Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
| Обновлено 31 января 2017, 14:36
1403
0

Українська молодіжка розішлась миром з іранськими однолітками

«Ураганівець» Мар’ян Пелех двічі вразив ворота збірної Ірану

| Обновлено 31 января 2017, 14:36
1403
0
Українська молодіжка розішлась миром з іранськими однолітками
Перший матч молодіжних збірних Ірану та України для більшості гравців нашої команди став міжнародним дебютом, не дивлячись на статус товариського поєдинку. Гра відбулася у просторому спортзалі одного з місцевих університетів, щоправда, до тарафлексового покриття «синьо-жовтим» вдалося пристосуватися не одразу.
 
Іранці на правах господарів розпочали з активного пресингу, намагаючись забити швидкий гол. Підопічні Віталія Одегова вистояли під цим натиском суперника, і самі вдалися до конструктивних дій. Однак у кількох епізодах українцям, особливо при завершенні атак, явно не таланило саме через незвичне покриття. Шанси відкрити рахунок втратили Кефа і Пелех, а на останньому рубежі у «синьо-жовтих» вдало діяв Войтович.
 
Втім на 13-й хвилині після потужного удару Карімі кіпер «Енергії» відбив м'яча майже перед собою, де першим на добиванні виявився Кадхедай. Українці «проковтнути» цей пропущений гол, і з подвоєною енергією пішли вперед. Хороші нагоди зрівняти рахунок втратили Горбатий і Чеберяк. Згодом вдало увійшов у гру Микитюк, і наприкінці тайму «ураганівська» четвірка затисла іранців на своїй половині майданчика, однак забити «гол у роздягальню» нашим не вдалося.
 
Зробивши висновки у роздягальні, на другий тайм українська «молодіжка» вийшла раніше від суперників і дуже активно провела п'ятихвилинку. Свої стовідсоткові нагоди відзначитись змарнували Радевич, Пелех, Микитюк, Кефа. Іранський голкіпер продемонстрував справжні дива реакції, витягуючи здавалося б «мертві» м'ячі. Самі ж господарі кілька разі втікали у небезпечні контратаки, тож і у Войтовича вистачало роботи на останньому рубежі.
 
Все ж в середині тайму українцям вдалося забити, причому двічі. Спершу вихід три в два чітко реалізували Горбатий з Пелехом, а за хвилину «ураганівська» четвірка класно втекла у швидку контратаку, і після флангового навісу від Микитюка красивим ударом головою з п'яти метрів Пелех оформив дубль, і вивів «синьо-жовтих» вперед.
 
Після тайм-ауту іранці пішли вперед, створивши кілька небезпечних моментів. Однак з контратак завершилась передачею по центру, і на 34-й хвилині Реза Карімі реалізував вихід сам-на-сам. Окрилені успіхом господарі і надалі продовжити атакувати, і тут же всю свою майстерність продемонстрував Войтович. Наприкінці поєдинку наш голкіпер чотири рази просто виручив команду. На останній хвилині вирвати перемогу могли обидві команди. Зокрема, за 40 секунд до сирени іранці з гострого кута поцілили у стійку воріт, а завершилася гра кількома поспіль «стандартами» від українців, однак забити переможний гол не судилося.

30 січня. Тегеран. Перший товариський матч 

Іран U-21 – Україна U-21 – 2:2 (1:0)
 
Іран: Ростамі – Резапуєв, Лотфі, М. Карімі, Кадхедай – Джамех, Ебраїмі, Хегдарі, Гаремані – Хані, Фаал, Х. Р. Карімі
Україна: Войтович – Кефа, Пелех, Горбатий, Воронцов – Мороховець, Радевич (к), Чеберяк, Паутяк – Виставний, Зеленкевич, Микитюк, Карбула.
 Кадхедай (13), Х. Р. Карімі (34) – Пелех (30,31)
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов
Футбол | 19 апреля 2024, 10:17 1
Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов

Португалец выделил единственный клуб, который возглавлял в своей карьере

Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»
Футбол | 19 апреля 2024, 08:45 5
Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»

Экс-форвард «Челси» выступил в защиту украинца

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.