дають інтерв’ю не лише  мас-медіа з рідних країн (що не обговорюється), а й журналістам фактично з усіх країн, акредитованих на змаганні. Коукалова, скажімо, сама прийшла до чеських журналістів у медіа-центр після офіційної прес-конференції. Вона, як і Дальмаєр, дає  по 20-30 коротких інтерв’ю після гонок. Читачі нашого сайту завдяки цьому почитали і переглянули ексклюзивні інтерв’ю зі згаданими зірками. Зауважте, із зірками першої величини. До Джими запитань в іноземців немає, але щоразу у «мікс-зоні» на неї чекають 2-3 українських журналісти.  Ми всі розуміємо, що у Джими є потенціал стояти поруч зі згаданими лідерами світового біатлону  на подіумі: у неї класна  швидкість, але, на жаль, підводить стрільба. З усіх боків лише й чути слова підтримки на адресу Джими від вболівальників. Однак вона чомусь не відповідає їм взаємністю під час тренувань. У той час як атлети інших країн або, скажімо, навіть українські чоловіки-біатлоністи, постійно знаходять можливість під’їхати до бортика траси, за яким стоїть група людей з синьо-жовтими прапорами, Джима у бік українських уболівальників навіть не повернеться. Наголошу, мова не про змагання, а про так звану «розкатку» до виступу. Знову згадаю Коукалову, яка після перегонів записала на свій гаджет подяку для своїх уболівальників під час «розкатки» на тренуванні.

За словами Велепця, Джима хоче, аби запитання їй надіслали електронною поштою, а вона відповість на них в такий же спосіб. Питання: чому такого Вашому кореспонденту не пропонувала жодна зі біатлоністок, згаданих вище, навіть Доротея Вірер, котра сьогодні припустилася трьох промахів і посіла лише 16 місце, а спокійно розповіла чому промазала?

Концентруючись на результаті і прагнучи максимуму, спортсменка не має забувати, що за неї вболіває вся країна, а тому слід знайти бодай 2-3 хвилини, щоби  відповісти на кілька запитань, які дадуть розуміння шанувальникам біатлону, чому атлетка провела гонку саме так, чому щось не вдалося. Зрештою, у сьогоднішніх перегонах Джима увійшла до топ-десятки, що після попередніх гонок  виглядало аж ніяк не провальним результатом. Так, хотілося медалей, хотілося усім. Але це – спорт і буває по-різному. Важливо, не втрачати своє обличчя і залишатися людиною у ставленні до інших людей.

Це має розуміти і спортсменка, і її тренер, і Федерація біатлону. Усі вони мають приклад роботи їхніх колег з мас-медіа перед очима, на чемпіонаті світу.



Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, спеціально для Sport.ua з Хохфільцена

Опрос

Голосов 21
Чью позицию вы поддерживаете: спортсмена, который не хочет общаться с журналистами, или журналистов, которые подвергают жесткой критике такие случаи?

Я за спортсменов: они должны делать свою работу и не обращать внимание на журналистов

13 голосов 61.9 %

Журналисты правы, так как тоже делают свою работу, стремясь всесторонне освещать спортивное событие

8 голосов 38.1 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Игрок Динамо приговорен к 18 месяцам тюрьмы условно. Названа сумма штрафа
Футбол | 28 марта 2024, 17:44 3
Игрок Динамо приговорен к 18 месяцам тюрьмы условно. Названа сумма штрафа

Жерсон Родригеш обвиняется в нападении и нанесении побоев бывшей девушке

Минус Пегула. Известны все полуфиналистки престижного турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 07:20 4
Минус Пегула. Известны все полуфиналистки престижного турнира в Майами

