Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1297
0

Карпати - Таврія - 4:0

Карпати прорвало!

Карпати - Таврія - 4:0

У матчі з першим чемпіоном України нарешті перервалась неприємна для «Карпат» та їх уболівальників безвиграшна серія із 7 (!) поспіль ігор, в яких було проведено лише один м’яч. Перед початок гри присутні на стадіоні «Україна» хвилиною мовчання вшанували роковини загиблих від страшного голодомору, а вболівальники на трибунах в цю мить запалили роздані усім глядачам свічки.

Забігаючи наперед, підопічних Валерія Яремченка в останній домашній грі року справді прорвало  вони провели у ворота Саші Тодіча чотири «сухих» м’ячі, не зважаючи на те, що в складі господарів не було травмованих Налєпи, Ткачука, дискваліфікованих Батисти та Сучкова. Зокрема місце Сучкова на лівому фланзі півзахисту зайняв Кобін, який і відкрив рахунок у результативному поєдинку. Якщо перші удари Василя приходились у «молоко» або надійно діяв воротар «Таврії», то в середині тайму потужний удар з-за межі Кобіна застав зненацька Тодіча, якому не допоміг і самовідданий кидок на дальню штангу.

На відміну від попереднього домашнього матчу «Карпат» проти запорізького «Металурга», де господарі також першими відкрили рахунок, львів’яни згодом швидко подвоїли рахунок. Леонід Ковель після пасу головою Кобіна також головою став переможцем повітряного двобою з воротарем і м’яч таки пересік лінію воріт кримчан, не зважаючи на спроби Омоко та Бойка ліквідувати загрозу – 2:0. Під кінець тайму гості після розіграшу кутового створили гольовий момент, але  удар головою Любеновіча у неймовірному кидку Мартищук перевів на кутовий.

Другий тайм активніше розпочали гості, які зусиллями Гоменюка та Ковпака намагались переламати хід поєдинку. Проте цього разу оборона карпатівців діяла безпомилково і при першій нагоді львів’яни організовували стрімкі атаки. Одна з таких і завершила голом Ковеля, який скористався пасом Кобіна, вийшов на ударну позицію і пробив низом впритул зі штангою воріт «Таврії».

Цей гол остаточно вибив з колії оборону «Таврії», яка згодом прогавила чергову двоходівку Кобін-Ковель, і білорус влучним ударом голови робить свій перший хет-трик в Україні. Підопічні Михайла Фоменка намагалися у цій зустрічі провести бодай гол престижу, але діяли вони не злагоджено, особливо у центрі поля. Та й завершальним ударам Ковпака, Галюзи, Любеновича явно бракувало влучності. Під кінець матчу після заміни Ковеля, вболівальники стоячи аплодували герою матчу, скандуючи «Ковель, Ковель». Зрештою, цього дня своїми самовідданими діями добрих слів заслужили всі без винятку гравці «Карпат».

В підсумку «Карпати» вперше у вищій лізі здолали «Таврію» з різницею у чотири м’ячі, і нарешті залишили неприємну «зону вильоту».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ зі Львова, спеціально для sport.ua

«Карпаты» - «Таврия» - 4:0

«Карпаты»: Мартыщук, Федорив, Лащенков, Ищенко, Годвин, Пшеничных, Худобяк (Кополовец, 75), Кобин, Кирильчик (Петривский, 88), Фещук, Ковель (Голодюк, 86).

«Таврия»: Тодич, Ильницкий, Першин, Бойко, Маркович (Линев, 69), Омоко, Галюза, Любенович, Голайдо, Идахор (Ковпак, 27), Гоменюк.

 Кобин, 24. Ковель, 30. 54. 65.

 Худобяк, 31. Годвин, 35. Голодюк, 87 - Омоко, 43.

 

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА ЗДЕСЬ

Протокольные данные будут сверены с официальными данными после их публикации.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 00:45 48
Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте

Марта в трех партиях обыграла Чжэн Циньвень в 1/8 финала турнире WTA 500

Суперкомпьютер оценил шансы полуфиналистов ЛЧ на победу в турнире
Футбол | 19 апреля 2024, 14:52 2
Суперкомпьютер оценил шансы полуфиналистов ЛЧ на победу в турнире

Борьбу продолжают «Реал» с Луниным, «ПСЖ», «Бавария» и «Боруссия» Дортмунд

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.