Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 11 сентября 2018, 13:39
2303
2

Горан САБЛИЧ: «У Динамо великое будущее»

Экс-игрок киевского «Динамо» поделился своим мнением о перспективе команды Сергея Реброва

| Обновлено 11 сентября 2018, 13:39
2303
2
Горан САБЛИЧ: «У Динамо великое будущее»
Горан Саблич розповів про свою футбольну діяльність, дав оцінку українському футболу, а також розкрив причини незадовільної гри хорватських клубів на євроарені.
 
— Розкажіть трохи про вашу футбольну діяльність останнім часом...
— Кілька днів тому я став головним тренером футбольного клубу «Широкі Брієг» з Боснії і Герцеговини, чим я дуже задоволений.
 
— Яким є Горан Саблич поза футбольним полем?
— Спокійний, сімейний чоловік. У мене двоє дітей. Донька Марія, якій 11 років. Вона говорить російською, так як протягом п'яти років жила у Києві. Також у мене є маленький Андрійко, якому три з половиною рочки.
 
— Як вам гра «Динамо» останнім часом?
— Давайте візьмемо термін – останні два роки. Видно, що трохи змінився «плеймейкінг», іншими словами - стиль гри. За Сергія Реброва «Динамо» почало грати більш технічний, позиційний футбол. Видно, що там присутня іспанський менталітет.
 
Головне, що в київському клубі пішов орієнтир на молодих футболістів. Я дуже радий за команду. Сергій Ребров – молодий тренер, у якого ще все попереду.
 
— Чи часто дивитеся поєдинки за участю київського «Динамо»?
— Іноді дивлюся матчі за участю «Динамо».
 
— З ким із екс-футболістів «Динамо» у вас залишилися дружні стосунки до сьогоднішнього дня?
— Найчастіше спілкуємося з Марісом Верпаковскісом.
 
— Яку оцінку дасте українському футболу?
— За останні 2-3 роки видно, що рівень футболу трохи впав. Я не кажу про «Динамо» і «Шахтар», які завжди на високому рівні виступають не тільки в Україні, але і в європейських турнірах.
 
Звичайно, шкода, що пропадають такі відомі клуби як: «Дніпро», «Металіст», але я сподіваюся, що найближчим часом і в країні, і в футболі у вас все налагодитися.
 
— Як ви вважаєте, чим схожі український чемпіонат з хорватським?
— Складно сказати, тому що є декілька факторів. У Хорватії є багато талановитих футболістів, які рік-два і їдуть в хороші європейські клуби. Тому в нас і немає настільки стабільних команд, як «Динамо» і «Шахтар».
 
Хорватські клуби живуть від продажу, вирощування власних гравців, так сказати.
 
— Яку оцінку дасте виступів хорватських клубів у європейських турнірах?
— Дуже погано. Всі, за винятком «Динамо» із Загреба погано виступають на міжнародній арені. Хоча, навіть загребське «Динамо» останнім часом не показує тих результатів, яких чекають вболівальники.
 
У нас сильна збірна тільки тому, що багато збірників грає в хороших топових клубах Європи. Це приносить свої результати. Але якщо порівнювати клуби та національну збірну Хорватії – це дві великі різниці.
 
— Збірна Хорватії дуже добре виступила на останньому Євро-2016 у Франції, що скажете?
— У нас такий народ, що до збірної завжди були, є і будуть найвищі вимоги. Люди в Хорватії люблять футбол. З одного боку – це добре. Але з іншого, в нашій країні дуже погана інфраструктура, немає сучасних стадіонів, баз.
 
Найкращі амбасадори в нашій країні – це спортсмени.
 
— Чого бракує київському «Динамо», аби досягти найвищих висот у Лізі Чемпіонів?
— На даний момент не тільки київському «Динамо», але і всім іншим клубам дійсно дуже важко боротися з грандами світового футболу. Ви тільки погляньте на бюджети таких європейських команд, як «ПСЖ», «Реал», «Баварія», «Барселона» і т. д.
 
Але з іншого боку, «Динамо» Київ завжди дуже гідно грає в Європі. У минулому сезоні вийшли у плей-офф раунд вперше за довгий час. Це багато про що говорить.
 
Повторюся, подивіться, скільки молоді останнім часом з'явилося в «Динамо». Також не варто забувати прекрасний виступ «Динамо» U-19 у цьому сезоні Юнацької Ліги Чемпіонів УЄФА.
 
Я повністю впевнений, що у цього клубу, під назвою «Динамо» Київ - велике майбутнє.
 
Источник 1927.kiev.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
and878787
З такою ігрою як цього сезону велике майбутнє прийде років десять