В борьбе за титул во Флориде осталась одна американка

Комментарии 39
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dnipromen
не хочет,не трогайте...
Henriklarsson
ну разные же люди бывает, может она интроверт глубокий и ей сложно общаться с посторонними людьми. зачем сразу про неуважение?
stopor2016
Ну вы же придолбаетесь с вопросом - почему есть промахи? На её месте что отвечать на один и тот же вопрос 10 раз подряд , ведь она живой человек и не меньше нас с вами расстроена.
Богдан Філатов
Здається, незадоволений тільки журналіст, а говорить за всіх українських вболівальників
KIEWADIM
тю, тоже мне проблема. Юля ,мы простые болелы с тобой!
Zhez53
Я тоже за то, чтобы от Юли от...лись со своими дебильными вопросами.
garri2008
Так подумайте, как сделать так, чтоб спортсменка хотела с вами общаться. Это же ваша работа.
jch2008
ну Юля трошки заїкаїться , її можна зрозуміти , їй важко. А журналіст мав це знати
gerrard_12
По интервью Юлии Джимы, которые я видел, сложилось впечатление, что она открытый, искренний и позитивный человек. Также у нее есть небольшие проблемы с речью.
Я тоже заикаюсь, и знаю насколько тяжело иногда бывает говорить и контролировать свою речь, особенно в волнительных ситуациях. По результатам данной гонки, думаю, очевидно было какие у Юли эмоции и наверное поэтому она не дала комментарий.
По поводу отказа от интервью последние 2 года, я также 2 недели назад читал ее вьюху по результатам ЧЕ, до этого она рассказывала про свою форму в этом сезоне (в частности про скорость). Поэтому как минимум некорректно Александру Гливинскому делать такие выводы.
Юлии желаю только успеха во всем. За тебя и остальных наших девушек и мужчин болеет вся страна. Немного сегодня у нас поводов для гордости, но хотя бы за отечественных биатлонистов можем порадоваться. А делать проблему на ровном месте считаю неправильно.
Ігор Мікула
давати розуміння чому атлетка провела гонку саме так і чому щось не вдалося повинен тенер, що він і зробив, а Юля не зобов'язана постійно відповідати на однакові питання!
solova63
господа папарацци! Отвалите от Юлии! или вы думаете, что большое удовольствие каждый раз отвечать на один и тот же вопрос о причине промахов?!!! А то прям целую диссертацию накропали!
student_529
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Jeck
В кожної людини свій характер, свої емоції, кожен по різному реагує на критику.
Спортсмен перш за все спортсмен, а не оратор.
Можливо Коукаловій, Дальмайер, та іншим подобається бути в центрі уваги, а Джимі таке не подобається.
Тим більше сезон не закінчився, біатлоністи налаштовуються на наступні гонки.
Закінчиться сезон - не буде такого психологічного напруження, чи тиску - нехай тоді дасть інтерв'ю.
Так що не потрібно Гливінському тиснути на Юлю і плакатись , що вона з ним не розмовляє.
А на рахунок "потом в письменном виде", говорить про те, що вона трошки соромиться свого невеличкого заїкання.
Не переживай Юля - ми з тобою і чекаємо на твою незрівнянну усмішку на п'єдесталі пошани !!!
micha(ZAKARPATTJA)
вона не відмовила, сказала ж в письовому виді))
vanadiy_98
Sport.ua, сделайте опрос, чью позицию поддерживают читатели.
Мой прогноз Джима -85 %, Глывинский -15 %
Zhenya Yanovych
То пан Гливинський, виявляється, у нас баба.
Плакатися публічно на дівчину - це край.
Розпал ЧС, а воно...
eldomino
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Diver_Kiev1
Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, спеціально для Sport.ua з Хохфільцена
------------------------------------------------------------------
Ай-ай-ай, обидели мышку, написяли в норку. Отказалась давать интервью и этот хер уже давай плакаться о неуважении ко всей стране.
Если она боится, что её слова могут перекрутить, она имеет права ни с кем не общаться. В конце концов , она в биатлоне выступает, а не Артистом разговорного жанра, как некоторые недожурналисты.
Ох и чмо ж ....
DinamoKiev
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
halt13
Глывинский, я вас спрашиваю, кто? Судя по тому как он пытается опарафинить одну из лучших наших биатлонисток, просто дерьмо от журналистики.
Джима!!! Юлечка!!! Не обращай внимания на всякий пишущих и болтающих п.идорасов пытающихся на твоем имидже распиарить себя.
Что, Глывинскому больше не о чем было писать? Тогда зачем его послали на Чемпионат Мира? И спорт. юа, может хватит банить пользователей, открыто выражающих свое мнение о недожурналюге. Таким образом честь мундира не спасти, только сами в дерьме перемажетесь.